onsdag

ONSDAG DEN 8 NOVEMBER

Från Nyhetsflödet den 8 november
Yttersta tidens världsrike står nu bakom hörnet

- Stefan Swärd i Världen idag -

Uppenbarelsebokens tankar om vilddjuret och världsstaten bör ständigt hållas aktuellt, även om kristna spekulationer hittills visat sig vara ganska fel. Det är extra olyckligt när saker och ting framställs som profetiska budskap, det skadar tilltron till den profetiska tjänsten, när tveksamma spekulationer tar över.

Vi står dock närmare en världsstat och ett världsrike än någon gång i mänsklighetens historia. Ett telefonsamtal mellan Washington och Beijing och ett globalt beslut är fattat. I viss mån lever vi redan i Uppenbarelsebokens bild av världsstat. Med ett växande övervakningssamhälle och ekonomisk kontroll, allt detta ligger bakom hörnet. Det är mer angeläget än någonsin att leva i profetisk uppenbarelse och insikt.

Läs mer HÄR

_____________________
 
8 nov - 2 Kung 22
ETT MJUKT HJÄRTA

Bibelläsning: Andra Kungaboken 22

"Eftersom ditt hjärta blev mjukt och du ödmjukade dig inför HERREN när du hörde vad jag har talat..."  (2 Kung 22:19 FB)

Josia, kung i Juda, vänder historien rätt. Han gjorde det som var rätt i Herrens ögon (vers 2). Han bad att de skulle hämta fram lagboken från Templet. Och då man läste upp Guds ord för Josia blev han förtvivlad då han märkte hur långt ifrån Guds ord som folket hade kommit (vers 11).

Han river sönder sina kläder och gråter inför Herren (vers 19), och Herren hör hans bön och svarar på Josias bön.

Jag ber om att folk i våra dagar ännu en gång ska finna tillbaka till lagboken, Guds ord, och i desperation vända tillbaka till vad Guds ord säger.

Bönen från ett ödmjukt hjärta når fram till Guds ansikte. Då vi ser oss själva och situationen i vår församling och i vårt land och kommer inför Herren med stor sorg över vad vi ser, så hör Herren vår bön. Den bönen rör vid Guds hjärta.


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Låt väckelsen komma då ditt folk vänder tillbaka till vad du säger i ditt ord.
_________________
 
Ord för dagen den 8 november - Psalm 132
 
LÖFTEN
Bibelläsning: Psalm132
" ..han som svor Herren en ed och gjorde ett löfte åt den Starke i Sion" (Ps 132:2 FB)

Rubriken för den 132:a psalmen i Folkbibeln lyder "Davids löfte och Herrens löfte". En relation bygger på ett ömsesidigt förtroende. Gud hade lovat David att vara med honom och att aldrig svika honom. David hade givit löften till Gud.

Relationen mellan oss och Gud beskrivs ofta i Bibeln som ett äktenskap. Ett äktenskap bygger på ömsesidiga löften. Vi lovar varandra livslång kärlek och trohet. Äktenskapet är ett förbund.

Men vår relation till Gud betecknas också som ett förbund. Gud hade givit löften till David och David hade givit löften till Gud.

Hur är det med vår relation till Gud? Bygger den bara på vad Gud har lovat göra för oss? Hur ser våra löften till Gud ut?

Hur skulle jag idag vilja formulera mina löften till Gud? Det kan var bra att skriva ned dem och komma tillbaka till dem med jämna mellanrum.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hur ser mina löften till Gud ut? 
_____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar