torsdag

TORSDAG DEN 1 JUNI

Nyhetsflödet torsdag den 1 juni
Trosrörelsen och ortodoxa kyrkor går med i Sveriges kristna råd
- Dagen - "Trosrörelsen blir tillsammans med två ortodoxa kyrkor nya medlemmar i Sveriges Kristna Råd från och med årets möte.
– Vi har mötts av en stor öppen famn, säger Livets Ords förstepastor Joakim Lundqvist....
   Han betonade dock att rörelsen inte vill ”springa iväg” och ha för bråttom – därför har man valt att än så länge ha observatörsstatus. Det finns också en viss tveksamhet inom rörelsen inför medlemskap i SKR. Tveksamheterna rör främst vissa uttalanden som har gjorts om Israel."
Läs mer HÄR.

Frälsningssoldater möttes i domkyrka för att mobilisera
- Världen idag - "Att ´uppdatera; ge ny kraft och aktualitet till Guds stora möjligheter´. Det var agendan när Frälsningsarmén i helgen höll en nationell samling i Strängnäs.
Ett 100-tal salvationister hade mött upp för att hämta inspiration till nya frambrytningar. De hade kommit från hela landet, och Strängnäs visade sig från sin allra vänaste sida dessa dagar.
Deltagarna var främst ledare på olika nivåer inom Frälsningsarmén. Huvudtalare var Andrew Vertigan, frälsningsofficer från England, som jobbar med ett program kallat ”Fresh Expressions”. Programmets fokus är att inspirera till nya uttryckssätt och arbetsformer och att plantera nya kårer."


Frälsningsarmén har börjat lira på Karlavägen
- Mitti Hela Stockholm - " – Vi provade förra året och fick mersmak, säger tubaspelaren Michael Hjerpe.
   Du trodde kanske att de inte fanns kvar? Faktum är att Frälsningsarmén alltjämt är aktiva på Östermalm. Och nu har de återupptagit musicerandet. Du som flanerar utmed Karlavägen eller Nybrogatan stöter på bandet förr eller senare, det är nämligen där de två gatorna möts som de spelar sina kyrkliga favoriter."
Läs mer HÄR.


 Ellinor Grimmark: ”Tack snälla!”
- Världen idag - "Ellinor Grimmark är överväldigad över alla som har bidragit till miljonräkningen som hon fick från Jönköpings läns landsting. – Tack snälla! hälsar hon till alla som har skänkt pengar.
    Nu står det klart att Ellinor Grimmark slipper ta stora lån eller riskera att gå i personlig konkurs på grund av den rättegångsräkning på 1,6 miljoner som hon var ålagd att betala efter att ha kämpat för att få arbeta som barnmorska med samvetsfrihet.
– Det känns som en jättelättnad. Nu kan jag och min familj släppa det här, säger Ellinor Grimmark när Världen idag når henne på telefon i Norge."
Läs mer HÄR

____________________
1 jun - 5 Mos 8
MANNA
"...han gav dig manna att äta, en mat som varken du eller dina fäder kände till, för att han skulle lära dig förstå att människan lever inte bara av bröd, utan av allt som utgår från HERRENS mun."  (5 Mos 8:3 FB)

Herren gav folket manna under ökenvandringen. En portion för varje dag för att folket skulle kunna överleva.

Men vi lever inte bara av mat, säger bibelordet. Vi lever att allt som utgår från Herrens mun. Vi lever av orden som Gud uttalar. En portion för varje dag för att vi ska överleva som kristna.

Även om det var Gud som försåg folket med manna, fick folket själva gå ut och hitta det och samla in det. På samma sätt är det med vår bibelläsning. Vi får gå till ordet i vår dagliga bibelläsningen och ta emot vårt dagliga manna. Ett ord att gå vidare med under dagen och meditera över. Ett ord att överleva av. Ja, ett ord att leva av. Det kan vara en uppmaning, en vägledning, en uppmuntran eller något annat som går ut från Herrens mun personligen till dig.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Giv oss idag vårt dagliga bröd...

 ____________________

Ord för dagen den 1 juni - Psalm 65 och 66
"JUBEL OCH SÅNG" - Psalm 65

Dagens bibelläsning: Psalm 65
"Allt är jubel och sång." (Ps 65:14 Bibel 2000)

Ibland kan allt vara "jubel och sång" som i Psalm 65. Psalmförfattaren tar ett steg tillbaka och i stillhet och tacksamhet betraktar Herren.

Han tackar Herren för:
-Bönhörelse (vers 3 och 6)
-Förlåtelse (vers 4)
-Herrens mäktiga gärningar (vers 6)
-Att Herren är en tillflykt (vers 6)
-För skapelsens skönhet (vers 10-14)

Vi får låna psalmistens ord i vår tacksägelse och så får vi lägga till våra egna tacksägelseämnen...

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Skriv din egen lista av aktuella tacksägelseämnen och använd dem i din tillbedjan i dag.


"KOM OCH HÖR" - Psalm 66
Dagens bibelläsning: Psalm 66
"Kom och hör, alla ni som fruktar Gud, jag vill låta er veta vad han har gjort för min själ." (Ps 66:16 FB)

"Kom och se" skriver psalmisten i vers 5, och senare i vers 16 "Kom och hör".

Det är inte vilket budskap som helst som erbjuds, utan kom och hör vad Herren gjort för mig. Våra argument för kristen tro och våra utläggningar om den kristna läran faller ofta platt till marken. Det känns ibland som att det inte finns många som är intresserade att lyssna.

Men med det personliga vittnesbördet är det annorlunda. Den personliga berättelsen når ofta fram. Berättelsen ur verkligheten kan vara det som griper tag i människan. Vittnesbördet säger inte hur man ska tro eller vad som är den rätta läran. Vittnesbördet talar om vad Herren har gjort för mig. Den berättar om min egen gudsupplevelse.

Man kan säga emot en lära, men kan aldrig säga emot ett vittnesbörd. Man kan inte säga: "Nej, så upplevde du det inte".

Det personliga vittnesbördet når fram. Finns det någon som jag kan berätta mitt vittnesbörd för idag?

"Kom och hör, alla ni som fruktar Gud, jag vill låta er veta vad han har gjort för min själ."
____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar