tisdag

TISDAG DEN 28 NOVEMBER

Från Nyhetsflödet den 28 november
Simon Ådah försökte fly från Gud

- Ruben Agnarsson i Inblick -

Simon Ådahl var bitter på Gud och hade svurit på att aldrig någonsin sätta sin fot i en kyrka igen. Men Gud hade inte lämnat honom. En natt på ett hotellrum på turistön Teneriffa innebar en dramatisk vändning i livet och blev starten på ett helt nytt liv för den välkände sångaren och musikern.

Läs mer HÄR.

___________________
 
28 nov - 1 Krön 18
SEGER?

Bibelläsning: Första Krönikeboken 18
"Och Herren gav seger åt David var han än drog fram" (1 Krön 18:6 FB)


Kapitlet handlar om Davids segrar på olika frontavsnitt.

Nu kämpar vi inte vår strid idag på samma slagfält som David gjorde. Våra fiender består inte av kött och blod (Ef 6:12). Vårt slagfält är den andliga kampen. Vad skulle du beteckna som "seger" i ditt liv?


Gud vill att alla människor ska bli frälsta (1 Tim 2:4) och en avgörande seger måste då vara varje gång en människa blir frälst. I Frälsningsarméns tidigare år kunde man se det tydligare i terminologin. En mötesserie kallades ofta för ett "stormangrepp" och då man rapporterade att människor blivit frälsta talade man om att man "tagit fångar". Det kanske var lättare att vara fokuserad på vad uppdraget gick ut på med en sådan terminologi, men kampen är den samma idag. Ser vi några segrar? Kan vi planera vårt liv och vår verksamhet mer strategiskt för att uppnå det målet?


Ett annat frontavsnitt för vår kamp är vår personliga kamp mot synden. Har du seger i ditt tankeliv? I det sätt du talar? I dina handlingar?


Gud vill att du ska ha seger även i dessa områden och om du vill detsamma som Gud kommer han att ge dig kraft att vinna seger. 

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Herre ge mig seger i den andliga kampen. Både inne i mig och ute i tjänsten för dig.
________________
 
Ord för dagen den 28 november - Judas brev
 
LOVPRISNING

Bibelläsning: Judas brev
"Han som förmår bevara er från fall och ställa er inför sin härlighet, fläckfria och jublande" (Jud 24 FB)

Judas brev handlar om att kämpa för tron (vers 3) och om varningar:
- för dem som förvanskar Guds nåd (vers 4)
- för att följa onaturliga begär (vers 7)
- för dem som smädar allt de inte känner till (vers 10)
- för människor i den sista tiden som hånar (vers 18)

Men i de sista verserna ändras tonen i brevet. Författaren lyfter blicken och ger sig hän åt lovsången till Gud: "Han som förmår bevara er från fall och ställa er inför sin härlighet, fläckfria och jublande - den ende Guden, vår Frälsare, genom Jesus Kristus, vår Herre - honom tillhör ära och majestät, välde och makt före all tid, nu och i alla evighet. Amen" (vers 24-25)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Fläckfria och jublande (vers 24)

____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar