måndag

MÅNDAG DEN 15 MAJ

Nu är alla fyra delarna i NT-boken färdiga!

Projektet började den 1 januari 2016 och sedan har det fortsatt med ett kapitel om dagen, och nu är hela serien färdig. Tillsammans innehåller de fyra delarna 1.228 sidor bibelundervisning.

Till varje kapitel i Nya Testamentet finns en miniandakt med ett "mannakorn" att tugga på under dagen. Dessutom finns det till varje kapitel en avdelning med översikt, kommentarer och frågor till eftertanke.

NT-boken ges ut i A5-pärmar.
Del 1 innehåller de fyra evangelierna (299 sidor)
Del 2 från Apostlagärningarna till och med 2 Korintierbrevet (335 sidor)
Del 3 från Galaterbrevet till och med Filemon (263 sidor)
Del 4 från Hebreerbrevet till och med Uppenbarelseboken (331 sidor)

NT-boken kostar 160 kronor per del (pärm).
(Postens porto tillkommer med 69:- för 1-2 pärmar och 138:- för 3-4 pärmar)
Beställ genom att skicka ett mejl till info@rupeba.se.

NT-boken kan användas som följeslagare till den personliga bibelläsningen, till självstudium, gruppsamtal eller för predikoförberedelser, eller helt enkelt som uppslagsbok.

Översikt över innehållet i del 1 finner du HÄR.
Översikt över innehållet i del 2 finner du HÄR.
Översikt över innehålet i del 3 finner du HÄR.
Översikt över innehållet i del 4 finner du HÄR.
___________________

15 maj - 4 Mos 24
LYFT DIN BLICK
Bibelläsning: Fjärde Mosebok 24
Och när Bileam höjde blicken, såg han Israel i sina läger efter sina stammar. Och Guds Ande kom över honom.”  (4 Mos 24:2 FB)


Barak försökte övertala Bileam att förbanna Israel. Bileam hade hittills inte förbannat Israel, utan i stället välsignat Israel. Barak försöker igen och för Bileam till en ny plats för att bygga nya altaren för att fråga Herren.

Då Barak fortsatte att pressa Bileam att förbanna Israel, höjde Bileam blicken och fick se situationen i ett annat perspektiv. Den helige Ande kom över Bileam (vers 2), han fick höra Guds ord, fick se syner från den Allsmäktige och han fick sina ögon öppnade (vers 4+16).

Du kanske också kan uppleva att du står under press från en omgivande värld där du bara ser mörker och inte ser någon utväg. Lyft din blick! Det finns ett annat perspektiv!

Vi behöver människor idag som öppnar sig för den Helige Ande, som kan höra Guds ord och säga det, människor som faller ner och får sina ögon öppnade (vers 4).

Då Jesus talar med sina lärjungar om den svåra tid som skulle komma säger han: ”Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning”  (Luk 21:28).
Lyft din blick – Det finns ett annat perspektiv!

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning

_____________________
 
Ord för dagen den 15 maj - Apostlagärningarna 8
"GÅ NU..."
Bibelläsning: Apostlagärningarna 8
"Gå nu vid middagstiden ut på vägen som leder från Jerusalem ner till Gaza. Den ligger öde"
(Apg 8:26)

Efter att Stefanos stenats utbröt en häftig förföljelse mot de kristna i Jerusalem. De flesta kristna skingrades över hela Judeen och Samarien. En av dem som fick fly från Jerusalem var Filippos, en av de sju som tillsammans med Stefanos var socialarbetare i församlingen.

Filippos kom till huvudstaden i Samarien och började predika Guds ord och utföra tecken och under (Apg 8:6+13). Det resulterade i en stor väckelse. Många blev frälsta och lät döpa sig. Mitt i väckelsen kallar Gud Filippos till en öde väg i Gaza.

Det kanske är lättare att höra Guds kallelse från en öde väg i Gaza till den stora väckelsen i Samarien än omvänt. Men mitt i den stora väckelsen där Filippos stod i centrum kallades han ut till en öde plats. Det resulterade i att en ensam etiopier på genomresa fick bli frälst.

Tänk om det i dag sitter en "ensam etiopier", eller en ensam svensk, eller en ensam invandrare och ber att någon ska komma till honom eller ringa till honom och berätta om Jesus.
-Kommer jag att höra det?
-Och om jag hör det, kommer jag att lyda?



==> Mannakorn att tugga på under dagen:  Hjälp mig, Herre,  att vara som den vise mannen som både hör och gör vad du säger. (Matt 7:24)
___________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar