måndag

MÅNDAG DEN 23 MAJ

En profetia riktad till Frälsningsarmén i västvärlden och till enskilda soldater I Frälsningsarmén.
Av Andrew Bale
(Publicerad i JAC online HÄR. Översättning till svenska: Rut Baronowsky)


Redaktörens anmärkning: I Januari 2007 profeterade Major Janet Munn att “Frälsningsarmen närmar sig sina bästa dagar.” Det är i detta sammanhang som vi vill förmedla denna profetia från Andrew Bale (som också kom i januari). Vänligen betrakta Bales profetia som en hjälp till oss att inta våra positioner, så att Gud kan fullfölja Munn´s ord. 
Det följande kom till mig idag i bön och jag delar med mig av det i ödmjukhet – må Gud välsigna, återlösa, helga och använda Frälsningsarmén – Halleluja!
“Frälsningsarmen är ett av mina favoritbarn. I din ungdom gav jag dig en flerfärgad kappa, vävd med inslag av förunderliga tecken och under, men genom åren har du satt dig upp emot mig till den grad att du inte längre kan känna igen ljudet av min röst. Det är illa nog när en förälder och ett barn inte kan tala med varander men när någon inte ens kan känna igen den andres röst längre har situationen blivit tragisk. Jag talar fortfarande till dig lika mycket som någonsin men du känner inte igen min röst....

Läs mer HÄR.
_________________
 
Nyhetsflödet måndag den 23 maj
Veckans viktigaste nyheter från Omni

Terror misstänks ligga bakom flygkraschen
● UTRIKES Ett flygplan på väg från Paris till Kairo försvann från radarn under natten till torsdagen och konstaterades ha kraschat i Medelhavet. Samtliga 66 personer ombord dog.
Vad som orsakade haveriet är fortfarande oklart, men många experter tror att ett terrordåd ligger bakom. Ingen grupp har tagit på sig ansvaret för det inträffade.
Läs mer om det kraschade Egyptair-planet


Katastrofens första offer begravd
● UTRIKES Majoriteten av personerna ombord på det kraschade planet kom från Frankrike och Egypten. På söndagsmorgonen hölls den första begravningen när anhöriga sa farväl till flygvärdinnan Yara Hani Tawfik.
– När jag hörde om kraschen kunde jag inte tro att det hänt och det kan jag fortfarande inte, säger hennes kusin Nader Medhat till Sky News.
Läs mer om det kraschade Egyptair-planet


Säpo inkopplat efter mastsabotage
● INRIKES För en vecka sedan knäcktes den 330 meter höga Häglaredsmasten utanför Borås och polisen misstänker sabotage. Händelsen ses som allvarlig eftersom masten är ett skyddsobjekt.
Under veckan har man utrett flera skadade master runtom i landet och bland annat har Säpo deltagit i krismöte i frågan.
Läs mer om mastsabotaget


Radarfel lamslog svenska flygtrafiken
● INRIKES Stora delar av flygtrafiken låg nere i några timmar under torsdagen på grund av radarproblem.
Innan det uppdagades att ett servicearbete hos Telia var orsaken till problemet sa underrättelseprofessorn Wilhelm Agrell att det var ”fullt möjligt” att det kunde vara ett försök från Ryssland att demonstrera Sveriges svaghet.
Läs mer om flygstoppet


Talibanernas ledare dödad i drönarattack
● UTRIKES Talibanernas högste ledare Akhtar Mansour utsattes för en amerikansk drönarattack i fredags och har enligt källor inom organisationen dödats. USA:s försvarsdepartement försöker fortfarande bekräfta om han verkligen dött.
Mansour tog över ledarskapet förra sommaren sedan det blivit klart att hans företrädare redan varit död i två år.
Läs mer om kriget i Afghanistan


Svensk dom för folkmordet i Rwanda
● INRIKES En svensk-rwandisk man dömdes i veckan till livstids fängelse av Stockholms tingsrätt för sin roll i folkmordet i Rwanda 1994. Claver Berinkindi ska ha lett folkhopar som klubbade, högg och sköt ihjäl tusentals män, kvinnor och barn. Femton offer får skadestånd.
Läs mer om folkmordsdomen


Regeringen får mer mothugg om brunkolet
● EKONOMI Regeringen hävdar att man inte kan stoppa den kritiserade försäljningen av Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland på grund av ägardirektiven. Men i veckan har samtliga andra riksdagspartier, experter och miljöorganisationer sagt att försäljningen visst kan stoppas.
– Att få ned utsläppen av koldioxid är det viktiga, inte vem som äger brunkolet, sa näringsminister Mikael Damberg (S) i Ekots lördagsintervju.
Läs mer om Vattenfalls brunkolsverksamhet

Partier tävlar om blåljusstraff
● POLITIK På sitt Sverigemöte i helgen föreslog Moderaterna skärpta straff för attacker mot blåljuspersonal och inrikesminister Anders Ygeman (S) säger sig vara öppen för att diskutera frågan. SD hävdar att M:s förslag är för svagt och kommer för sent, skrev partiet i en debattartikel i Expressen.
Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach anser att partierna bjuder över varandra i frågan.
Läs mer om blåljusattackerna


Sjöström simmade hem tre EM-guld
● SPORT Sarah Sjöström har visat god form inför OS när hon tagit tre guld under sim-EM i London, senast ett på 100 meter fjäril under fredagen.
– Jag är jätteglad såklart. Det är kul att vara under 56 sekunder igen, sa Sjöström, som simmade på 55,89.
Läs mer om sim-EM 

_______________________
 
Ord för dagen den 23 maj - Apostlagärningarna 14
 
TECKEN OCH UNDER
Bibelläsning: Apostlagärningarna 14
"...Herren, som bekräftade sitt nåderika ord genom att låta dem göra tecken och under" (Apg 14:3)

Två saker går hand i hand genom hela Apostlagärningarna. Evangeliet förkunnas både med ord och med tecken och under. Detta mönster ser vi även i Apg 14.

Evangeliet proklameras med ord:-"de...predikade där på ett sådant sätt att en stor mängd judar och greker kom till tro" (Apg 14:1)
-"Här förkunnade de evangeliet och gjorde många till lärjungar" (Apg 14:21)

Evangeliet demonstreras med tecken och under:
-"...Herren som bekräftade sitt nåderika ord genom att låta dem göra tecken och under." (Apg 14:3)
-Då de mötte en man som varit lam sedan födseln sa Paulus "med hög röst: ´Res dig upp och stå på benen!´ Då sprang mannen upp och började gå." (Apg 14:10)

I dag blir det ofta mycket ord och väldigt lite av Guds kraft.
Vi borde kanske fråga den fråga som Gideon ställde: "Men om Herren är med oss...var är då alla de under som våra fäder talade om...?" (Dom 6:13). Då Gideon ställde denna fråga till Gud, svarade Gud med att sända Gideon till folket med väckelse och befrielse.

Kanske är det på samma sätt i dag. Gud sänder och använder de människor som frågar efter Hans kraft.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Gud varför ser jag så lite av din kraft i mitt liv.


Läs mer HÄR.

_______________________
 
Bibelläsning från GT den 23 maj

År 1:  "Jag har givit er landet"  - 4 Mosebok 33 - Läs HÄR.

År  2:  Ty Gud är med oss  - Jesaja 8 - Läs HÄR

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
_______________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar