måndag

MÅNDAG DEN 18 DECEMBER

Från Nyhetsflödet den 18 januari
Asylsökande fick avslag – för att Gamla testamentet inte handlar om Jesus
 

- Dagens Nyheter -
En asylsökande från Afghanistan fick avslag av Migrationsverket eftersom han endast läst Gamla testamentet och därmed inte konverterat från islam till kristendomen. Nu anmäls beslutet till Justitieombudsmannen...


”Att du började att tro på Jesus efter det att du läst ut gamla testamentet är inte tillförlitligt eftersom gamla testamentet inte alls handlar om Jesus (det är bara nya testamentet som gör det)” skriver Migrationsverket i beslutet, som Världen Idag tagit del av.
Något som upprör Stefan Beimark, pastor i den asylsökandes kyrka.
– Det känns horribelt att Migrationsverket gör anspråk på att ha den teologiska sanningen att Gamla testamentet inte innehåller något om Jesus. Det tror jag i princip ingen kristen skulle hålla med om. Det är den Bibel Jesus hade, och när vi läser Gamla testamentet ser vi massor av texter som syftar fram på Jesus, säger han till Världen Idag.


Läs mer HÄR.

_________________
 
Adventskalendern den 18 december
 
VÄRLDSEKONOMIN KOLLAPSAR
 
Bibelläsning: Uppenbarelseboken 18
"På en enda timme har denna stora rikedom ödelagts." (Upp 18:14 FB)
"Jordens köpmän gråter och sörjer över henne, eftersom ingen längre köper deras fartygslaster." (Upp 18:11 FB)

Hela världsekonomin som bygger på vilddjurets handelssystem (se kap.13) kollapsar plötsligt. Återigen ser vi att Johannes inte beskriver sin egen tid. Då fanns ingen världsekonomi. Om det på den tiden skulle uppstå handelsproblem i en by, tog det kanske en vecka innan nästa by fick reda på det.

Men här kollapsar världsekonomin på en enda timme. Det är bara sånt som sker i våra dagar, då hela världsekonomin hänger samman. Vi har redan upplevt några tillfällen då allt plötsligt rasar på världsmarknaden.

Men håll ut i alla dystra beskrivningar från Uppenbarelseboken. I nästa kapitel (kap.19) vänder det! Jesus kommer tillbaka! Håll ut - slutet närmar sig!
==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning" (Luk 21:28 FB)
Läs mer HÄR.
___________________
 
18 dec - 2 Krön 10
VI SKÖRDAR DET VI SÅR
 
Bibelläsning: Andra Krönikeboken 10
"Om du visar dig god mot detta folk, är vänlig mot dem och talar goda ord till dem, kommer de för alltid att bli dina tjänare." (2 Krön 10:7 FB)
 
Kung Salomo var död och hela Israel kom till Sikem för att kröna Salomos son, Rehabeam, till kung (vers 1).

Innan kröningen sa Israel: "Din far gjorde vårt ok tungt, men lätta nu det svåra arbete och det tunga ok som din far lade på oss, så vill vi tjäna dig." (vers 4)

Rehabeam bad om tre dagars betänketid för att ge Israel sitt svar. Han frågade de gamle som hade varit i tjänst hos Salomo och de gav honom rådet att vara god och tala vänligt till folket (vers 7).

De unga rådgivarna däremot, de som var Rehabeams vänner, gav ett annat råd: "Mitt minsta finger är tjockare än min fars midja. Har min far lagt på er ett tungt ok, så skall jag göra ert ok ännu tyngre. Har min far tuktat er med ris, så skall jag göra det med skorpiongissel."(vers 10-11)

I stället för att vara god mot folket och visa omsorg, lyder Rehabeam de ungas råd att tala hårda ord till folket och att ytterligare lägga bördor på dem. Resultatet blev att riket splittrades. De norra stammarna vände tillbaka till den norra delen av landet och Rehabeam blev endast kung över Juda städer.

Det bästa rådet att följa hade varit de äldstes råd: "Om du visar dig god....kommer de för alltid att bli dina tjänare". Om vi gör gott kommer det att komma gott tillbaka. Om vi gör ont kommer det att komma ont tillbaka.

Paulus uttrycker det så här: "Det människan sår skall hon också skörda" (Gal 6:7). Du  kanske inte ser det med en gång, men håll ut, fortsätt att göra det som är gott. "Låt oss inte tröttna på att göra det som är gott. Ty när tiden är inne får vi skörda, om vi inte ger upp" (Gal 6:9) 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Det vi sår kommer vi också att skörda.

_______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar