torsdag

TORSDAG DEN 8 JUNI

Nyhetsflödet torsdag den 8 juni
Ingen lösning med tvåstatslösning
De senaste tjugofem åren har det bland västliga politiker vuxit fram konsensus angående vad som är lösningen på konflikten mellan araberna och Israel. Denna konsensus uttrycks genom orden ”det finns ingen annan lösning än en tvåstatslösning”.
   Det är alltid problematiskt när man på det här sättet låser in sig i en box eftersom det inte lämnar något utrymme för nytänkande eller för anpassning till nya omständigheter.
   Det var Osloavtalet 1993 som, även om det inte nämner själva begreppet tvåstatslösning, sakta men säkert ledde till att detta blev den totalt dominerande synen. Israel har hela tiden varit delat vad gäller synen på en palestinsk stat, men de har påpekat att om detta ska ske så behöver det palestinska självstyrets (PA) stöd för terror upphöra. PA påstår att de inte stödjer terror, men de beskriver terrorister som hjältar och martyrer. Det har blivit en viktig del av deras etos och kultur.
Läs mer HÄR.


Nabeel Qureshi skriver uppföljare om Jesus och Allah
- Dagen - "Nu kommer uppföljaren till de uppmärksammade böckerna ”Jag sökte Allah och fann Jesus” samt ”Jihad - brännande frågor och svar” av Nabeel Qureshi. Författaren är en internationellt efterfrågad talare och föreläsare som arbetat med Ravi Zacharias International Ministries. Han är utbildad läkare och har senare studerat kristen apologetik flera amerikanska universitet. För närvarande doktorerar han i Nya testamentliga studier vid Oxford University i England."
Läs mer HÄR.


Åter dags för debatt om skolavslutning i kyrkan?
- Hemmets Vän - "Så här i slutet av maj närmar sig skolavslutningar och sommarlov. Under maj sista dagar ägnar sig landets lärare åt att registrera betyg och åt att förbereda årets skolavslutning....
   Här i Sverige har barnen påsklov, jullov och ledigt till Kristi himmelsfärdshelgen. Det är spår av kristendomen. Korset pryder vår flagga, kungen måste vara lutheran och Svenska kyrkan var en del av svenska staten fram till 1999. Att förneka detta är att förneka vår historia. Om vi ska klara av de utmaningar vi står inför idag när det gäller migration och integration måste vi sluta skämmas över det som är vanligt och gängse här i Sverige. En bra början är att upphöra med diskussionen om skolavslutningar i kyrkan."
Läs mer HÄR

___________________

8 juni - 5 Mos 16
KOM IHÅG
Bibelläsning: Femte Moseboken 16
"Kom ihåg att du var slav i Egypten och följ noga dessa regler"  (5 Mos 16:12 FB)

Då Guds folk kom in i det förlovade landet och fick se sitt välstånd öka var det lätt att glömma var de kom från och vem som räddat dem.

De kom från ett mångårigt slaveri. De hade fått fly för sina liv. De hade fått gå igenom svåra umbäranden. Men det var Gud som hade befriat dem genom att ingripa med ett antal underverk. Det var Gud som hade lovat befrielse och det var Gud som hade befriat dem.

Kan du komma ihåg ett liv utan Jesus? Du kanske har ett liknande vittnesbörd om ett förr och ett nu? Och även om du inte har den dramatiska vändpunkten i ditt liv kan du kanske med fasa tänka dig ett liv utan Jesus. Kan du tänka dig tomheten och meningslösheten med livet om inte Gud fanns?

Glöm inte bort vad Herren har gjort för dig är budskapet i dagens vers. Varje gång du kommer ihåg detta fylls du med tacksamhet och med iver att fullgöra Guds kallelse i ditt liv.

==> Mannakonr att tugga på under dagen:
Glöm inte bort att komma ihåg... 
__________________

Ord för dagen den 8 juni - Psalm 68 och 69

"EN HÄR AV FÖRKUNNARE" - Psalm 68

Bibelläsning: Psalm 68
"Herren låter sitt ord förkunnas, stor är skaran av kvinnor som kommer med glädjebudet." (Ps 68:12 FB)

Kvinnliga förkunnare? Ja, här finns de. En hel skara, en armé, av kvinnliga förkunnare som bär fram glädjebudet.

Deras förkunnelse bereder vägen för Herren (vers 5). Den öppnar möjligheter för den som har det svårt. För Herren är de faderlösas fader och änkors försvarare (vers 6). Han ger de ensamma ett hem och de fångna frihet (vers 7).

Det är vad Herren gör. Låt oss, tillsammans med skaran av kvinnliga förkunnare, bereda vägen för Herren och ge Gud makten (vers 35). Först och främst i våra egna liv.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Ge Gud makten.




                      ETT LEVANDE HJÄRTA - Psalm 69

Bibelläsning: Psalm 69
"Ni som söker Gud, era hjärtan skall leva!" (Ps 69:33 FB)

Alla har tydligen inte levande hjärtan enligt detta bibelord. Det är bara en grupp som har levande hjärtan: de som söker Gud.

De som inte söker Gud, måste därför ha något annat än levande hjärtan: döda hjärtan.

Men då vi börjar söka Herren, börjar hjärtat att leva igen.

Hur är det med mitt hjärta? Går jag omkring och lever mitt kristna liv med ett dött hjärta därinne? Eller lever jag med ett levande hjärta. Ett hjärta som söker Herren, lyssnar till hans röst och strävar efter att lära känna Honom mer och mer.

___________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar