onsdag

ONSDAG DEN 16 AUGUSTI

Tänk utanför boxen, sa Jesus
 
- Thomas Forslin i bloggen Klassisk Baptism


Jesus sa ofta ”ni trodde – därför skedde det” eller ”ni hade svag tro – därför skedde det inte” och varianter på detta. När Jesus välkomnade Petrus att komma till honom gående på vattnet så var det en uppmaning om att ta sig utanför boxen. När Jesus skickar ut lärjungarna för att bota sjuka och driva ut onda andar så handlar det om erfarenheter utanför de krafter som de normalt litade till.

Jesus utmanar oss också att tänka utanför boxen. Att våga se Guds möjligheter i vardagen. Att våga tro att Gud vill bidra med sin övernaturliga kraft rakt in i vanliga sammanhang. Att han vill komma med sina gåvor, sitt tilltal, sin ledning och nå människor på ett förvandlande sätt. Och att han vill använda just oss till detta.

– Tänk utanför boxen, sa Jesus!
Det är ett risktagande och ett äventyr. Det är en livsstil som växer fram där bönestunderna blir längre och personligare. Där man söker efter de andliga nådegåvorna. Där längtan lever att få komma närmare och djupare och sannare och hitta Guds vilja. Där enkelheten och naturligheten går före ritualerna och prestigen.

Det är utanför boxen som Jesus förvandlar oss.


Läs mer HÄR

_________________
 
16 aug - 1 Sam 9
EN GUDSMAN

Bibelläsning: Första Samuelsboken 9
"Se, i den här staden finns en gudsman. Han är högt ansedd och allt han säger, det sker. Låt oss nu gå dit. Kanske han kan säga oss vilken väg vi skall ta." (1 Sam 9:6 FB)

Saul var ute och letade efter sin fars bortsprungna åsninnor (vers 3). De letade i flera dagar och misslyckades att hitta åsninnorna. Saul var villrådig och beredd att ge upp (vers 5) då tjänaren berättade att det fanns en gudsman i staden (vers 6).

Vad menas med en gudsman? Förmodligen tänkte de sig att en gudsman var en man som vigt sitt liv till att tjäna Gud. En man som levde så nära Gud att han kunde höra Gud tala till honom.

Idag finns det många människor som är villrådiga och nära att ge upp. Saul kunde gå till en gudsman. Vart kan dagens villrådiga människor vända sig? Var finns idag gudsmän och gudskvinnor som kan förmedla ord av vägledning och hopp som leder till nytt liv?

Gud kallar även idag människor att bli gudsmän och gudskvinnor. Människor som lever nära Herren. Människor som har överlåtit sina liv att tjäna Herren fullt ut.

Den här tiden behöver gudsmän och gudskvinnor. Gud kallar dig att bli en


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Kallad att vara en gudsman/gudskvinna.
______________
 
Ord för dagen den 16 augusti - Psalm 97
 
LJUS PÅ DIN STIG 

Dagens bibelläsning: Psalm 97
"Ljus strålar fram för den rättfärdige och glädje för de rättsinniga.Gläd er, ni rättfärdiga, i HERREN, prisa hans heliga namn." (Ps 97: 11-12 FB)

I fotnoten till vers 11 kan man i Folkbibeln läsa att den ordagranna översättningen för "strålar fram" skulle vara "är utsått".

Det betyder att den ursprungliga betydelsen är att "ljus är utsått för den rättfärdige."

Någon har gått i förväg och sått ut ljus och glädje där det är meningen att jag ska gå.

Förr brukade vi sjunga en kör med orden: "Ljus är min stig när jag vandrar med dig"

Det gäller bara att vi ser upp så att vi inte missar det ljus och den glädje som Herren har utsått på den väg vi ska vandra. 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig se det ljus du har usått på min stig idag

_____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar