måndag

MÅNDAG DEN 20 NOVEMBER


Från Nyhetsflödet den 20 november
Satsa på konservativ kristendom

- Kyrkans Tidning - 

Teologi och medlemsutveckling hänger samman visar forskningen. Därför bör kyrkan hålla fast vid klassisk kristendom, skriver Per Ewert, direktor vid Claphaminstitutet och Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen.

”När ska kyrkan lyssna på de obekväma rösterna”, undrar krönikören Josefin Holmström i SvD (4/1).  I en välspridd text berättar hon som troende kristen om det smärtsamma beslutet att lämna Svenska kyrkan.

Samtidigt noterar hon med förvåning hur utträdesblanketten på hemsidan berättar om de många aktiviteter och tjänster som Svenska kyrkan arbetar med. Men inte ett ord om kyrkans huvudbudskap – att predika Jesus Kristus, att göra honom känd, älskad och lydd.

 ”Om man försöker marknadsföra en kyrka som ett museum eller en konsertförening har man redan gett upp”, är hennes slutsats. Liknande slutsats har nu fått stöd i empirisk forskning.


Läs mer HÄR

________________
 
20 nov - 1 Krön 10
ANDLIG DÖD

Bibelläsning: Första Krönikeboken 10
"Sådan blev Sauls död, därför att han hade varit trolös mot HERREN. Han hade inte hållit HERRENS ord, och han hade även rådfrågat en spåkvinna för att få svar." (1 Krön 13 FB)

Det slutade illa för Saul. Och orsaken till att det gick så illa kan man klart läsa:
-Han hade varit trolös mot Herren
-Han hade inte hållit Herrens ord
-Han hade rådfrågat en spåkvinna
-Han hade inte sökt svar hos Herren (vers 14)

Detta var orsaken till Sauls död.

Detsamma gäller oss. Även om det inte leder till fysisk död, leder det definitivt till andlig död om vi lever i trolöshet mot Herren, om vi inte bryr oss om Guds ord eller om vi ägnar oss åt ockultism.

Då vi inte håller fast vid Guds ord är det inte Gud som straffar oss genom andlig död. Det är vi själva som går in i en andlig död genom att avlägsna oss från Herren.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Håll fast vid Guds ord.
____________
 
Ord för dagen den 20 november - 1 Joh 2
 
HÅLL FAST VID HANS ORD  
Bibelläsning: 1 Johannesbrevet 2 
"Men hos den som håller fast vid hans ord har Guds kärlek verkligen nått sitt mål" (1 Joh 2:5)

Då Jesus talar om vem av oss som verkligen är hans lärjunge, gör han det med utgångspunkt i vårt förhållande till Guds ord: "Om ni förblir i mitt ord är ni verkligen mina lärjungar" (Joh 8:31)


Vår kärlek till Herren visar sig i om vi håller fast vid hans ord. "Den som har mina bud och håller fast vid dem, han är den som älskar mig" (Joh 14:21) och "Den som inte älskar mig håller inte fast vid mina bud" (Joh 14:24).

Vi kan inte älska Jesus och samtidigt ignorera det han säger.


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Det finns kraft i Guds ord - om vi bara tror det
______________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar