torsdag

TORSDAG DEN 14 APRIL

Nyhetsflödet torsdag den 14 april
Avgudadyrkan till frukost?
- Ruben Agnarsson i Inblick - "De senaste månaderna har Arla via sina mjölkpaket lanserat kroppsövningar för barn i form av en ”solhälsning” som i själva verket är tillbedjansrörelser till den hinduiske solguden Surya Namaskar. Den åtskillnad som Arla försöker göra mellan den fysiska och den andliga övningen avfärdas helt av yoga-lärare.
   Det inträffade visar att det offentliga samtalet i Sverige de senaste åren har kännetecknats av ett helt okritiskt intresse för olika former av österländsk andlighet, samtidigt som kristna traditioner och ritualer – i religionsneutralitetens namn – har skärskådats och ifrågasatts.
   Svenska barn och ungdomar introduceras under skoltid och fritid – och nu senast med frukostflingorna – till andliga övningar med tydliga rötter i hinduism och buddhism. Detta sköljer över våra barn samtidigt som en helt hysterisk debatt om exempelvis skolavslutningar i kyrkan har pågått i Sverige i flera år. Uppståndelsen kring skolavslutningarna handlar om att med ljus och lykta leta efter minsta lilla stavelse som kan antyda en religiös – läs kristen – symbolik."


Scientismen tolererar bara sin egen tro
- Jonna Bornemark i Svenska Dagbladet - "Det är fundamentalismen som är det största problemet med nyateismen. Religionskritiken är bara ett element i en i grunden politisk ideologi som försöker likställa sina föreställningar med objektiv vetenskap i kampen mot ett pluralistiskt samhälle."

 
Likekjønnede ekteskap – langt mer alvorlig enn ulikt syn på dåp eller alkohol
 
- Øyvind Gaarder Andersen i Korsets Seier -
"Ulike slag av homoseksuelle relasjoner var utbredt i Romerriket på Paulus’ tid, også homofile ekteskap både blant kvinner og menn. Og Paulus kjente sin samtid godt.
   Den norske kirke bestemte på sitt kirkemøte den 11. april å lage en liturgi for likekjønnede ekteskap. Dermed godtas homofile ekteskap. Dette er en historisk beslutning som innebærer et klart brudd med hva Bibelen sier." 
 
 
____________________
 
Ord för dagen den 14 april - Johannes 6
 
TOLV KORGAR FULLA

Bibelläsning: Johannesevangeliet 6
"Jesus tog bröden, tackade Gud och delade ut till dem som var där, likaså av fiskarna, så mycket de ville ha. När de var mätta sade han till sina lärjungar: "Samla ihop de stycken som har blivit över, så att inget blir förstört." De samlade ihop dem och fyllde tolv korgar med de stycken som hade blivit över av de fem kornbröden när de ätit. " (Joh 6:11-13 FB)

Då alla var mätta och inte orkade tänka mer på mat så stod de tolv korgarna kvar. Fulla med mat. Det påminner oss om att Gud är överflödets Gud.

Kung David säger i Psalm 23 att Herren låter hans bägare flöda över.

Jesus säger: "Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd." (Joh 10:10). Han vill inte bara ge oss liv så vi kan överleva - han vill ge oss liv i överflöd!

== > Mannakorn att tugga på under dagen: Överflödets Gud.


Läs mer HÄR.
_____________________
 
Bibelläsning från GT den 14 april

År 1:  Ni skall vara heliga - 3 Moseboken 19 - Läs HÄR.

År  2:  Låna åt Herren - Ordspråksboken 19 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
______________________ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar