söndag

SÖNDAG DEN 24 APRIL

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 24 april
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet
 

Borås Brass Band i Oslo
Så var det söndag igen efter en vecka med några lediga dagar.

Igår var vi i Oslo och lyssnade på barn och barnbarn som spelar i Borås Brass Band, som deltog i Oslo Brassfestival. Du kan höra dem spela på en tidigare spelning längst ned i detta inlägg.

Då vi flyttade hem från Norge sist, 1988 spelade vi tidvis hela familjen i Borås Brass Band, som då hette, Lutha Brass. Sedan dess har det hänt mycket. Äldste sonen spelar fortfarande soprankornet och näst äldsta barnbarnet finns med i raden av kornettister. Efter konserten fick en stund tillsammans med son och sonson över en
bit mat på Peppes Pizza i Oslo.



Lediga dagar innebär också tid att läsa....

Läs mer HÄR.
________________
 
Nyhetsflödet söndag den 24 maj
Rosengård i Malmö – en grogrund för islamistisk terrorism
- Göra Jacobson i Inblick - "I Bryssel sitter en svensk 23-årig kille, född och uppvuxen i Rosengård i Malmö, häktad för delaktighet i de fruktansvärda islamistiska terrordåden i Bryssel.
– Det är ett misslyckande för samhället att vi inte i tid har kunnat stoppa honom och alla andra som rest ner till Syrien och Irak för att ansluta sig till våldsbejakande terrororganisationer, säger Daniel Norlander, huvudsekreterare hos Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism till Inblick."


Drottning Elizabeth fyller 90 – ”Kristus är kungen jag tjänar”
- Världen idag - "En klippa" — så beskriver den brittiske premiärministern David Cameron drottning Elizabeth II, som i dag fyller 90 år. Själv hyllar hon Guds trofasthet.
   Den populära monarken utropades till drottning 1952 och kröntes året därpå. Det stora födelsedagsfirandet äger rum först i juni, men redan under dagen uppmärksammas drottningen med salut i Hyde Park i London. Dessutom bjuds medborgarna på te och tårta.
   Under sin tid som statschef har drottning Elizabeth hunnit avverka tolv premiärministrar. Hon har också stått modell för inte mindre än 23 vaxfigurer på Madame Tussauds i London. 76 procent av det brittiska folket stöder monarkin, enligt en ny undersökning."


M kan stoppa svenskt erkännande av IS folkmord
- Dagen - "KD, L och SD vill se ett svenskt erkännande av att IS begår folkmord på kristna, yazidier och andra grupper. Men Moderaterna verkar ointresserade, och kan därmed sätta stopp för en riksdagsmajoritet.
   I EU-parlamentet stod alla svenska riksdagspartier, utom Vänsterpartiet, bakom att kalla Islamiska statens övergrepp i Syrien och Irak för ett folkmord. Skulle samma partier göra samma bedömning i Sveriges riksdag skulle det bli en överväldigande majoritet för att även Sverige gör ett folkmordserkännande.
   Men det är ännu osäkert hur partierna kommer att ställa sig till frågan.
   Just nu behandlas motioner i utrikesutskottet som kräver att Sverige förklarar att morden på kristna, yazidier och andra minoriteter i Irak och Syrien ska betraktas som ett folkmord. I början av maj blir det omröstning i kammaren." 

________________
 
Ord för dagen den 24 april - Johannes 14
 
KÄRLEKEN OCH GUDS ORD

Bibelläsning: Johannesevangeliet 14
"Den som har mina bud och håller fast vid dem, han är den som älskar mig." (Joh 14:21 FB) "Den som inte älskar mig håller inte fast vid mina ord." (Joh 14:24 FB)

Kärleken till Jesus är inte bara en känsla. Den tar sig också praktiska uttryck. Jesus definierar vem som älskar honom: Den som håller hans ord.Man kan inte älska Jesus om man samtidigt förnekar Guds ord.

 

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Kärlek är inte bara en känsla, det är framför allt hur vi handlar mot den vi älskar.


Läs mer HÄR.
_______________
 
Bibelläsning från GT den 24 april
År 1:  Gud i centrum - 4 Moseboken 2 - Läs HÄR.

År  2:  Leva i visionen - Ordspråksboken 29 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar