torsdag

TORSDAG DEN 25/1

Gud älskar – därför avskyr han det onda


- Stefan Swärd i Världen idag -
Ett centralt tema i Bibeln är Guds vrede och dom över synden. Det är ofta en främmande tanke för kristna i västvärlden, som formats av liberalteologi. Att Gud är kärlek, och bara kärlek, är Bibelns budskap, menar man, och det är en kontrast till den klassiskt kristna tanken om en vred och dömande Gud. Ibland formulerar man det som att Gamla testamentet talar om Guds dom och Guds vrede, medan Nya testamentet talar om Guds kärlek.

Detta är en avgörande fråga i kristen tro, för denna förändring i gudssynen leder också till en förändrad syn på korset, försoningen och den eviga domen.

Guds vrede och Guds dom står inte i motsats till Guds kärlek i Bibelns budskap. Det är endast olika sidor av samma mynt. I Bibeln framställs inte Guds vrede och Guds dom som ett problem – det är lösningen på ett problem och ett Guds ingripande för att skipa rättvisa och hindra ondskans framfart.


Läs mer HÄR

________________
 
25 jan - Neh 2
HA NÄRA TILL BÖNEN

Bibleläsning: Nehemja 2

"Då bad jag till himmelens Gud, och svarade kungen" (Neh 2:4-5 FB)
Nehemja hade varit i bön inför Herren under flera dagar. Han hade gråtit och påmint Gud om Guds löften.

Nu står han inför kungen och serverar vin. Kungen ser att Nehemja är bedrövad och frågar vad det är som plågar Nehemja. (vers 4). Nehemja berättar om sin sorg över att Jerusalems murar är nedrivna. Kungen frågar då vad Nehemja önskar. Där, mitt i samtalet, innan han svarar, ber han till himmelens Gud för att kunna svara på rätt sätt.

Det är viktigt att kristna avskiljer tid för att vara tillsammans med Herren i bön. Men det är lika viktigt att inte lämna gemenskapen med Gud då vi lämnar vår bönestund. Nehemja hade nära till bönen mitt under arbetet under dagen och kunde be Gud om vägledning.


Ha nära till bönen i vardagssituationerna och samtalen med andra människor. För, Herren är alltid nära dig. 



==> Mannakorn att tugga på under dagen: Ha nära till bönen 
______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar