onsdag

ONSDAG 29 NOVEMBER

Från Nyhetsflödet den 29 november
Muslim försvarar Israel

- Världen idag -


– Det finns inte något Palestina, och inte heller någon ockupation, säger en kuwaitisk författare i en tv-intervju.
I en intervju på den kuwaitiska tv-kanalen Alrai utmanar Abdullah Al-Hadlaq de arabiska ländernas inställning till Israel.

– Vare sig du gillar det eller inte, Israel är en självständig och suverän stat. Staten existerar och har en plats i FN. De flesta fredsälskande och demokratiska länder erkänner Israel, säger han.

Han pekar på att länderna som inte erkänner Israel är ”tyranniska och förtryckande”, och han nämner Nordkorea som ett exempel på detta.

– Det är inte tal om en ockupation, det rör sig om ett folk som har återvänt till landet de blivit utlovade, säger författaren och citerar en vers från Koranen som underbygger detta.

– Allah har gett dem landet, de har inte stulit det, säger han, och antyder att det är palestinierna som står för stölden.

Han understryker att israelerna har en historisk koppling till regionen och att de existerade långt innan islam.

Läs mer HÄR.

_________________
 
29 nov - 1 Krön 19
TVÅ FRONTER

Bibelläsning: Första Krönikeboken 19
"Joab såg att han hade fiender både framför sig och bakom sig. Han valde då ut en del av Israels bästa manskap och ställde upp dem mot arameerna." (1 Krön 19:10 FB)
 
David sände ut Joab med hela hären (vers 8). Joabs här befann sig snart mellan två härar, Ammoniterna och arameerna. Den ena hären framför sig och den andra bakom sig.

Ibland kan vi uppleva att vi också måste utkämpa vår kamp på två fronter. Framför oss finns det motstånd vi normal kan förvänta från "världen", de som ännu inte är kristna. Den andra fronten kan vi ha bakom oss. Bakom oss hade vi förväntat att ha våra vänner, de andra kristna, men vi får då och då uppleva starka attacker mot bibeltroheten också från andra som betecknar sig som kristna.

 En präst skrev i en artikel: "Vi har nu lärt oss att hantera att vi lever i en sekulariserad värld, där vi inte kan vänta att det omgivande samhället delar våra värderingar. Men hur ska vi klara att förhålla oss till en sekulariserad kyrka?"

Det kan vara en stor smärta förknippad med att upptäcka att de som vi trodde var våra meningsfränder i själva verket inte alls delar vår tro. 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: En kamp på flera fronter. 
____________
Ord för dagen den 29 november - Psalm 141
 
HJÄRTAT OCH MUNNEN

Bibelläsning: Psalm141
"Låt inte mitt hjärta vika av till något ont" (Ps 141:4 FB)
"Sätt en vakt för min mun. Bevaka mina läppars dörr" (Ps 141:3 FB)


Hjärtat och munnen. Två platser som behöver särskilt beskydd och bevakning.
Hjärtat och munnen kan antingen bidra till det goda eller dra oss och andra ned i det onda.


Det är hjärtat och munnen som nämns som förutsättningar för att vi ska bli frälsta. "Ty om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst" (Rom 10:9 FB).

Men hjärtat och munnen kan också användas till det onda.Vårt hjärta behöver bevaras rent och vår mun behöver tämjas till att användas till det goda. Många människor har fått lida mycket av ett förfluget ord från en mun som inte var kontrollerad av det goda hjärtat.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig idag att använda munnen i det godas tjänst. Till att uppbygga och inte till att trycka ned.

____________________
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar