torsdag

TORSDAG DEN 18 MAJ

Nyhetsflödet torsdag den 18 maj
 
Vi behöver personlig relation till Guds Ord
- Olof Edsinger i ledaren i Världen idag - "Bibelläsandet bland Guds folk är en av de främsta indikatorerna på deras andliga hälsa.
   Ett av de viktigaste resultaten av den protestantiska reformation som vi i år firar 500-årsminnet av, är att den bidrog till att göra Bibeln till var mans ägodel. Inte på en gång, förstås, men till Martin Luthers stora bidrag till eftervärlden hör ändå den bibelöversättning till tyska som han genomförde och som även inspirerade William Tyndale till motsvarande insats för det engelska språket. En insats som för övrigt kostade Tyndale livet."
Läs mer HÄR.


Ewa Jonsson: Jerusalem har varit det judiska folkets huvudstad
- Dagen - "De som i dag kallar sig palestinier har aldrig, i hela världshistorien, haft en egen stat men nu hävdar man plötsligt att Israel ockuperar Västbanken och Östra Jerusalem för palestinierna.
   När jag bodde i Västra Jerusalem, bodde det en arabisk familj i grannhuset. De levde ett vanligt israeliskt liv och hade det bra på alla sätt. Överorden haglar, bland annat att det före­kom etnisk rensning när araberna flydde, påhejade av sina arabiska bröder och ibland­ på grund av den israeliska arméns framfart.
   Tystnaden är total då det gäller lika många judar som bodde i omkringliggande arab­länder och tvingades lämna allt. Om arabländerna hade gjort vad Israel gjorde: hjälpt flyktingarna, integrerat dem, låtit dem få ett hem, arbete, mat, utbildning etcetera så hade problemet ”palestinaflyktingar” varit obefintligt."
Läs mer HÄR.


Sveriges korrupta stöd till Unesco
- Ruben Agnarsson i Inblick - "När Unesco röstade om ytterligare en Israel-fientlig resolution som tagits fram av en rad arabländer och den palestinska myndigheten, valde Storbritannien, Tyskland, Italien, USA, Grekland och Nederländerna att rösta nej.
   Sverige röstade som enda europeiskt land FÖR resolutionen, som återigen förnekar Israels självklara förbindelse med Jerusalem och fördömer de arkeologiska utgrävningar i Davids stad som visar på den mångtusenåriga judiska kopplingen till staden. Sanning och historiska fakta är tydligen det värsta historieförfalskarna i Unesco vet när verkligheten ska skriva om så att den passar världens muslimska länder.
   Sverige valde att rösta tillsammans med länder som Ryssland, Qatar, Iran, Sudan och Algeriet. Nu ser vi det politiska priset av att Sverige fjäskat in sig hos världens mest brutala diktaturer för att komma in i Säkerhetsrådet."
Läs mer HÄR

___________________
 
18 maj - 4 mos 28
ETT NYTT SLAGS OFFER
Bibelläsning: Fjärde Moseboken 28
Herrren talade till Mose. Han sade: ´Befall Israels barn och säg till dem: var noga med att ni på bestämd tid bär fram mina offer´”  (4 Mos 28:1-2 FB).


Det var noga med offren då. Kapitlet ger föreskrifter för det dagliga offret, Sabbatsoffret, Nymånadsoffret, Påskoffren samt Veckohögtidens offer.

Det är noga med offren även idag, även om det nya förbundet bär med sig ett helt annat slags offer.

offrade man djur – Nu offrar man sig själv: ”Så förmanar jag nu er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er andliga gudstjänst” (Rom 12:1).

Vi tänker oss kanske att en gudstjänst består av sång, bön, bibelläsning och predikan, men här får vi en helt annan definistion på vad gudstjänst är: Att överlåta sig själv till Gud.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Vad skulle det få för konsekvenser för mig idag om jag överlåter mig helt för Jesus? Vad skulle det få för konsekvenser för dagar som kommer?
____________________
 
Ord för dagen den 18 maj - Psalm 59 och 60
VAD MÖTER DIG? - Psalm 59
Dagens bibelläsning: Psalm 59
"Min Gud kommer mig till mötes med sin nåd" (Ps 59: 11 FB)

Vad är det som kommer dig till mötes då du vaknar upp till en ny dag? Oro, bekymmer, jäkt eller lidande?

Vi får låta Guds ord komma oss till mötes. Vi får lyfta vår blick och se att någon kommer oss till mötes. Det är Herren själv.

Och vad är det han möter oss med? Sin nåd.

Välkommen in i den öppna famnen.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Gud kommer mig till mötes.



ETT BANÉR FÖR SANNINGEN - Psalm 60
Dagens bibelläsning: Psalm 60
"Men åt dem som fruktar dig gav du ett baner att hålla upp för sanningens skull" (Ps 60:6 FB)

Det finns en sanning. Jesus är den sanningen: "Jag är vägen, sanningen och livet" (Joh 14:6).
Det finns en sanning, Guds ord: "Summan av ditt ord är sanning" (Ps 119:160)

Idag undermineras tron på att Jesus är sanningen och att Jesus är den enda vägen. Även tron på Guds ord undermineras idag.

Idag behövs det människor som håller upp sanningens banér och förkunnar frälsning i Jesus Kristus: "Sanningen skall göra er fria" (Joh 8:32) 

__________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar