lördag

LÖRDAG DEN 19 AUGUSTI

- Världen idag -

Palestinska skolbarn hjärntvättas systematiskt
Kartor där Israel är utraderat, sånger som uppmanar till våld och bilder som glorifierar martyrskap. Det är innehållet i de palestinska skolböcker som Världen idag, genom en översättning till svenska, har fått ta del av. – Den nya palestinska läroplanen är betydligt mer radikal än tidigare läroplaner, säger Sara Lönnström, koordinator för det svenska översättningsprojektet.

Sånger om fred och räkneuppgifter med äpplen och päron verkar inte vara vad palestinska skolbarn får ägna sig åt på lektionerna. I stället är det kampsånger om att dö för sitt land och räkneuppgifter om antal martyrer som fyller skolböckerna. Detta kan man se om man tittar på den översättning av palestinska skolböcker som initierats av David Bedein, vid ”Center for Near East Policy Research” som vill ”ge insikt i den komplexa verkligheten i Israel”.

Läs mer HÄR.

_____________________
19 aug - 1 Sam 12
VIK INTE AV

Bibelläsning: Första Samuelsboken 12
" Samuel sade till folket: "Frukta inte. Ni har gjort allt detta onda, men vik bara inte av från HERREN, utan tjäna HERREN av hela ert hjärta. Vik inte av för att följa tomma avgudar, som varken kan hjälpa eller befria, för de är bara tomhet."  (1 Sam 12:20-21 FB)

Samuel talar till folket. Han går till rätta med folket för att de gång på gång vikit av från Herren och börjat lita på avgudar av olika slag. Men hoppet är inte ute. Det finns en möjlighet till en ny start. Gud kallar folket på nytt att ta ut kursen och följa Herren av hela sitt hjärta. "Se bara till att ni fruktar HERREN och tjänar honom troget av hela ert hjärta. Ty se, han har gjort stora ting med er." (vers 24).

Vi löper samma risk. Vi har så lätt att vika av och glömma bort varför vi finns här på jorden och att vår huvuduppgift är att följa Herren i allt vad vi gör.

Men då kommer Herren till oss och väcker oss ur vår likgiltighet och manar oss till omvändelse då vi vikit av från hans vägar. Vi får börja om. Vi får på nytt ta ut kursen och förstå att det är Herren som är konung i vårt liv (vers 12) och det är honom vi vill ära och följa.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Det är Honom vi vill ära och följa.
_______________
Ord för dagen den 19 augusti - Galaterbrevet 3
BREV TILL DEN DÅRAKTIGA FÖRSAMLINGEN

Bibelläsning Galaterbrevet 3
"...tog ni emot Anden genom att hålla lagen eller genom att lyssna i tro? Är ni så dåraktiga?" (Gal 3:2-3 FB)

I Galaterbrevets tredje kapitel använder Paulus ord som han normalt inte använder. Han kallar församlingsmedlemmarna dåraktiga.

- Det verkar som om föramlingsmedlemmarna trodde att de fått Anden genom att vara rättfärdiga.
- Det verkar som om församlingsmedlemmarna trodde att Gud gjorde underverk bland dem för att de var så rättfärdiga.

Också i dag är det många kristna som tänker att de inte är heliga eller goda nog för att Gud skulle fylla dem med sin Ande. Men det beror inte på hur bra eller god du är.

Många kristna tänker att Gud bara kan göra underverk genom goda och rättfärdiga människor. Men det beror inte alls på vår egen prestation.

-Våga tro att Gud vill och kan fylla dig med sin Ande
-Våga tro att Gud vill och kan göra underverk i ditt liv.

Du ska få se vad Gud kan uträtta genom en sådan tro.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Tack att jag får vara fylld med Guds Ande, inte på grund av vad jag har gjort, utan på grund av vad Jesus gjort.
________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar