fredag

FREDAG DEN 19 MAJ

Nyhetsflödet fredag den 19 maj
Muskelbyggare grät när Stakset predikade
- Världen idag - "Sebastian Stakset fortsätter att dra fulla hus. I helgen predikade han i Västerås och Huskvarna. – Det var som en kärleksbomb. Stora muskelbyggare gick ut och grät, säger ungdomspastorn Albin Karlsson och berättar att många människor gick fram för att ta emot Jesus. Ungdomar ska ha hoppat över kyrkbänkarna för att få förbön.
   Det är inte var dag som det är kö till Pingstkyrkan i Västerås två timmar innan mötet ska börja. Men så var det i fredags. När det var dags för insläpp klockan 19.00 strömmade folk in genom dörrarna, och snart var lokalen fullsatt. Dragplåstret stavas Sebastian Stakset – eller som han själv skulle säga: Jesus."
Läs mer HÄR.
 
Migrationsverket håller ”kristendomsprov” med asylsökande
- SVT Nyheter - "Migrationsverket ställer svåra kunskapsfrågor till asylsökande som lämnat sin tro för att bli kristna, för att testa om de verkligen är troende. Hur mycket de asylsökande kan om sin nya tro spelar roll för om de får asyl eller inte. Detta får hård kritik, både från kyrkor och advokater som nu uppmanar sina klienter att studera bibelkunskap inför intervjun med Migrationsverket.
   SVT har tagit del av asylbeslut från Migrationsverket och pratat med ett flertal advokater som vittnar om ”husförsliknande” frågor. Till exempel ”hur många delar består nya testamentet av?”, ”vad är skillnaden mellan den ortodoxa och protestantiska kyrkan?” och ”vilka är sakramenten?”.Husförhör hölls av svenska präster för att testa församlingsbornas bibelkunskaper fram till slutet av 1800-talet."
Läs mer HÄR.

Hearing om hur vi kan förbättra situationen för barn som lever under ekonomisk utsatthet.
- Pressmeddelande FA - "Frälsningsarmén bjuder in till en angelägen hearing om utsatta barn. Inbjudna är ansvariga politiker och Stockholms stadsdelsförvaltningar. Fredag 19 maj, kl 14 - 15.30, Frälsningsarmén, Hornsgatan 96-98. Stockholm.
   Hearingens syfte är att diskutera hur vi i det civila samhället tillsammans med myndigheter och ansvariga politiker kan förbättra situationen för barn som lever under ekonomisk utsatthet."
Läs mer HÄR.
 
På norsk: Den beste kledningen – en tid for alt 
- Fra Jostein Nielsens blogg - I dag tar jeg en liten avstikker fra Jesu undervisning i den intensive repetisjonstiden mellom påske og pinse. Paulus var også opptatt av at de som omvendte seg og ble frelst skulle oppleve å bli ikledd kraften fra det høye – dåpen i Den hellige ånd.
Les mer HER
__________________________
 
19 maj - 4 Mos 29
                                                            ÄNNU FLER OFFER

Bibelläsning: Fjärde Moseboken 29
Detta ska ni offra åt Herren vid era högtider förutom era löftesoffer, matoffer, drickoffer eller gemenskapsoffer” (4 Mos 29:39 FB)

Uppräkningen av de olika slagen av offer fortsätter från förra kapitlet. Idag offrar vi inte längre djur. Nu handlar det mer om att offra oss själv (Rom 12:1). Men det finns också andra offer som vi idag som kristna förväntas ge. I Hebreerbrevet kapitel  13 nämns tre slag av offer:

1 – Lovprisningsoffer, lovets offer (vers 15). Det kanske inte alltid känns som om vi vill lovprisa Gud. Men Gud är alltid värd vårt offer. Att lova Gud gör också något med oss själva. Vi flyttar fokus från oss själva och våra bekymmer till vem Gud är och vad han kan göra.

2 – Att göra gott och dela med er, är ett offer som behagar Gud (vers 16). Vi får dela med oss av det Gud har välsignat oss med. Att ge ifrån oss av det som är vårt gör också något med oss själva. Den som välsignar andra blir själv välsignad.


3 – Att gå utanför lägret och dela hans smälek (vers 13). Det kan vara ett offer att stå upp för Gud i en ogudaktig omvärld. Vi vill så gärna vara accepterade av alla och vara med de andra. Men att stå upp för Jesus innebär ofta att ställa sig utanför eller att bli ställd utanför. Det finns en smälek att bära inför en värld som inte alls känner eller bryr sig om Gud eller vad Gud har sagt i sitt ord. Vill du vara med och bära hans smälek?


==> Mannakorn att tugga på under dagen:  Jag vill idag "frambära lovsång som ett offer till Gud" (Heb 13:15)
____________________
 
Ord för dagen den 19 maj - Apostlagärningarna 10
 
VAD BRUKAR DU SVARA?
Bibelläsning: Apostlagärningarna 10"Nej, nej, herre! Aldrig..." (Apg 10:14)

Då Herren första gången talar till Petrus om att gå till hedningarna och vittna om Jesus blir Petrus första reaktion: "Nej, nej, herre! Aldrig...".Men Petrus gick till slut och predikade för hedningarna i Kornelius hus och de som lyssnade blev frälsta och döpta med den Helige Ande. (Apg 10:44)

-Vad brukar du svara då Herren talar till dig?

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Vad säger Herren till dig i dag?

Läs mer HÄR.
___________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar