torsdag

TORSDAGEN DEN 28 DECEMBER

Från Nyhetsflödet den 28 december
Cilla Eriksson: Plötsligt stod Jesus i vardagsrummet
 

- Dagen -
För några år sedan åkte jag till Chamonix i Frankrike för att vara skidlärare. Det var en dröm som gick i uppfyllelse och mina förväntningar var skyhöga. Jag föreställde mig Chamonix som en plats där solen alltid lyser, alla människor är vackra och trevliga och det är lätt att vara lycklig. Men så var det inte. Jag kände mig väldigt ensam och insåg att man behöver mer än fina fjälltoppar för att må bra. Så jag flyttade tillbaka till Sverige och till Stockholm. Tänkte att i en stad med en miljon människor är det omöjligt att bli ensam, men jag hade fel.


I stället flyttade jag till Falun och jag, som alltid varit en sökare, drabbades av en känsla att det måste finnas något mer i livet. Jag ropade till Gud och sa ”om du finns måste du bevisa det för mig.” Någon dag senare satt jag hemma i mitt vardagsrum och åt middag i soffan när jag plötsligt kände en stark närvaro i rummet. Jag kände hur Jesus kom in i mitt vardagsrum! Känslan var mäktig och svår att förklara, men plötsligt var jag helt övertygad om att Gud fanns.


Läs mer HÄR.

__________________
 
Dags att ta Gud på orden
 
Under 2018 kommer vi  på rupeba.se att fortsätta att inspirera så många som möjligt till ett regelbundet bibelläsande.

Det kan vara bra att redan nu bestämma sig inför det nya året. Det finns många sätt att läsa och många bibelläsningsplaner att välja på.

Ett förslag är att du följer på vår bibelläsningsplan "Gamla Testamentet på ett år". Där läser vi ett kapitel om dagen och du får ett mail varje morgon med några tankar om dagens kapitel. Du behöver bara skriva ett mail till info@rupeba. se och skriva ett enda ord "Utmaningen" så kommer du morgonen efter att få ditt första morgonmail. Det kostar inget och du kan avsluta prenumerationen när du vill.


Vad betyder det att ta någon på orden? Uttrycket "ta någon på orden" innebär enligt ett uppslagsverk "att utgå från att någon verkligen menar vad den säger". En synonym till att "ta någon på orden" är att "ta fasta på"
- Räkna med att Gud verkligen menar vad han säger i sitt ord!
- Ta fasta på det han säger och bygg ditt liv på det!


Men det första steget för att ta Gud på orden är att läsa de ord som finns i Guds Ord, Bibeln. Bestäm dig redan nu att under 2018 vara en regelbunden bibelläsare. 


Under början av 2018 kommer vi att varje torsdag lägg ut ett inlägg om betydelsen av att läsa Guds Ord. 
_______________
 
28 dec - 2 Krön 20
"NÄR DE BÖRJADE JUBLA..."

Bibelläsning: Andra Krönikeboken 20
"Vi står maktlösa mot denna stora skara som kommit emot oss. Vi vet inte vad vi skall göra, vi riktar våra blickar mot dig.” (2 Krön 20:12 Bibel 2000)

Moabiterna, Ammoniterna och Meuniterna kom för att angripa Josafat (vers 1). Josafat gjorde en analys av situationen och kom fram till att hans folk inte hade en chans mot denna överväldigande armé. De var helt enkelt maktlösa (vers 12).
I sin maktlöshet vände de sig till honom som har all makt. De riktade sin blick mot Herren (vers 12).

När det var dags för det stora slaget började de att jubla och lovsjunga (vers 22). Då lovsången började hjälptes fienderna åt att förgöra varandra (vers 22). Då Josafat och hans här kom upp på kullen där de kunde se ut över dalen där striden skulle ha stått, fanns det inga fiender kvar.

Har du upplevt maktlöshet i ditt liv? Kan det vara för dig som det var för Josafat och hans folk "Vi vet inte vad vi ska göra" (vers 12)? Gör som Josafat. Rikta din blick mot Herren.

När de började jubla och prisa Gud, skedde förändringen. Lösningen finns inte i problemen. Lyft din blick och börja prisa Gud för hans makt och storhet. Du kan också få uppleva att när du börjar jubla och prisa Guds, då sker förändringen också i ditt liv!  

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Jag får också lyfta min blick och lovprisa Herren.
_______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar