söndag

SÖNDAG DEN 3 APRIL

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 3 april
 

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och våren är på väg, även om den inte slagit igenom på riktigt ännu.

Den gångna veckan har gett anledning till en del tillbakablickar. Två viktiga bemärkelsedagar har aktualiserats.

Den första, och största, är att vår bröllopsdag inföll under veckan. Bröllopskortet kan ha bleknat och blivit mattare i färgerna, men relationen är fortfarande stark och levande.

Det var 1969 det hände. I Borgs kyrka i Norrköping. Orsaken till att bröllopet var i Norrköping var att Ruts föräldrar då hade ansvaret för Frälsningsarméns Hotell i Norrköping. Dessutom var det strategiskt placerat med tanke på att min släkt kommer från Tranås, och Norrköping ligger halvvägs mellan Tranås och Stockholm. Det var Ruts pappa, Harry, som vigde oss. Och det gjorde han ju bra eftersom de två som han band samman framför altaret fortfarande är sammanbundna. Dessutom var min mammas släktnamn Borg så det var ännu ett skäl, även om vi kanske inte tänkte på det då.

Om någon undrar varför jag bär solglasögon på bilden......

Läs mer HÄR.
_________________
 
Nyhetsflödet söndag den 3 april
Den palestinska uppviglingen till våld måste upphöra
- Mikarl Oscarsson i Världen idag - "Den 7 mars skrev Världen idag om den interpellation jag tidigare ställt till biståndsministern. I interpellationen tydliggjorde jag min ståndpunkt kring biståndet till Palestina och varför det borde villkoras.
   Biståndet är i grund och botten viktigt för en region som lider svår nöd. Under förra året tog Palestina emot cirka 430 miljoner kronor, varav cirka en fjärdedel gick till humanitärt stöd. Alltså ett stöd till livsmedel, näringstillskott, husrum, vatten, sanitetsanläggningar och sjukvård. Vi får aldrig göra avkall på hjälpen som går till de allra mest utsatta.
   Men, biståndet måste gå till det som det är avsett för. Bistånd får aldrig bli ett direkt eller indirekt stöd till terrorism, korruption eller andra kriminella gärningar."


Kyrka utreder präst som är ateist
- Dagen - "Hon kan bli utesluten. Men ateist-prästen Gretta Vosper tar strid för att få fortsätta leda sin församling.
   Måste en präst tro på Gud? Ja, frågan ställs just nu på sin spets i Kanada, där Gretta Vosper valt att stå på sig, trots hård kritik. Trots att hon säger sig varken tro på Gud eller Bibeln vill hon vara kvar som präst i sin församling i Toronto.
   Hon är präst i United Church of Canada, den största protestantiska kyrkan i landet, ett samfund som får betraktas som liberalt. Kyrkan har varit pionjärer när det exempelvis gäller kvinnliga präster och samkönade äktenskap.
   Men när det handlar om en präst som inte tror, och är väldigt öppen med det, verkar kyrkans ledning vilja sätta stopp. De har inlett en granskning av Gretta Vosper, vilket skulle kunna leda till att hon avkragas. Själv stretar den 57-åriga prästen emot, och menar att hon fortfarande har en viktig roll att fylla."


Kristendomen uppstod ur den tomma graven
- John Sjögren i Svenska Dagbladet - "Jesus är uppstånden, lyder påskdagens glada budskap. Teorierna går isär om vad som fick så många att tro på ett så osannolikt skeende, men vad som än hände den där söndagen för snart 2000 år sedan kan man konstatera att en hel världsreligion skulle komma att växa fram ur dessa berättelser." 
__________________
 

Ord för dagen den 3 april - Lukas 23

                          DEN SKYLDIGE GÅR FRI

Bibelläsning: Lukasevangeliet 23

Pilatus beslöt då att de skulle få vad de begärde. Han frigav den som de ville ha fri, mannen som var fängslad för upplopp och mord, men Jesus utlämnade han, så att de fick som de ville.
(Luk 23:24-25 FB)

Den skyldige går fri och den oskyldige får betala priset. Det är det Jesu död på korset handlar om. "Syndens lön är döden", men Jesus tog vår plats så att alla vi syndare blir befriade då vi vänder oss till Gud och tar emot frälsning och förlåtelse.

Dagligen får vi be Gud om förlåtelse för våra synder och ta emot förlåtelsen. Dagligen blir vi då renade och befriade från all vår synd och kan gå vidare, rena och fria.

Man kan kanske tycka att det är orättvist, och det är det. Men Jesu förlåtelse handlar inte om rättvisa, den handlar om kärlek.

==>  Mannakorn att tugga på under dagen: Av bara nåd!

Läs mer HÄR.
_________________
 
Bibelläsning från GT den 3 april
År 1:   Gud har något för dig idag - 3 Moseboken 7 - Läs HÄR.

År  2:  Att finna livet - Ordspråksboken 8 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
__________________ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar