torsdag

TORSDAG DEN 7 DECEMBER

Nyhetsflödet torsdag den 7 december
Adaktusson: Ingen optimal tajming

- Dagen -
De som tyckte att det var okej att Sverige ensidigt erkände en palestinsk stat, kan nu inte komma och kritisera USA för att de ensidigt planerar att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Det menar KD-politikern Lars Adaktusson.

USA:s president Donald Trump har dragit på sig omvärldens kritik mot planerna på att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Även i Sverige är kritiken hård, inte minst från regeringshåll.
Men KD-politikern Lars Adaktusson anser att det finns en tydlig parallell med när Sverige erkände en palestinsk stat.

– Många som nu är väldigt kritiska i Sverige till Donald Trumps beslut, är samma personer som hejade på ett erkännande av Palestina. Det finns en stor inkonsekvens som behöver lyftas fram här, säger han till Dagen.

– Om det är okej att Sverige går fram på egen hand, då blir det svårt att kritisera USA för att göra samma sak.

Läs mer HÄR

____________________
 
Adventskalendern den 7 december
 
TVÄTTADE KLÄDER

Bibelläsning: Uppenbarelseboken 7

 "Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån har de kommit?" Jag svarade: "Min herre, du vet det." Då sade han till mig: "Dessa är de som kommer ur den stora nöden, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod. (Upp 7:13-14 FB)



Här talas det om en oräknelig skara i himlen. Av alla folkslag, länder och språk (v.9). På frågan vilka det är blir svaret att det är dem som tvättat sin kläder i lammets blod. Att tvätta sina kläder i lammets blod handlar om att ta emot förlåtelse, "Jesu, hans sons blod renar oss från all synd" (1 Joh 1:7).



Vår tid präglas av relativism där alla "sanningar" kan vara lika sanna och där det inte finns något som är rätt eller fel, därför att alla handlingar kan vara lika rätta.



Om alla handlingar är lika rätta finns det ingenting som är synd. Finns det ingen synd finns inte längre något behov för förlåtelse. Och har vi inte behov av förlåtelse, diskvalificerar vi oss själva från att vara med i den grupp människor som tvättat sina kläder i lammets blod.



Men alla dem som tar Guds ord på allvar och ser och bekänner sin egen synd får ta emot förlåtelse från Gud.


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Då nu allt detta går mot sin upplösning, hur heligt och gudfruktigt skall ni då inte leva, medan ni väntar på Guds dag (2 Pet 3:11)
__________________

7 dec - 1 Krön 27
GUDS  LÖFTE

Bibelläsning: Första Krönikeboken 27
"Men David tog i förteckningen inte upp dem som var under tjugo år, ty HERREN hade lovat att han skulle föröka Israel som stjärnorna på himlen." (1 Krön 27:23 FB)
 
David organiserade försvaret av landet och satte upp tolv härar med vardera 24.000 man som skulle tjänstgöra varsin månad under året. Israel var omgivet av andra folkslag som gärna skulle hitta en svag punkt i Israel för ett anfall.

På samma sätt måste vi också alltid vara beredda, iklädda Guds vapenrustning, för att kunna "stå emot djävulens listiga angrepp" (Ef 6:11).

Men David visste att han inte kunde lita på sin eller Israels egen förmåga att stå emot fienderna. Ytterst vilade Davids och Israels framtid på löften som Gud hade givit till Abraham många hundra år tidigare. Löften om att Herren hade lovat att "föröka Israel som stjärnorna på himlen" (vers 23). Löftet till Abraham kan du läsa i 1 Mos 15:5.

Vad vilar din framtid på? Din hälsa, dina ekonomiska resurser eller på Guds löften över ditt liv?

==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också" (Matt 6:33) 

________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar