lördag

LÖRDAG DEN 3 JUNI

Nyhetsflödet lördag den 3 juni
Frälsningsarmén: Positivt men ingen mirakelkur
- Dagen - "Det är positivt att regeringens utspel omfattar trossamfunden". Det säger Johan Lahne, samordnare för Frälsningsarméns arbete med arbetslösa.
   Frälsningarmén är de är ett av de trossamfund som potentiellt skulle kunna anställa människor med hjälp av regeringens extratjänster, som Dagen tidigare berättat om.
– Vi är positiva att utspelet även omfattar civilsamhället och trossamfunden, säger han.
Men, någon mirakelkur för att få bukt med arbetslöshet tror han inte att det är."
Läs mer HÄR.


Be för Sverige på nationaldagen
- Patrik Sandberg i Hemmets Vän - "Sverigebönens enkla mål är folkväckelse genom bön, Anden och ordet. Jag kan se hur böneskålar fylls denna nationella bönedag och töms ut över hela landet. Jag kan se hur änglar väntar att bli ivägsända genom bönen. Jag kan se hur det andliga ledarskapet i stad efter stad reser sig. Jag kan se hur eld kommer ner över de som ber och plats efter plats står i brand. Tillsammans kring korset. Läs mer HÄR.

Tysk läkare vägrade abort – vann i Arbetsdomstolen
- Världen idag - "Arbetsdomstolen i Lüneburg har ogiltigförklarat uppsägningen av en klinikchef i nordöstra Tyskland som försvarat en samvetsvägrande anställd. Det uppger organisationen Respekt.
   I början av året förklarade Thomas Börner, gynekologisk överläkare på Capio Elbe-Jeetzel-kliniken i Dannenberg, att han av religiösa skäl inte ville att aborter skulle utföras på avdelningen."
Läs mer HÄR

_____________________
 
3 juni - 5 Mos 10
VAD BEGÄR HERREN?

Bibelläsning: 5 Mos 10
Vad begär Herren, din Gud, av dig annat än att du fruktar Herren, din Gud, att du vandrar på alla hans vägar, att du älskar honom och att du tjänar Herren, din Gud, av hela ditt hjärta och av hela din själ, så att du håller Herrens bud och hans stadgar  (5 Mos 10:12-13 FB)

Vad är det egentligen Herren begär av oss? Här sammanfattas vad Gud önskar av oss i vår relation till honom:
-Gudsfruktan, att vi fruktar Gud
-Att vi vandrar på de vägar Gud leder oss
-Att vi älskar Herren av hela vårt hjärta och hela vår själ
-Att vi tjänar Herren av hela vårt hjärta och hela vår själ
-Att vi följer Guds ord

En konsekvens av detta är att det Gud bryr sig om är också något som vi ska bry oss om, det som Gud älskar är också något vi ska älska.

Senare i kapitlet talas det om Guds omsorg och kärlek till dem som har det svårt. Några grupper nämns: faderlösa, änkan och invandraren (vers 18). Och eftersom Gud bryr sig om och älskar dem som lider förväntar han sig att vi också ska bry oss om och älska dem.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Gud vill att det som finns hos Gud också ska bli synligt i våra liv.
___________________
 
Ord för dagen den 3 juni - Apostlagärningarna 21
 
"SKE HERRENS VILJA"
Bibelläsning: Apostlagärningarna 21
"Ske Herrens vilja!" (Apg 21:14 FB)

Flera gånger i Apg 21 varnas Paulus att åka till Jerusalem. Anden förutsåg att Paulus skulle tas tillfånga och överlämnas till hedningarna (Apg 21:11). Folket försökte övertala honom att inte resa till Jerusalem (Apg 21:12). Men Paulus visste vad som var hans väg.

Det var inte bara en ödestro som sa att vad som än hände så skulle det vara Guds vilja. Paulus visste vad Herren ville att han skulle göra, och han var beredd att betala priset för att göra Herrens vilja.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Vad skulle "Ske Herrens vilja" innebära för mig i dag? Under den närmaste framtiden?

Läs mer HÄR.
__________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar