lördag

LÖRDAG 27 MAJ

Nyhetsflödet lördag den 27 maj
Kopplingen till islam kan inte viftas bort
- Olof Edsinger i Världen idag - "Terrordådet i Manchester får en hel värld att rysa i förfäran. Den brittiska polisen talar om det hela som ett ”illdåd”, och premiärminister Theresa May förkunnar att attacken ”utmärks av sin motbjudande och vedervärdiga feghet, som avsiktligt riktade sig mot oskyldiga och försvarslösa barn och ungdomar”. Man kan inte annat än hålla med.
   Samtidigt finns det en elefant i rummet, som åtminstone Sveriges television inte tycks ha något större intresse av att förhålla sig till. Nämligen den ideologiska kopplingen mellan den 22-åriga Salman Abedis självmordsattack och religionen islam."
Läs mer HÄR.


Marcus Birro: Militanta islamister vill se oss utrotade
- Världen idag - "Militanta islamister vill se oss utrotade eftersom vi lever ett liv som de menar är direkt hädiska. Det skriver Marcus Birro efter terrorattacken i Manchester....
   Det finns en ideologi bakom mördandet i Manchester. Det är bara att läsa på den officiella hemsida som IS tillhandahåller.
   Där kommer det fram att den militanta islamismen anser att barnen och ungdomarna (mest unga flickor) förtjänade att slaktas. Vad är ofattbart med allt detta?
   Eller kan det vara så att vi fortfarande är så patetiskt livrädda för att faktiskt adressera barbariet? Jag kan i så fall förstå det."
Läs mer HÄR.


 ”Vi vill bli befriande från islamska statens ideologi”
- Sändaren – "Vårt folk är utsatt för ett nytt folkmord, säger Nicodemus Daoud Sharaf, syrisk-ortodox biskop från Mosul Han är kritisk mot sin egen regering och efterlyser omvärldens stöd för säkerhet och återuppbyggnad av Nineveslätten.
– Vi representerar kristendomens rötter i världen men vi är utsatta för ett nytt folkmord, precis som folkmordet på kristna 1915 i Osmanska riket. Om vi klipper av rötterna så dör trädet.
   Det säger Nicodemus Daoud Sharaf, syrisk-ortodox biskop av Mosul, Irak, på Sverigebesök i samband med 102-årsminnet av folkmordet på armenier, assyrier, syrianer, kaldéer och greker."
Läs mer HÄR

_________________
 
Journalgrodor - del 2
Ibland blir det fel då läkaren skriver journalanteckningar. Här kommer några exempel:

Haft värk i höger öra som nu försvunnit

Har fått champinjoner mellan tårna.

Har fått större hemsamarit men tycker inte det räcker ändå.

Har huvudvärk i huvudet.

Har ibland ont i vissa skor.

Har inte idrottat eller råkat ut för något annat trauma.


Frånskild. Vuxna barn. Har nu en skallad särbo.

Dessutom har hon läkarskräck. Hon har emellertid varit hos en av våra sköterskor och dessa bifogas.
_________________
 
27 maj - 5 Mos 2
LÄNGE NOG...
Bibelläsning: Femte Moseboken 2
"Då sade Herren till mig: Länge nog har ni gått runt om denna bergsbygd..."  (5 Mos 2:3 FB)

Kapitlet ser tillbaka till åren i öknen. Uppmaningen Herren ger till folket är att nu får det räcka med att vandra runt bergsbygden. Nu var det dags att gå vidare.

Samma uppmaning kan kanske riktas till oss idag. Församlingar har lätt att stagnera och bara fortsätta med den verksamhet som man har vant sig vid. På samma sätt kan det vara med det personliga kristenlivet. Det har också lätt att stagnera till vissa traditioner och mönster.

Men då säger Herren: "Länge nog har ni gått runt..."

Nu är det dags att gå vidare. Guds rike är inte statiskt. Det är dynamiskt. Det drivs genom inspiration av den Helige Ande. Låt den Helige Ande inspirera oss att dra vidare. Att ta nya steg i tron. Att våga låta oss ledas av den Helige Andes inspiration.

==> Mannakorn att tugga på under dagen:  "Länge nog har ni gått runt..."

_______________
Ord för dagen den 27 maj - Apostlagärningarna 16
 
BOJORNA FALLER AV

Bibelläsning: Apostlagärningarna 16

"...och bojorna föll av dem alla" (Apg 16:26)

I Apg 16 kan vi läsa om en av de många gånger som lärjungarna blev fängslade. Här är det Paulus och Silas som sitter i fängelse: "Man gav dem många rapp och satte dem sedan i fängelse. Fångvaktaren fick order att hålla dem i säkert förvar, och för den skull lät han dem sitta i det innersta fängelserummet och låste fast deras ben i stocken."(Apg 16:23-24).

Det var naturligtvis en svår situation. Det hade kanske varit naturligt att lärjungarna förtvivlade och frågade hur det kunde sluta så här dåligt, det som börjat så bra. Det ligger nära till hands att vi tycker synd om oss själva då vi orättvist drabbas av elände.

Men i stället för att deppa började de sjunga lovsånger till Gud i fängelset. Det blev ett jordskalv. Dörrarna öppnades och bojorna föll av.

Ibland kan vi sitta helt fast i våra negativa tankemönster. Ju mer vi betraktar problemen, ju mörkare blir det. Men i lovsången får vi flytta vår uppmärksamhet från den negativa situationen och hopplösheten och i stället se upp till Gud och hans möjligheter. Då kan det hända att även våra bojor faller av och vi blir fria!

 

==> Mannakorn att tugga på nder dagen: Lyft blicken!
Läs mer HÄR.
 ________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar