måndag

MÅNDAG DEN 6 NOVEMBER

"PSALMBOKEN" - ny bok snart på väg från tryckeriet!
Psaltaren i Bibeln har varit en inspirationskälla för många människor i hundratals år.
I Bibelns psalmer möter vi starka uttryck för glädje, hänförelse och tacksamhet. Men vi möter också lika starka uttryck för fruktan, förtvivlan, besvikelse och hopplöshet.

Många generationer har genom psalmerna fått hjälp att sätta ord på sina egna känslor och upplevelser.

I denna andaktsbok som fått titeln ”PSALMBOKEN” får du en miniandakt till var och en av de 150 psalmerna. Till varje psalm finns också en bärande tanke som du kan tänka vidare på under dagen.

”PSALMBOKEN” kan användas som en andaktsbok där du läser en psalm om dagen. Då du har läst igenom alla 150 psalmerna i Bibeln kan du börja om från början. Det finns alltid nya dimensioner att upptäcka varje gång du läser en psalm i Bibeln.

Välkommen till en spännande resa genom Bibelns mest lästa bok.
________________

”PSALMBOKEN” ingår i en serie med andakter från  Gamla Testamentet. Serien innehåller en andakt från varje kapitel i hela Gamla Testamentet. Serien heter GT-boken och ”PSALMBOKEN” är del 3 i den serien.
________________
"PSALMBOKEN" kostar 160:- och du kan beställa den genom att mejla till info@rupeba.se.
________________

P.S.  Vi beräknar att få boken från tryckeriet runt den kommande helgen, och börjar skicka ut den nästa vecka (vecka 46)
_________________
 
6 nov - 2 kung 20
ATT FRAMHÄVA SIG SJÄLV


Bibelläsning: Andra Kungaboken 20
"När Hiskia hade hört på dem, visade han dem hela sin skattkammare, sitt silver och guld, sina kryddor, sin dyrbara olja och hela sitt vapenförråd och allt som fanns i hans förrådshus. Det fanns ingenting i Hiskias hus eller övrigt i hans ägo som han inte visade dem."  (2 Kung 20:13 FB)


Kung Hiskia blev dödssjuk och bad Gud om ett ett helande. Han blev helad och fick då femton extra år att leva (vers 5).

Kungen i Babylon hade hört att Hiskia varit sjuk och sände ett sändebud med en gåva till Hiskia. Hiskia visade då sändebudet allt han hade åstadkommit av rikedomar och överflöd. Detta ledde senare till att Jerusalem blev erövrat och alla rikedomar bortförda (vers 17).

Varför är vi så ivriga att framhäva oss själva? Varför är vi så ivriga att framhålla vad vi har åstadkommit? Varför är vi så ivriga att alla ska veta allt det goda om oss samtidigt som vi försöker dölja allt det som vi inte är så stolta av?

Låt andra tala gott om dig istället. Framhåll i stället vem Gud är och vad Han kan göra. Att framhäva sig själv har sällan något gott med sig. 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Jag behöver inte framhäva mig själv. Det räcker att Herren ser vad jag gör, och det är han som ska ha all ära.
________________
 
Ord för dagen den 6 november - Jakob 5
 
TRONS BÖN

Bibelläsning: Jakobs brev 5
"Är någon bland er sjuk, skall han kalla på församlingens äldste, och de skall be över honom och i Herrens namn smörja honom med olja. Trons bön skall bota den sjuke, och Herren skall resa upp honom. Och har han begått synder, skall han få förlåtelse för dem. Bekänn alltså era synder för varandra och be för varandra, så att ni blir botade. Mycket mäktig och verksam är en rättfärdig människas bön." (Jak 5:14-16 FB)

Trons bön kan uträtta stora saker, säger dagens bibeltext.
Men det handlar inte om tron på vad som helst.
Det handlar inte om tron för helande.
Det handlar inte heller om jag har tro på kraften i min egen bön.

Det handlar om tron på Jesus: "Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra" (Jesus i Joh 14:12)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig att leva hela mitt liv (inte bara min bön) i tron och tilliten på Gud och hans kraft i mitt liv.

_____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar