söndag

SÖNDAG DEN 25 JUNI

Tidig söndagsmorgon i Oslo den 25 juni
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet
Söndagsmorgon och avslutning på Frälsningsarméns kongress i Oslo.

Dagens program ser ut så här:
10.00 Bønnesamling Storsalen OKS
10.30 Møte Storsalen OKS (Sänds direkt i FA-TV)
10.30 Ungdomskongress Plenumsalen OKS
10.30 Barnas kongress Kidslokalet OKS
14.30 Familiemøte Storsalen OKS (Sänds direkt i FA-TV)
17.30 Konsert Regent Hall Songsters Oslo 3. korps
Om du inte kan vara med i Oslo kan du se de två huvudmötena i direktsändning på FA-TV

Kongressen är inne på sin sista dag. Dagarna har varit fyllda av möten = samlingar/gudstjänster. Men samtidigt handlar kongressen till stor del om möten mellan människor.

Jag vet inte hur många människor jag mött och hälsat på. Det kan vara ett drygt hundratal. De flesta möten blir väldigt ytliga, man möts, hälsar och går vidare. Några möten ger också några ögonblick där man kan uppdatera varandra om hur det går i livet. Och så, några få möten, blir verkligen möten på djupet. Man delar det man går och bär på och ber för varandra och kanske till och med gråter tillsammans.

Men kongress  är också fest. Tack för all fantastisk musik! Hornmusik av hög kvalitet, Regent Hall Songsters, Mannssambandet och många, många fler. Tack också för en ovanligt tydlig och utmannde förkunnelse.

Nu dröjer det ett år till nästa kongress i Oslo. Men, vänta nu, jag tror jag har hört talas om att det blir en kongress i Sverige nästa år. Någon gång i april tror jag det var. Skulle inte till och med generalen komma på besök? Ja, vi den tiden har vi ju blivit svenskar igen, så då kanske vi mös då. Det kan ju finnas mycket att uppdatera varandra om.

Men nu är det först en ny arbetsvecka som gäller.
Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

________________
 
25 juni - Jos 1
VAR SÄTTER DU DIN FOT?

Bibelläsning: Josua 1

"Varje plats där ni sätter er fot har jag givit er, som jag lovade Mose."
(Jos 1:3 FB)
Israels folk skulle äntligen få komma in i det utlovade landet. Guds princip för intagandet av landet var att Gud skulle ge dem varje plats där de satte sin fot. De platser där de inte satte sin fot skulle de inte få.

Principen visar tydligt principen i Guds rike. Guds rikes resurser frigörs då vi går framåt i tro och vågar sätta ned fötterna. Gud kan öppna dörrar där vi går. Men om vi inte går öppnas inga dörrar.

Nya möjligheter öppnas då vi vågar gå dit Anden leder oss. Frigörandet av Guds resurser är ett gensvar på vårt handlande.

Många frågar varför det sker så lite. Har vi kanske inte vågat gå framåt så att dörrar kunnat öppnas eller så att Gud kunnat ge oss de platser där vi sätter ned fötterna? Har vi kanske inte vågat tala med de människor som Gud velat ge oss?

==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Varje plats där ni sätter er fot har jag givit er"
_________________
 
Ord för dagen den 25 juni - Romarbrevet 9
 
EGENRÄTTFÄRDIGHET
Bibelläsning: Romarbrevet 9
"Vad skall vi då säga? Jo, att hedningarna, som inte strävade efter rättfärdighet, vann rättfärdigheten, den rättfärdighet som kommer av tro. Israel däremot, som strävade efter att uppfylla den lag som ger rättfärdighet, har inte nått fram till den lagen. Varför? Därför att de inte sökte rättfärdigheten av tro, utan tänkte sig kunna vinna rättfärdigheten genom gärningar. De har snubblat på stötestenen, så som det står skrivet: Se, jag lägger i Sion en stötesten och en klippa till fall. Men den som tror på honom skall inte stå där med skam" (Rom 9:30-33 FB)

Vi blir rättfärdiggjorda genom tron på vad Jesus gjorde för oss. Vi kan inte bygga våra liv på vår egen rättfärdighet. Jesus är vår rättfärdighet.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Men den som tror på Honom ska inte stå där med skam.

Läs mer
HÄR.

_________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar