onsdag

ONSDAG DEN 13 DECEMBER

Från Nyhetsflödet den 13 december
Stoppa biståndet till terrorn – nu!
-Ingvar Nilsson i Sändaren-
Det är med stor olust man tar del av forskningsinstitutet Jerusalem Center for Public Affairs’ uppgifter vad gäller svenskt bistånd till den palestinska administrationen (PA). Sveriges regering har beslutat att under perioden 2015-2019 avsätta 1,5 miljarder kronor i bistånd till PA. Enligt forskningsinstitutet lägger PA årligen 3 miljarder kronor på terroristrelaterade ersättningar. Det motsvarar mer än 30 procent av det totala utländska biståndet till den palestinska myndigheten. Att Sverige, med skatte-pengar, är med att finansiera terrorism är naturligtvis chockerande. Medfinansiering av terrorism är en kriminell handling.

Terrorism är lönsamt. Fler än 20 000 palestinska familjer får månatlig ersättning eftersom deras anhöriga har utfört terroristattentat mot Israel. Här är Sverige med och finansierar med stora summor, utan krav på kontroll, till dömda terrorister och självmordsbombares familjer. Terrorister i fängelse tjänar avsevärt mer än den arbetande befolkningen.

Läs mer HÄR.

________________
 
Adventskalendern den 13 december
VILDDJURETS MÄRKE
 
Bibelläsning: Uppenbarelseboken 13

"Och det tvingar alla, små och stora, rika och fattiga, fria och slavar, att ta emot ett märke på högra handen eller på pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal. Här gäller det att vara vis. Den som har förstånd må räkna ut vilddjurets tal, ty det är en människas tal. Och dess tal är sexhundrasextiosex." (Upp 13:16-18 FB)


Här talar Johannes om den svåra tid som ska råda på jorden i denna tidsålders slut. Han beskriver ett nytt handelssystem där det avgörande inte är om man har pengar eller inte, utan om man är ansluten till ett globalt kontosystem som bygger på en sifferkombination.


Även här talar Johannes om en teknik han inte kan ha haft någon kunskap om. Det bygger på ett globalt system där alla transaktioner registreras. Vi är i själva verket den första generation där ett sådant penninglöst system är möjligt.


Att ansluta sig till detta system innebär också att man måste tillbe vilddjurets bild. Om man inte gör det kommer man att dödas. "Och det fick makt att ge livsande åt vilddjurets bild, så att bilden till och med kunde tala och låta döda alla dem som inte tillbad vilddjurets bild." (Upp 13:15)


Det finns flera liknande händelser i Bibeln och i historien. I Esters bok skulle alla dödas som inte tillbad Haman (Ester 3:2). I Daniels bok skulle alla dödas som inte tillbad kungens staty (Daniel 5-6). Många martyrer dödades under de första århundradena efter Kristus för att de inte avsa sig den kristna tron och tillbad kejsaren.


Johannes konstaterar att här kommer de heligas uthållighet och tro prövas (Upp13:10)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: De heligas uthållighet och tro kommer att prövas. Kommer jag att bestå då min tro prövas?
Läs mer HÄR !!
________________
 
13 dec - 2 Krön 4+5
EN DYRBAR PORT

Bibelläsning: Andra Krönikeboken 4
"Beträffande ingångarna i huset, så var både de dörrar i det innersta som ledde till det allra heligaste, och de dörrar som ledde till tempelsalen, gjorda av guld" (2 Krön 4:22 FB)
 
Det allra heligaste var platsen där Gud bodde. Dörren till Guds rum måste markeras speciellt. Den var dyrbar. Den måste vara av rent guld.

Gud finns visserligen hos dig alltid. Du kan tala med honom i bilen, i duschen, på promenaden, ja var som helst.

Men du behöver också speciella stunder som är avskilda för gudsgemenskap. Då Jesus lär sina lärjungar att be, säger han att de ska gå in genom en dörr, och till och med stänga den efter sig. Detta för att markera för dig själv och för Gud att nu är det en speciell avskild personlig stund mellan dig och Gud."Då skall din fader belöna dig" säger Jesus i meningen efter den om dörren (Matt 6:6).

Det finns en dyrbar dörr att gå in i varje dag. Dörren in till gemenskapen med Gud. Du får använda den idag.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Jag får använda dörren till gemenskap med Gud idag.

HERRENS HÄRLIGHET
 
Bibelläsning: Andra Krönikeboken 5

 "...och trumpetblåsarna och sångarna på en gång och samstämmigt stämde upp HERRENS lov och pris, och när man lät trumpeter, cymbaler och andra instrument ljuda och man började lova HERREN, därför att han är god och därför att hans nåd varar i evighet - då blev huset, HERRENS hus, uppfyllt av ett moln, så att prästerna för molnets skull inte kunde stå där och göra tjänst. Ty HERRENS härlighet uppfyllde Guds hus." (2 Krön 5:13-14 FB) 
Herrens härlighet fyllde Guds hus på ett så mäktigt sätt att prästerna inte längre kunde göra tjänst. Vilken gudsnärvaro! Den mänskliga tjänsten upphör och Herren tar över.

Kan det vara tvärtom också? Kan det vara så att den mänskliga aktiviteten kan vara så stor i Guds hus så att huset inte uppfylls av Guds härlighet?

Några gånger har jag fått uppleva att Guds härlighet fyller huset där vi är samlade för gudstjänst. Ingen vill gå därifrån. Ingen vill göra något som kan dra uppmärksamhet till sig själv.

Guds härlighet är en ljuvlighet bortom det mänskliga.

Nu är det du som är Guds tempel. Låt dig uppfyllas av Guds härlighet. Var medveten om att Guds ande bor i dig. Glöm inte bort det! "Vet ni inte att er kropp är ett tempel åt den helige ande, som bor i er och som ni har fått av Gud, och att ni inte tillhör er själva?" (1 Kor 6:19) 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Fylld av Guds härlighet vill jag nu möta dagen.

________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar