lördag

LÖRDAG DEN 30 APRIL

Äntligen lördag!!
Så var det dags för ännu ett veckoslut.
För många innebär helgen lite extra tid för eftertanke och reflektion.
Om du inte hunnit med det tidigare kan du nu ta dig tid att ta del av veckans undervisning på rupeba.se.

LYSSNA på veckans undervisning om tidens tecken med Anders Wigholm - i tisdags

LÄS veckans inlägg med David Wilkerson - i onsdags

Tankar från veckans bibelläsning från Nya Testamentet och för Gamla Testamentet - varje dag


Du finner alla inlägg i mittenspalten på Förstasidan: www.rupeba.se
______________

Ord för dagen den 30 april - Johannes 18
DEN SKYLDIGE GÅR FRI
Bibelläsning: Johannesevangeliet 18
"Jag finner honom inte skyldig till något brott. Nu är det sed att jag friger en fånge åt er vid påsken. Vill ni att jag skall frige judarnas konung åt er?" Då skrek de: "Inte honom, utan Barabbas!" Men Barabbas var en förbrytare. (Joh 18:38-40 FB)

Evangeliet bygger inte på rättvisa. Det bygger på nåd. Den som är skyldig går fri. Någon annan tar straffet. Rövaren på korset var välkommen in i himmelriket fastän han var skyldig.

Ingen kommer in i himmelriket av rättvisa. In i himmelriket kommer bara syndare - frälsta av nåd.

Jag behöver inte se på mig själv och fråga: är jag bra nog? Jag får lyfta blicken och se på Jesus och säga: Han är bra nog - även för mig.


==>  Mannakorn att tugga på under dagen: Jesus har köpt mig fri

Läs mer HÄR.
_______________

Nyhetsflödet lördag den 30 april
Hinduiska reaktionen på artikel om skolyoga
- Samuels Teglund i Världen i dag - "Världen idags artikel om föräldrarna i småländska Rydaholm som stoppade yoga på sin skola är den mest lästa någonsin på tidningens webbplats. Nu reagerar en hinduisk opinionsbildare i USA på rapporteringen och tycker att alla svenska skolor ska ha yoga.
   Expressen, Sveriges Radio, Resumé och Jönköpings-Posten. Det är några av de medier som valt att rapportera om, eller utifrån, Världen idags artikel om den stoppade skolyogan i Rydaholm.
   Texten har i skrivande stund ungefär 180 000 unika sidvisningar på varldenidag.se och är därmed den i särklass mest lästa i tidningens historia. Den har engagerat tusentals i sociala medier och mejlen har strömmat in till redaktionen med både beröm och kritik mot föräldrainitiativet och artiklarna om yoga."
 
Mobbning som gör extra ont
- Elisabeth Sandlund i Dagen - "Kristna elever kan drabbas av existentiell kris.
Vem gillar mobbning? Vem tycker att det är i sin ordning att människor utsätts för kränkningar för att de uppfattas som i någon mening avvikande? Svaret är rimligen att det kan ingen acceptera. Inte i ett öppet, demokratiskt samhälle präglat av mångfald, tolerans och – paradoxalt nog – individualism."
 
Att växa tillsammans i gemenskap med kärlek
- Hemmets Vän - "När vår Kristus steg för steg får ett allt rikare innehåll i enlighet med Guds löften, händer det saker i vårt liv och då kan det se ut som om den ene har mer än den andre. Det får ofta till följd att vi börjar jämföra oss med varandra på ett olyckligt sätt. Om vi då inte lever i kärlek till varandra får vi problem, skriver Sven Nilsson.

 
En dynamisk kombinasjon
- Fra Jostein Nielsens blogg - "I beretningen som følger rett etter Jesu himmelfart, er det to ting jeg merker meg. Kombinasjonen av dem er viktig når de knyttes til oppfyllelsen av løftet om Den hellige ånd: Da vendte de tilbake til Jerusalem… Inne i byen gikk de opp på den salen hvor de pleide å holde til. (Apg 1:13-14)
At de vendte tilbake til Jerusalem er en lydighetshandling i forhold til Jesu klare pålegg om ikke å forlate Jerusalem. Det er ikke sikkert de trodde på det som skulle skje, men de trodde på ham som ga befalingen"

______________
 
Bibelläsning från GT den 30 april
År 1:   Gör Jesu synlig - 4 Moseboken 8 - Läs HÄR.

År  2:  Stå tillsammans - Predikaren 4 - Läs HÄR

           Du kan ingenting ta med dig dit du går - Predikaren 5 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna
finner du HÄR.
______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar