söndag

SÖNDAG DEN 3 DECEMBER

FÖRSTA SÖNDAGEN I ADVENT - Ett nådens år
Sak 9:9-10, Rom 13:11-14, Matt 21:1-9, Ps 24

Nu på söndag är det första advent och ett nytt kyrkoår inleds. 

Genom hela Bibeln finns en harmoni och balans. Den sista helgen i kyrkoåret (domsöndagen - Kristi återkomst) och den första (första advent - ett nådens år) hör ihop. Samtidigt som det är nästan ett år mellan dessa söndagar, är det också bara en vecka mellan dem! 


I Hebreerbrevet 6:1-2 där trons grunder spaltas upp, finns ”undervisning om de dödas uppståndelse och evig dom” tillsammans med de elementära sanningarna ”omvändelse och tro”. På samma sätt som det inte kan finnas tro utan omvändelse från synd, kan det inte finnas nåd utan en dom. Det är genom Guds nåd vi kan omvända oss och tro på Jesus!

Läs mer HÄR.
_________________

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 3 december

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Och inte vilken söndag som helst. Det är första advent!

Vi har nu kommit igång med vårt nya arbete för Frälsningsarmén i Sverige. Både arbetet med mentorskap och arbetet i Lettland. Nästa söndag skriver jag "Tidig söndagsmorgon" från Riga om allt går som planerat.

Sundsgården i vinterskrud

Under veckan har vi avslutat flytten till Västerås. Efter åren i Lettland bodde vi åtta månader på Sundsgården på Ekerö utanför Stockholm. Då vi sedan flyttade till Norge fick vi lämna kvar en hel del tillhörigheter i ett garage på Sundsgården. I tisdags lånade vi en lastbil från yngste sonen och tömde Sundsgårdsgaraget. Vi bar och bar och bar, och till slut hade vi både tömt garaget på Sundsgården och fyllt vårt nya garaget i Västerås.

Men nu är söndag och de trötta musklerna efter allt bärande har nu rehabiliterats och är beredda på nya utmaningar. Idag ska vi åka till Eskilstuna för att hämta äldste sonens äldste som som pluggar i Eskilstuna. Han ska ta med sig två kamrater och så fortsätter vi till Stockholm och Filadelfiakyrkan för att se föreställningen "Vinternatt".

Yngste sonen har medverkat med en del förhandsinformation om Vinternatt. Bland annat gjorde han förra året en presentationstrailer till föreställningen. I den filmen spelar yngste sonens äldsta dotter (7 år) huvudrollen. Se här den tar bara några minuter: https://youtu.be/Nf2LVqmrnnE

Nu är äldste sonen och yngste sonen omnämnd. Då måste jag också nämna den tredje sonen för att inte vara orättvis. Du kanske undrar vem den tredje sonen är? Jo, det är naturligtvis mellansonen. Han bor i Norge och försöker hjälpa oss att sälja vår gamla norskregistrerade bil. Hoppas det går bra.

Efter föreställningen ikväll ska vi köra hem äldste sonens äldste son med kamrater till Eskilstuna för att sedan fortsätta hem till Västerås. Och sedan är det dags för en ny vecka med långresor både inom Sverige och till Lettland.

Ha en välsignad vecka

Peter Baronowsky
________________
 
Adventskalendern den 3 december
 
EN ÖPPEN DÖRR

Bibelläsning: Uppenbarelseboken 3
"Jag känner dina gärningar. Se, jag har låtit en dörr stå öppen för dig, en dörr som ingen kan stänga, ty din kraft är ringa och du har hållit fast vid mitt ord och inte förnekat mitt namn." (Upp 3:8 FB)

Församlingen i Filadelfia får ett uppmuntrande budskap mitt under förföljelser och svåra tider. Gud har berett en utväg. Det finns en öppen dörr för dem. De sitter inte fast i svårigheterna. Gud vill leda dem ut genom den öppna dörren.

Det anges också tre skäl till varför denna dörr öppnats för dem:

Deras kraft var ringa
De hade lärt sig att förlita sig på Guds kraft och inte på din egen.

De hade hållit fast vid Guds ord
De var inte beredda att kompromissa om Guds ord, även om det skulle gjort livet lättare för dem.

De förnekade inte Jesusnamnet
De höll fast vid namnet Jesus, även om de hade blivit mer accepterade om de talat om Gud i allmänhet.

Läs mer HÄR.
_______________
 
3 dec - 1 Krön 23
VEM SKÖTER LOVSÅNGEN HOS DIG?

Bibelläsning: Första Krönikeboken 23

"Varje morgon skulle de tacka och lova HERREN och likaså varje kväll." (1 Krön 23:30)

David gjorde förberedelser för det kommande Templet. Lovsången hade en viktig plats i Templets funktion. Man tillsatte 4.000 personer för att ansvara för den tjänsten: "och 4.000 skall lovsjunga HERREN till de instrument som jag låtit göra för lovsången" (vers 5).

Idag bor inte Gud i Tempel gjorda av människohänder. Nu bor han i levande tempel som finns överallt. Du och jag är hans nya tempel. "Eller vet ni inte att er kropp är ett tempel åt den helige Ande, som bor i er" (1 Kor 6:19).

Vem sköter lovsången i ditt tempel? Finns det lovsång där morgon och kväll? Eller är den tjänsten försummad i ditt tempel?

Det finns alltid skäl att lovsjunga Gud. Och medan vi lovsjunger honom förvandlas vi.


==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Gå in i hans portar med tacksägelse, i hans gårdar med lov. Tacka honom, lova hans namn! Ty HERREN är god, hans nåd varar i evighet, hans trofasthet från släkte till släkte." (Ps 100:4-5) 
___________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar