fredag

FREDAG DEN 24 NOVEMBER

Från Nyhetsflödet den 24 november
Svenskar berättade om Jesus – väckte presidentens intresse
 

- Världen idag -

Tusentals ungdomar andedöpta, audiens hos Etiopiens president och medicinska insatser mitt på gatan. Om detta berättar Johannes Amritzer, pastor i SOS Church Stockholm som i förra veckan ledde en evangelisk insats i Etiopiens huvudstad Addis Abeba.
Nedslaget i Addis ingår i ”African Capital City Tour”, en strategi där liknande kampanjer ska genomföras i 55 afrikanska huvudstäder inom 25 år.

– Vi har hittills besökt sju huvudstäder på fyra år, berättar Stockholmspastorn Johannes Amritzer, som i Addis ledde teamet på 195 personer.

Ett nav i insatsen är att samla och utbilda tonåringar i vad man kallar ”Book of acts training camp”.

– De får lär sig att flöda i Andens gåvor och att vinna sina kompisar för Jesus, förklarar Johannes Amritzer.

2 500 ungdomar hade på förhand anmält sig till eventet. Men vid kvällarnas stora möten samlades som mest 17 000 tonåringar.


Läs mer HÄR

_______________
 
24 nov - 1 Krön 14
HÖR DU LJUDET?

Bibelläsning: Första Krönikeboken 14
"Men filisteerna ryckte än en gång in i dalen. När David på nytt frågade Gud, svarade Gud honom: "Du skall inte dra dit upp efter dem. Gå runt dem och kom över dem från det håll där bakaträden står. Så snart du hör ljudet av steg i bakaträdens toppar, då skall du dra ut till strid, ty då har Gud dragit ut framför dig för att slå filisteernas här." (1 Krön 14:13-15 FB)

Israels barn blev på nytt anfallna av fienden. David måste naturligtvis försvara sig och folket, men ändå frågade han Gud. Han visste vad som var rätt, men han ville veta när det var dags.

Ibland kan du vara säker på vad som är rätt i en viss situation. Men även om du vet vad som är rätt måste du vara synkroniserad med Guds tidsplan. Det räcker inte att veta vad som är rätt, man måste också veta hur man ska göra det och när man ska göra det.

Det handlar om att leva i beroendet av Gud. Det gäller att invänta Guds "nu". Då du hör ljudet av steg i "bakaträdens toppar" - då är det dags.


==> Mannakorn att tugga på under dagen:  Hjälp mig Herre att lyssna på din vägledning i mitt liv.
_____________
Ord för dagen den 24 november - 1 Joh 4
"HAN SOM ÄR I ER ÄR STÖRRE"

Bibelläsning: 1 Johannesbrevet 4
"Ni, kära barn, är från Gud och har besegrat dem, ty han som är i er är större än den som är i världen"
(1 Joh 4:4)



Då jag blir en kristen blir jag ett tempel för den Helige Ande. Guds närvaro, kraft och kärlek bor sedan ständigt i mig. Ibland glömmer vi bort att den som väckte upp Jesus från de döda bor i oss (Ef 1:18-21).

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig att vara medveten om din närvaro, kärlek och kraft i mig idag.
______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar