tisdag

TISDAG DEN 19 DECEMBER

Från Nyhetsflödet den 19 december
14 000 besökte Hillsongs julshow
- Dagen -

Globen lystes upp av texten ”Jesus - världens hopp.”

I helgen satte Hillsong Church för åttonde året i rad upp sin julförställning "This is Christmas." Genom sång, dans och soloframträdanden av både Carola och Samuel Ljungblahd presenterades julens budskap för de 14 000 människorna på plats. I samband med "This is Christmas" lystes intilliggande Globen upp av texten "Jesus - världens hopp."


Läs mer HÄR.
__________________
 
Adventskalendern den 19 december
 
JESUS KOMMER TILLBAKA!
 
Bibelläsning: Uppenbarelseboken 19
"Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den heter Trofast och Sann, och han dömer och strider i rättfärdighet. Hans ögon var som eldslågor, och på sitt huvud bar han många kronor. Han hade ett namn skrivet som ingen känner utom han själv. Han var klädd i en mantel som hade doppats i blod, och det namn han har fått är "Guds Ord". De himmelska härarna följde honom på vita hästar, och de var klädda i vitt, rent linnetyg." (Upp 19:11-14 FB)
Äntligen är himlen öppen igen! Kapitel fyra inleds med en öppen dörr till himlen och en inbjudan att se världsutvecklingen från ett himmelskt perspektiv. Från kapitel fyra till kapitel 19:11 får vi del av Johannes syn ur ett himmelskt perspektiv. Det handlar om den ständigt pågående lovsången i himlen och om de dramatiska händelserna på jorden.
Det är en smärtsam läsning att se hur det onda tar över mer och mer och situationen på jorden förvärras under Antikrists styrelse.
 
Men i kapitel 19 ser vi ljuset igen. Himlen är öppen och Jesus kommer tillbaka till jorden med de himmelska härarna för att upprätta sitt fredsrike på jorden.
Vilken dag det kommer att bli!!!
==> Mannakorn att tugga på under dagen: Jesus kommer tillbaka!
Läs mer HÄR.
__________________

19 dec - 2 Krön 11
DE LYSSNADE PÅ HERRENS ORD

Bibelläsning: Andra Krönikeboken 11
"Så säger HERREN: Ni skall inte dra upp för att strida mot era bröder. Vänd tillbaka hem, var och en till sitt, ty det som har skett har kommit från mig."" Och de lyssnade till HERRENS ord och vände om och drog inte ut mot Jerobeam." (2 Krön 11:4 FB)
 
Även om Rehabeam handlade väldigt ovisligt i förra kapitlet, visar han nu att han är beredd att lyssna på Herren. Genom att göra det räddade han sig själv och folket från ett stort nederlag.

Att lyssna till Herren är det visaste vi kan göra. Vi har i dag Guds skrivna ord, vilket Rehabeam inte hade. I Guds ord får vi lyssna till hans röst.

Men Gud leder oss också genom att tala till oss genom tankar, händelser och genom andra människor. Vi får alltid stämma av denna vägledning mot Guds skrivna ord. Gud leder oss aldrig i en riktning som går emot Guds skrivna ord.

Lyssna på Herren. Jesus säger att hans får känner igen hans röst (Joh 10:4)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Lyssna till Herrens ord.

________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar