onsdag

ONSDAG DEN 9 AUGUSTI

Är detta Equmeniakyrkans nya ansikte?

Bloggen "Nätverket för klassisk baptism och kristen tro" reagerar starkt emot kyrkans stöd och medverkan på årets Pride:

 
I Equmeniakyrkans tidning Sändaren redovisas följande nyhet: ”Kyrkan på Pride, mer närvarande i år!”

Sändaren redogör: ”Den här gången är Immanuelskyrkan mån om att utöka den frikyrkliga närvaron på festivalen. Svenska kyrkan har länge varit drivande, men nu vill vi från Equmeniakyrkan kliva in ännu mer, säger Anna Berndes, pastor i Immanuelskyrkan, Stockholm. Första veckan i augusti målas huvudstaden än en gång i regnbågsfärger. För fjärde året i rad  är Immanuelskyrkans pastor Anna Berndes involverad i Kyrkan på Pride.

– Det kommer att vara mer kyrklig närvaro i år, vilket känns jätteroligt. Vi är många som går med i paraden för att vi sympatiserar och vill stå upp för allas rätt till kärlek, säger hon.

En av de stora förändringarna i år är att Equmeniakyrkan regio­nalt tar ett större ansvar, även rent ekonomiskt. De är bland annat med och finansierar tältet i PridePark.”


Läs mer HÄR.

__________________
 
Vill du vara med att läsa Bibeln?
Nu är ett bra tillfälle att börja. Idag börjar vi läsningen av Första Samuelsboken..

De flesta kristna vill gärna läsa Bibeln, men många har svårt att få något system i bibelläsningen. Om du vill kan du få vara med oss i bibelläsningen. Just nu håller vi på att läsa Gamla Testamentet på två år.

Vi läser ett kapitel om dagen och varje morgon får du ett mejl med några tankar från det kapitel vi läser den dagen. Vi är nu många som är med i den här bibelläsningsplanen.


Om du vill vara med behöver du bara skicka ett mejl till info@rupeba.se och skriva UTMANINGEN. Då får du ett mejl varje morgon och tillgång till bloggen där vi sparar alla tidigare inlägg.

Välkommen med du också! (Det kostar naturligtvis inget och du kan avbryta prenumerationen när du vill)
/Peter 

_____________________
 
9 aug - 1 Sam 1+2
BÖN I FÖRTVIVLAN

Bibelläsning: Första Samuelsboken 1
"Hon var djupt bedrövad och började be till Herren under häftig gråt"  (1 Sam 1:10 FB)
Hannah var förtvivlad. Hon var barnlös och blev hånad för att hon var ofruktsam (vers 6). Längtan efter en son förmörkade hela hennes liv. Hannah grät och slutade äta (vers 7).

I Templet utgjuter Hannah sitt hjärta till Gud under häftig gråt (vers 10). Hon lovar också att om hon får en son kommer hon att ge honom tillbaka till tjänst åt Herren (vers 11).

Även om ingenting yttre förändrades under bönen, förändrades Hannahs hjärta och tankar. Hon slutade sörja och började äta igen (vers 18).

Det första resultatet av bönen var att Hannahs hjärta förändrades.

Filipperbrevet säger att vi inte ska bekymra oss utan tala om alla våra önskningar för Herren genom åkallan och bön. Löftet är då inte att vi ska få alla våra önskningar uppfyllda, men att det ska ske något i vårt inre: "Då skall Guds frid som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och tankar i Kristus Jesus" (Fil 4:7).

Hannahs hjärta förändrades och dessutom fick hon sin son som hon gav namnet Samuel (vers 20). 


==> Mannakorn att tugga på under dagen:   "Bekymra er inte för något, utan låt Gud få veta alla era önskningar genom bön och åkallan med tacksägelse. Då ska Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus." (Fil 4:6-7 FB)

 
GLÖM INTE BORT ATT TACKA
 
Bibelläsning: Första Samuelsboken 2
"Hanna bad och sade:"Mitt hjärta fröjdar sig i HERREN, mitt horn är upphöjt genom HERREN.
Min mun är vidöppen mot mina fiender, ty jag gläder mig i din frälsning. Ingen är helig som HERREN, ty ingen finns utom dig. Ingen klippa är som vår Gud.
"  (1 Sam 2:1-2 FB)

Hannahs liv var förmörkat. I sitt mörker bad hon till Gud. Gud hörde hennes bön och förvandlade hela situationen. Då Hannah ser tillbaka på vad som hänt, brister hon ut i lovsång och tacksägelse.

Ibland tar vi oss inte tid att se oss tillbaka och tacka Gud för hur han hjälpt oss genom livet på olika vägar. Det finns kraft och frigörelse i att se bort ifrån det vardagliga, lyfta blicken, och tacka Gud för vem han är, vad han har gjort och för vad han gör.

Lovsången och tacksägelsen är inte bara välbehaglig inför Gud. Den gör också något med oss själva. Pröva, så får du se! 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Det är gott att tacka Herren och att lovsjunga ditt namn, du den högste." (Psalm 92:2)
_______________
Ord för dagen den 9 augusti - Psalm 94
 
NÄR JAG VACKLAR

Dagens bibelläsning: Psalm 94
"När jag sade: ´Min fot vacklar´, då var din nåd mitt stöd, Herre" (Ps 94:18 FB)

Psalm 94 pendlar mellan rop på hjälp i förtvivlan och tacksamhet för Herrens ingripande.

Ibland förstår vi inte varför allt måste hända av motgångar som möter oss livet. Det kan kännas som om vi inte orkar längre och vi kanske utbrister tillsammans med psalmisten: "Hur länge" ska det hålla på (vers 3)? Varför griper inte Herren in?

Samtidigt som psalmisten upplever allt detta kan han ändå hålla fast vid löftet "Herren förskjuter inte sitt folk" (vers 14). Även om allt är mörkt runt omkring och livet vacklar så vet han ändå någonstans på djupet att Herren inte kommer att överge honom. Trots att han inte upplever någon ljusning i situationen just då.

Då psalmisten senare ser tillbaka på situationen och ser den med nya ögon kan han kosntatera att även då livet vacklade så fanns stödet i Herrens nåd (vers 18).  Och den enda ljusstrimman i mörkret var Herrens tröst: "När jag hade mycket bekymmer i mitt hjärta då gladde din tröst min själ" (vers 19)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Herren överger inte sitt folk (vers 14) 

__________________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar