onsdag

ONSDAG DEN 13 APRIL

Rätt sång, fel sida
David Wilkerson - December 21, 2009
Israel var i en hopplös situation. De var fångade i fällan, med Röda Havet framför dem och bergen till vänster och höger om dem. En vred farao och hans stridsvagnar av järn närmade sig dem bakifrån.
Detta är en välkänd berättelse, en som du hört hela ditt kyrkoliv. Israels barn leddes av Gud in i en fasansfull kris där de var omringade av en rasande fiende. Hur otroligt det än kan tyckas hade Herren med avsikt lett sitt folk till denna riskabla punkt. Jag tror det är en berättelse med stor betydelse för kyrkan idag, ja, verkligen, just vid detta ögonblick i historien.

Israel var fångade i fällan, till synes helt hjälplösa. Och det gav upphov till panik genom hela Israels läger. Hustrur och barn grät ihopkrupna runt fäderna och far- och morföräldrarna. En grupp av ilskna äldste slog ner på sin ledare Moses och klandrade honom, ”Fanns det inte tillräckligt många gravar i Egypten? Du har släpat ut oss hit för att dö. Vi sa till dig i Egypten att låta oss vara ifred. Det hade varit bättre för oss att vara slavar åt farao än att dö i denna eländiga öken!”

Jag undrar om Moses kan ha haft en stund av tvivel i den stunden. Jag föreställer mig honom falla ner på knä, ropa, ”Herre, vad är det som händer? Hur är det möjligt att detta är din vilja för oss?” Ändå verkar det som att Gud tillrättavisade Moses när han svarade, ”Mose: "Varför ropar du till mig?” (2 Mosebok 14:15).

Läs mer HÄR

_________________
 
Nyhetsflödet onsdag den 13 april
Mindre hierarki och mer nätverkstänkande i Trosrörelsen
- Dagen - "Predikanterna i Trosrörelsen har varit samlade till medarbetardagar. En fråga som ligger högt på dagordningen är hur rörelsen ska ledas i fortsättningen.
   Det är två år sedan Ulf Ekman lämnade Livets ord i Uppsala för att bli katolik. I förra veckan samlades Trosrörelsens pastorer i Uppsala.
   En fråga som diskuterades var var Trosrörelsens församlingar är på väg. När en stark ledare lämnar uppstår ett vakuum."


Trosrörelsen samtalar om medlemskap i SKR
- Världen idag - "Det förs samtal i Trosrörelsens predikantorganisation (Trpo) om huruvida man bör bli en del av Sveriges kristna råd (SKR). Förra veckan informerade SKR:s generalsekreterare Karin Wiborn om rådets verksamhet i samband med ett Trpo-möte i Uppsala....
   - Vi vill gå med för att påverka. Det är motivationen hos oss som vill gå med. Vi ska inte ändra oss utan vara med och ge vårt bidrag till den kristna helheten."


 
Global Leaders Begin To Panic Over "Economic Collapse"
 
"Mainstream news outlets are already starting to use the phrase "economic collapse" to describe what is going on in some areas of our world right now. 


________________
 

Ord för dagen den 13 april - Psalm 44 och 45

VARFÖR? - Psalm 44
Dagens bibelläsning: Psalm 44
"Gud, med våra öron har vi hört, våra fäder har berättat för oss om den gärning du gjorde i deras tid, i forntidens dagar." (Ps 44:2 FB)

Varför ser det ut som om det går bra för de ogudaktiga, medan Guds folk lider? Varför kommer inte bönesvaret? Hur länge ska det dröja?

Dessa frågor återkommer ofta i Psaltaren. Så också i Psalm 44. Psalmen inleds med att konstatera att så många har vittnat om Guds stora kraft i gångna tider. Frågan som följer är varför ser vi då så lite av detta idag.

Gideon ställer ungefär samma fråga:"Var är all hans under som våra fäder har berätat om" (Dom 6:13 FB). Då Gideon ställt denna fråga till Herren får han svaret att det är han själv som är bönesvaret. Gideon fick i uppdrag att befria folket från förtryck och föra folkets hjärtan tillbaka till Herren.

Ibland kan det vara så att det är vi själva som håller bönesvaret tillbaka. Ibland kan det vara någon annan som Herren bett ingripa, men som antingen inte har hört eller som inte vill lyda. Gud tvingar ingen människa att göra sin vilja, men han inspirerar oss genom sin Helige Ande.

Idag kanske det är jag som skulle vara bönesvaret på någons bön. Det är viktigt att bli stilla och höra Herrens röst. Och då vi hört den handla efter den.

==>  Mannakorn att tugga på under dagen: För vem ska jag få berätta om Herrens gärningar idag?

Läs mer HÄR.
________________

Bibelläsning från GT den 13 april
År 1:  Gör inte som alla andra - 3 Moseboken 18 - Läs HÄR.

År  2:  Ett starkt torn - Ordspråksboken 18 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
___________________ 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar