måndag

MÅNDAG DEN 30 MAJ

Ett budskap till de förtorkade benen

En profetia riktad till Frälsningsarmén i västvärlden - Av Andrew Bale

(Publicerad i JAC online på engelska HÄR. Översättning till svenska: Rut Baronowsky)

Hesekiel 36 & 37 – Ett budskap till de förtorkade benen:

Följande budskap kom till mig under bön för några månader sedan och det har legat och surrat i mitt huvud tills i kväll, då jag beslutade att sätta det på pränt och publicera det på internet. 

Frälsningarméns territorier i västvärlden har genom sitt uppförande och sina handlingar smutsat ner sitt eget uppdrag, det uppdrag som jag gav när jag reste upp armén för att frälsa världen. Att ni har vänt er bort från den misjon jag gett er har gjort mig vred och det har fått mig att splittra/söndra deras evangeliska ansträngningar och hålla tillbaka väckelsen.  (Hes 36:17-18)

En gang var det de förlorade och de marginaliserade som var ert folk och att vinna själar var otroligt enkelt. Trots förföljelse, svårigheter och stora personliga uppoffringar gick min armé ut för att vinna dem som var längst borta från mitt rike.  De förlorade har hånat mitt namn och nedvärderat mig på grund av er dubbelmoral, era kompromisser och ert hyckleri.

Så för mitt namns skull – inte för ditt – skal jag återupprätta dig..... Läs mer HÄR.
________________________
 
Nyhetsflödet måndag den 30 maj
Veckans viktigaste nyheter från Omni

Löfven stuvade om i regeringen – tog in tre nya ministrar
● POLITIK Stefan Löfven hade med sig tre nya ansikten när han presenterade sin utlovade regeringsombildning. Peter Eriksson (MP) blir ny bostadsminister, Karolina Skog (MP) miljöminister och Ann Linde (S) EU- och handelsminister. MP:s nyvalda språkrör Isabella Lövin tar över som vice statsminister. Hon får också utökat ansvar för klimatfrågorna, utöver biståndsfrågorna. Framtidsminister Kristina Persson (S) var det enda statsrådet som tvingades bort från sin post.
– Jag hade väldigt gärna fortsatt, sa hon till P4 Jämtland.
Läs mer om Löfvens regeringsombildning


Analyser: Eriksson har kämpat för det här i tio år
● POLITIK Veteranen Peter Eriksson är en pragmatisk miljöpartist och att utse honom till ny bostadsminister kan leda till ett bättre samtalsklimat mellan S och MP, skriver DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg i en analys. Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin är inte lika säker. ”Det förra språkröret kommer inte att agera dörrmatta åt Socialdemokraterna. Han kommer att kräva gröna segrar.”
Mellin tillägger att statsrådsposten är vad Eriksson kämpat för i tio år.
Läs mer om reaktioner på Löfvens regeringsombildning


700 befaras ha dött på Medelhavet
● UTRIKES Över 700 migranter kan ha dött i båtolyckor på Medelhavet bara de senaste dagarna, uppgav FN:s flyktingorgan UNHCR på söndagen. Dramatiska bilder visade i veckan hur en båt med flera hundra flyktingar ombord kantrade utanför Libyens kust precis när räddningsarbetare nådde fram. Samtidigt har runt 13 000 flyktingar räddats på Medelhavet den senaste veckan, uppger italienska myndigheter.
Läs mer om flyktingkatastrofen


MP backar kraftigt – nära riksdagsspärren
● POLITIK Miljöpartiet får sitt sämsta resultat hittills, 4,2 procent, i mätningen Svensk väljaropinion, som är en sammanvägning av de största opinionsundersökningarna. I DN/Ipsos majmätning fick partiet 3,5 procent i stöd, vilket är under riksdagsspärren.
– Språkrören står inför en stor utmaning, säger David Ahlin, opinionschef på Ipsos, till DN.
Läs mer om majopinionen


Riksdagen röstade ja till Natoavtal
● POLITIK Riksdagen har röstat igenom ett svenskt värdlandsavtal med Nato. Avtalet innebär bland annat att Sverige kan stödja och ta emot stöd från Nato vid en kris eller ett krig i Sverige eller i närområdet. Vänsterpartiet fick inte den sjättedels stöd som behövdes för att skjuta upp avtalet.
Läs mer om den svenska Natodebatten


Trump når magiskt tal – har tillräckligt antal delegater
● UTRIKES Donald Trump har samlat så många delegater som krävs för att bli Republikanernas presidentkandidat, visar en sammanställning från AP.
– Han har nått ut till en grupp av våra väljare som inte uppskattar var vårt land befinner sig, säger Pam Pollard, partiordförande i Oklahoma, till nyhetsbyrån.
Läs mer om presidentvalet i USA


Svenska EM-landslagets ort på terrorlista
● UTRIKES Svenska fotbollslandslagets träningsort Saint-Nazaire pekas ut som ett potentiellt terrormål under sommarens EM i Frankrike. Uppgiften ska ha hittats i en dator som polisen misstänker tillhört utpekade Paristerroristen Salah Abdeslam.
– Vi kan inte göra annat än att lita på franska myndigheter och arrangörerna, säger Svenska fotbollförbundets säkerhetschef Anders Sigurdson till DN.
Läs mer om terrorhoten


Stampen ansöker om rekonstruktion
● EKONOMI Mediekoncernen Stampen, där bland annat GP ingår, har allvarliga finansiella svårigheter och ansöker om rekonstruktion. ”Skulderna är fortfarande för höga och våra kassaflöden räcker inte till att hantera vår svaga balansräkning”, skriver koncernchef Martin Alsander i ett pressmeddelande.
Läs mer om krisen inom Stampen


Utseendekritik mot Lövin väckte starka reaktioner
● INRIKES En het debatt om synen på kvinnliga politiker blossade upp efter att Aftonbladetjournalisten Kerstin Weigl skrivit en krönika om Isabella Lövin, som hon föreslog borde kamma sig, ha läppstift och använda mineralpuder. ”Som en hemmafrubibel från femtiotalet”, skrev DN:s Catia Hultquist. Flera politiker, både från höger och vänster, var kritiska.
– Weigls text stödjer gamla patriarkala strukturer, sa folkhälsominister Gabriel Wikström (S) till TT.
Läs mer om Weigls Lövin-krönika


DN: Zlatan dansar sin sista sommar i Blågult
● SPORT Zlatan Ibrahimovic slutar i landslaget efter sommarens fotbolls-EM, uppgav källor för DN i veckan. OS-spel i augusti kan fortfarande vara aktuellt. Uppgifterna ledde till chock och närmast landssorg bland svenska fotbollsskribenter. Zlatan har själv inte kommenterat saken.
Läs mer om Zlatans framtid
_____________________
Ord för dagen den 30 maj - Apostlagärningarn 19
 
"VI HAR INTE ENS HÖRT AT DEN HELIGE ANDE HAR BLIVIT UTGJUTEN"
Bibelläsning: Apostlagärningarna 19
"Tog ni emot den Helige Ande när ni kom till tro?" (Apg 19:2 FB)

Paulus har kommit till Efesus. Som vanligt "predikade han frimodigt" (Apg 19:8) och "Gud gjorde ovanliga under genom Paulus händer" (Apg 19;11)

I Efesus möter Paulus några lärjungar och frågar dem: "Tog ni emot den Helige Ande när ni kom till tro?"(Apg 19:2). De svarar: "Nej, vi har inte ens hört att den Helige Ande har blivit utgjuten" (Apg 19:2).

När lärjungarna fick höra att det fanns mer att få var de genast villiga att ta emot det: "Och när Paulus lade händerna på dem, kom den Helige Ande över dem, och de talade med tungor och profeterade" (Apg 19:6)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig Gud att frimodigt ta emot den kraft du vil ge mig i dag!

Läs mer HÄR.

_____________________
 
Bibelläsning från GT den 30 maj
År 1:  Mellan Gud och människa - 5 Mosebok 5 - Läs HÄR.

År  2:  Borttappad glädje - Jesaja 16 - Läs HÄR.  
 
  Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
_______________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar