fredag

FREDAG DEN 1 APRIL

rupeba.se fyller åtta år!
Idag, den 1:a april 2016, fyller rupeba.se åtta år. Vi startade hemsidan 2008 och sedan dess har det blivit närmare 10.000 inlägg på sidan och många hundratusentals besök på sidan.

- Åttaårsdagen markerar vi med en ny logga. Stefan har hjälpt oss att forma den och du kan läsa mer om den längre ner på sidan eller här: http://rupeba.blogspot.no/2016/03/ny-logga-rupebafirren.html

- Drivkraften till att lägga ned så mycket arbete på sidan är naturligtvis att någon läser vad vi skriver. Och som tack till alla er som läser vill vi ge er en liten födelsedagspresent. Du kan läsa mer om den längre ner på sidan eller  här: http://rupeba.blogspot.no/2016/03/en-liten-fodelsedagspresent.html

Vi har också en del intressanta saker som ligger framför under det nionde året. Bland annat har vi en serie kassettband med Anders Wigholm om Tidens tecken. Den serien ska vi digitalisera  och vi räknar med att lägga ut undervisningen den närmaste tiden. Du kan läsa mer om det längre ner på sidan eller här: http://rupeba.blogspot.no/2016/03/tidens-tecken-med-anders-wigholm.html

Dessutom räknar vi att varje vecka, en stund framöver, erbjuda en av våra böcker till starkt reducerat pris. Vi presenterar veckans bok varje måndag och erbjudandet gäller bara för den aktuella veckan. Läs mer om det längre ner på sidan eller här: http://rupeba.blogspot.no/2016/03/veckans-bok.html

Då är det bara att hälsa varandra ett Gott Nytt Välsignat Nionde År!

__________________

Ny logga rupebafisken
rupeba.se 8 år
Då vi nu börjar det nionde året på rupeba.se har Stefan hjälpt oss att utforma vår nya logga: rupebafisken.
 

Fisken är en kristen symbol från det gamla romarriket. Det var tidvis förenat med livsfara at vara kristen så man kunde vara lite försiktig att basunera ut det. Då man, som kristen, mötte någon som man eventellt trodde kunde vara kristen ritade man en båge i sanden. Om den man mötte då ritade en matchande halvcirkel så att det tillsammans bildade en fisk, visste man att han var kristen.

Dessutom innehöll det grekiska ordet för fisk en kod. Fisk på grekiska är ICHTYS som kunde läsas som en kod: I (Ι; Ἰησοῦς, Iesous), CH (Χ; Χριστὸς, Christos), TH (Θ; Θεοῦ, Theou=Guds), Y (Υ; Υἱὸς, Hyios=Son), S (Σ; Σωτήρ, Soter=räddare), som tillsammans blir: Jesus Kristus, Guds Son, Frälsare. 

__________________
 
En liten födelsedagspresent
rupeba.se 8 år

rupeba.se fyller 8 år vill jag gärna ge dig en liten födelsedagspresent.

Normalt har jag lagt ut en andakt/kommentar för varje kapitel i Bibeln. Jag började för en stund sedan med en långsammare läsning där jag läser/kommenterar en vers i taget. Några verser finns det till och med två kommentarer till
.
Här kommer de två första kapitlet i
Första Petrusbrevet:
52 kommentarer/andakter på 62 sidor i A5 format. Du får dem i en e-bok som pdf-fil.

Du behöver bara skicka ett tomt mejl till mig, på info@rupeba.se,  och skriva i ärendemeningen rupeba 8 år, så skickar jag omgående e-boken till dig.

/Peter Baronowsky 

__________________
 
Tidens tecken med Anders Wigholm
rupeba.se 8 år 
Anders Wigholm (Bootheum.se)
Anders Wigholm var en av Frälsningsarméns kunnigaste bibellärare. Han hade ett specialintresse för den sista tiden före Jesu tillkommelse och tidens tecken i förbindelse med det.

1979-80 spelade Anders Wigholm in en serie om tidens tecken. Elva bibelstudier på 45-60 minuter. Då de spelades in på 6:e kåren i Stockholm hade Rut och jag redan flyttat till Norge första gången, men vi lyckades ändå få tag på de elva kasettbanden.

Vi räknar med att spela över dem som ljudfiler och lägga ut dem på hemsidan så att många fler kan få ta del av Anders Wigholms undervisning. Vi kommer efter hand att läggas ut dem med jämna (eller kanske ojämna) mellanrum. Ta dig tid att lyssna. Det är verkligen högintressanta bibelstudier:

/PB 

__________________
 
Veckans bok
rupeba.se 8 år

Vi räknar med att erbjuda en av våra böcker varje vecka till starkt reducerat pris inklusive porto. Varje måndag presenteras veckans bok och erbjudandet gäller bara den aktuella veckan. Håll utkik på hemsidan eller på Facebook varje måndag.
__________________

Ord för dagen den 1 april - Lukas 21
LYFT ERA HUVUDEN
 
Bibelläsning: Lukasevangeliet 21
"Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning." (Luk 21:28 FB)

Här undervisar Jesus om de hemska saker som ska ske vid tidens slut. Jesu uppmaning är att vi ska inte fastna i allt det hemska, utan vi ska lyfta vår blick och ta emot vår förlossning.

Detta råd kan vi ta med oss i många livssituationer. Vi har så lätt att fastna med våra tankar i alla bekymmer och alla saker som skapar oro. Vi kan hamna i ett oändligt ältande av problemen dag och natt.

Vilken befrielse det då kan vara att lyfta sin blick och se på Jesus och tillbe honom. Vår förlossning ligger i inte i att älta problemen. Vår förlossning ligger i att lyfta vår blick till Honom.


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Lyft din blick och fokusera på Herren och hans möjligheter.

Läs mer HÄR.
__________________
Bibelläsning från GT den 1 april
År 1:   Ta synden på allvar - 3 Moseboken 5 - Läs HÄR.

År  2:  Guds ord verkar - Ordspråksboken 6 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
__________________ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar