tisdag

TISDAG DEN 23 JANUARI

Från Nyhetsflödet den 23 januari
Varför är kyrkan i Sverige så rädd?

- Stig Ekelund i Dagen -
Varför får studenterna vid utbildningen till präster så liten hjälp att förstå, försvara och förklara den underbara tro, som Gud genom Jesus Kristus gett och som den helige Ande vill göra levande? Varför har vi präster och pastorer, som ofta i sina predikningar lämnar oss i sticket? Ovidkommande prat borde utbytas mot ett andefyllt, kunskapsförmedlande och livgivande Guds Ord.

Varför har kyrkan i Sverige blivit så svag och rädd? För Svenska kyrkans del tror jag att politiseringen har haft och har stor del i den negativa utvecklingen. Tänka sig, att i kyrkomötet finns ledamöter, som inte tror på fundamenta i den kristna tron! Dessa ledamöter beslutar över kyrkans böcker och trons innehåll. Och vilka som ska få bli präster.

Finns det någon, som har kallelsen att bli präst, är from och smart, men inte är klar i bekännelsen i ämbetsfrågan eller samkönade äktenskap, avvisas han. 


Läs mer HÄR.

________________
 
23 jan - Esra 10
OMSTART

Bibelläsning: Esra 10
"Men bekänn nu inför Herren, era fäders Gud, och gör hans vilja" (Esra 10:11 FB)

Esra ligger gråtande inför Herren och ber och bekänner (vers 1). Folket hade varit otrogna mot Gud (vers 2). De inser det, bekänner det och vill börja på nytt med att göra hans vilja (vers 11).

Vi behöver också utvärdera våra liv inför Herren. Många gånger finner vi att vi inte levt som vi borde. Men det finns alltid möjlighet för en ny start. Vi får göra som folket i Esra 10:
-bekänna
-be om förlåtelse och ta emot förlåtelse
-starta på nytt med viljeinriktningen att göra Guds vilja.


Det finns alltid en möjlighet till en omstart då allt inte har blivit som jag hade hoppats. Jeremia skriver om krukmakaren "Och kärlet som han höll på att göra misslyckades i hans hand. Då började han om...." (Jer 18:4)


==> Mannakorn att tugga på under dagen:  Tack att det finns en omstart. Jag får börja om här och nu.
______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar