fredag

FREDAG DEN 27 MAJ

Nyhetsflödet fredag den 27 maj
Urkyrkan var öppen för nya människor - men ställde krav
- Dagen - "Urkyrkan hade en öppen famn för nya människor men ställde även tydliga krav på dem. Kan vi lära oss av det? Det undrar Tony Larsdal, präst och bibelöversättare.
   Vårt land står i dag inför stora utmaningar när det gäller integration. Hur ska vi hantera situationen så att vi klarar av att genomföra allt det goda vi vill? Som kristna tänker jag att vi har ett särskilt ansvar att hämta vägledning från de instruktioner som Jesus och hans apostlar har gett oss i Bibeln."

 
"Bruk liberalteologien som gissel for a tømme kirken for innhold"
- Från norska sidan /PB - Vid ett besök i Bodø nyligen hade jag ett samtal med en av frälsningssoldaterna i kåren, Ivar Paul Kristiansen. Han berättade om några av de politiska strömningarna i Norge på 1920-talet och gav några exempel:
- "Vi skal gjøre skolen verdslig, liksom sykepleien og begravelsen og ekteskapet og fodselsregistreringen. Vi skal slåss uforsonlig mot den bestående lutherdom som andre fordummende sekter"
- "Bruk liberalteologien som gissel for a tømme kirken for innhold. Når den er blitt blodløs og kraftløs, da kan den få sin frihet"
    Även om dessa politiska strömningar inte har varit de öppet dominerande i Norge sedan dess, kan man konstatera att det är den vägen utvecklingen gått.


In Depth with Danielle Strickland - Part 2 of 3
- God TV - "Social justice advocate, Danielle Strickland of the Salvation Army talks about William Booth's historic role in helping refugees, which continues today. Danielle believes the Refugee Crisis could be the Church’s greatest opportunity and that we must not allow fear to stop us. “As we share a revolution of kindness, we will enter the Church's finest hour,” she says.
    Danielle is a speaker, writer and currently serves as Social Justice Secretary for the Salvation Army in the Western United States, based in Los Angeles. She is also associated with Stop The Traffik, Canada and exposes the vulnerability of refugees to Human Trafficking, sharing ways viewers can help support victims." Watch the video HERE (26 min) 

_____________________
 
"Vad betyder detta?"
Apostlagärningarna del 7 av 12
I den förra lektionen såg vi på de olika benämningarna på det lärjungarna upplevde på pingstdagen i Apg 2. Nu ska vi se mer på vad denna erfarenhet innebär, eller som folket som såg det hela frågade: "Vad betyder detta?" (Apg 2:12). För att kunna förstå händelseutvecklingen i Apostlagärningarna måste man ha en förståelse för vad pingstupplevelsen innebär. Den erfarenheten är startskottet på hela utvecklingen och genom hela Apostlagärningarna fortsätter människor att bli fyllda med den Helige Ande.

Läs mer HÄR.
_________________________
 
Ord för dagen den 27 maj - Apostlagärningarna 16
BOJORNA FALLER AV
Bibelläsning: Apostlagärningarna 16
"...och bojorna föll av dem alla"
(Apg 16:26)

I Apg 16 kan vi läsa om en av de många gånger som lärjungarna blev fängslade. Här är det Paulus och Silas som sitter i fängelse: "Man gav dem många rapp och satte dem sedan i fängelse. Fångvaktaren fick order att hålla dem i säkert förvar, och för den skull lät han dem sitta i det innersta fängelserummet och låste fast deras ben i stocken."(Apg 16:23-24).

Det var naturligtvis en svår situation. Det hade kanske varit naturligt att lärjungarna förtvivlade och frågade hur det kunde sluta så här dåligt, det som börjat så bra. Det ligger nära till hands att vi tycker synd om oss själva då vi orättvist drabbas av elände.

Men i stället för att deppa började de sjunga lovsånger till Gud i fängelset. Det blev ett jordskalv. Dörrarna öppnades och bojorna föll av.

Ibland kan vi sitta helt fast i våra negativa tankemönster. Ju mer vi betraktar problemen, ju mörkare blir det. Men i lovsången får vi flytta vår uppmärksamhet från den negativa situationen och hopplösheten och i stället se upp till Gud och hans möjligheter. Då kan det hända att även våra bojor faller av och vi blir fria!


==> Mannakorn att tugga på nder dagen: Lyft blicken!

Läs mer HÄR.
_____________________
 
Bibelläsning från GT den 27 maj
År 1:  "Länge nog..." - 5 Mosebok 2 - Läs HÄR.

År  2:  Ösa vatten med fröjd - Jesaja 12 - Läs HÄR

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
______________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar