lördag

LÖRDAG DEN 9 DECEMBER

Från Nyhetsflödet den 9 december
Kaos när vi inte räknar med Gud

- Kerstin Magnusson-Lundgren Arne Cajdert; Debattartikel i Dagen -

Den kände evangelisten, teologie doktor Emanuel Minos skrev 1967: ”Det finns ett område dit toleransen inte får sträcka sig, och det är när individer, folk eller nationer bryter emot Guds lagar. Guds bud är inte tunga. Han gav inte sina förordningar till människorna för att göra livet surt för dem.

De tio Guds bud gavs för att skapa harmoni bland folken och ge planmässighet i livsföringen. När denna plan bröts kom förbannelsen. Det är inte alltid Gud som straffar människorna. Det är vår egen synd som utlöser straffen, därför att vi ringaktar Guds välsignelser."

Läs mer HÄR

____________________
 
Adventskalendern den 9 december
 
ELD, RÖK OCH SVAVEL
Bibelläsning: Uppenbarelseboken 9
"...och ur deras mun kom eld, rök och svavel" (Upp 9:17 FB)
Johannes fortsätter i sin syn att se vad som kommer att hända i den sista tiden. Någon har sagt att profetia är historia skriven i förväg. Och det är förvånande med vilken precision han beskriver saker som han inte kan ha haft någon kunskap eller erfarenhet av.
Han beskriver flygande bepansrade krigsmaskiner: "Gräshopporna såg ut som hästar, rustade till strid....och bröstharnesk som såg ut att vara av järn. Och dånet från deras vingar var som dånet från stridsvagnar med många hästar, som stormar fram till strid. De hade stjärtar och gaddar som skorpioner, och i stjärten låg deras makt att skada människorna" (vers 7-10)
Han beskriver krigsmaskiner på marken och skjutvapen: "Och så här såg jag hästarna och deras ryttare i min syn: ryttarna hade eldröda, mörkblå och svavelgula bröstharnesk, och hästarna hade huvuden som lejon, och ur deras mun kom eld och rök och svavel." (vers 17)
Men avsikten med att beskriva händelserna i den sista tiden är inte att skrämma utan att framhålla att ur det stora kaoset ska det födas fram något nytt och gott, en ny himmel och jord. Jesus säger, då han talar om den sista tiden: "Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning." (Luk 21:28 FB)
==> Mannakorn att tugga på under dagen: Jesus ska komma tillbaka
________________
 
9 dec - 1 Krön 29
OFFERTJÄNST

Bibelläsning: Första Krönikeboken 29

"Av hängivet hjärta bar de fram sina frivilliga gåvor åt Herren" (1 Krön 29:9 FB) 
David börjar närma sig slutet av sin livsvandring. Han brann för att Guds tempel skulle byggas. Det skulle byggas av hans son Salomo. Men eftersom David såg på sin son som ung och vek (vers 1) ville David samla ihop så mycket rikedomar som möjligt för att underlätta för tempelbygget.

David ger själv det han äger (vers 3) och folket bar fram sina offergåvor (vers 8). Alla var glada över de frivilliga gåvorna som gavs av ett hängivet hjärta (vers 9).

Man tackar Gud för att man får bära fram gåvorna (vers 13). Man såg inte på gåvorna som ett offer, men menade inte ens att man gav det av egen kraft (vers 14), "Nej, från dig kommer allt, och ur din hand har vi gett det åt dig" (vers 14). Sedan följde lovsång och tacksägelse till Gud (vers 20).


Vilken glädje och vilken tacksamhet man manifesterade då man fick bära fram till Gud det som Gud hade välsignat dem med!

==> Mannakorn att tugga på under dagen:
Hur är det med offergudstjänsten i din församling/kår, eller i ditt eget liv? 

_______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar