onsdag

ONSDAG DEN 9 DECEMBER

Sållningsprocessen
 
- David Wilkerson, juli 2001 -

Kvällen före Jesu död satt Han tillsammans med sina lärjungar för att dela påskmåltiden. Gruppen hade en intim nattvardsstund tillsammans. Då, vid slutet av måltiden sade Kristus högtidligt: "Men se, den som förråder mig, han har sin hand med mig på bordet." (Luk. 22:21) Vilken fruktansvärd sanning att inse vid ett så intimt tillfälle. Satan hade helt fräckt intagit Judas, en av Jesu egna lärjungar.

Något annat otroligt hade redan inträffat vid bordet. Jesus hade tagit en bit bröd en bild på sin brutna kropp doppat den i vin och gett till Judas. Lärjungen som var full av onda planer räckte då ut en demonbesatt hand för att ta emot det. Det var som om Satan själv tog Jesu kropp i sina händer för att krossa den.

Du kanske undrar liksom jag: Hur kunde Djävulen besätta Judas? Ingen människa kan falla så djupt över en natt. Ingen kan plötsligt bli så intagen av synd att han avsiktligt förråder Guds Son med vetskapen att det leder till Hans död. Sorgligt nog var sanningen att Judas var ett lätt byte för Satan. Evangelierna visar att Judas sedan länge var girig. I hemlighet nallade han från gruppens kassa för egen del. Och eftersom han gav rum åt denna girighetens ande, kunde Satan tids nog bedra honom.

Samma sak har hänt kristna gång på gång genom århundradena.....

Läs mer HÄR


________________________

 
Eld, rök och svavel - Uppenbarelseboken 9
Bibelläsning: Uppenbarelseboken 9
"...och ur deras mun kom eld, rök och svavel" (Upp 9:17 FB)

Johannes fortsätter i sin syn att se vad som kommer att hända i den sista tiden. Någon har sagt att profetia är historia skriven i förväg. Och det är förvånande med vilken precision han beskriver saker som han inte kan ha haft någon kunskap eller erfarenhet av.

Han beskriver flygande bepansrade krigsmaskiner: "Gräshopporna såg ut som hästar, rustade till strid....och bröstharnesk som såg ut att vara av järn. Och dånet från deras vingar var som dånet från stridsvagnar med många hästar, som stormar fram till strid. De hade stjärtar och gaddar som skorpioner, och i stjärten låg deras makt att skada människorna" (vers 7-10)

Han beskriver krigsmaskiner på marken och skjutvapen: "Och så här såg jag hästarna och deras ryttare i min syn: ryttarna hade eldröda, mörkblå och svavelgula bröstharnesk, och hästarna hade huvuden som lejon, och ur deras mun kom eld och rök och svavel." (vers 17)

Men avsikten med att beskriva händelserna i den sista tiden är inte att skrämma utan att framhålla att ur det stora kaoset ska det födas fram något nytt och gott, en ny himmel och jord. Jesus säger, då han talar om den sista tiden: "Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning." (Luk 21:28 FB)

Läs mer HÄR.
 
________________________
 
Nyhetsflödet onsdag den 9 december
Lukas Berggren: Låt inte förföljelsen fortsätta i Sverige
- Världen idag - "100 miljoner kristna förföljs för sin tro. Många därutöver diskrimineras för sin kristna tro. Det ansedda internationella undersökningsföretaget Pew Research Center visade i en undersökning att kristna trakasseras i 130 av 191 länder i världen, vilket gör dem till världens mest utsatta grupp. Förföljelse, diskriminering och trakasserier mot kristna tilltar dessutom.
   I 40 av 50 länder, som finns med på Open Doors senaste lista över länder där förföljelsen av kristna är som värst, är den primära drivkraften bakom förföljelsen islamistisk extremism. I topp på listan finns Nordkorea, men sedan följer ett pärlband av stater som präglas av islam. Det är inte bara kristna som förföljs där, men kristna är särskilt utsatta....
   Idéer och föreställningar om att kristna (eller någon annan grupp) ska förföljas behöver motas vid gränsen. Om Sverige ska kunna vara en fristad för människor som flyr undan förföljelse, måste vi också markera mycket kraftfullt när förföljelsen fortsätter i vårt land."



Den svåra konsten att tämja tungan
- Dagen -  "Ska Sveriges relationer med Israel återupprättas räcker det inte att skylla på missförstånd och vantolkningar”, skriver Elisabeth. 
   "Tänk först och tala sedan” gäller även utrikesministrar.
   Vad är värst? En utrikesminister som medvetet beskyller en nation för folkrättsligt klandervärda handlingar som svar på knivattacker mot dess befolkning men lägger in backen och talar om missförstånd? Eller en utrikesminister som inte inser vilken effekt hennes ord har i en redan spänd diplomatisk situation, som uttrycker sig slarvigt utan att tänka på
konsekvenserna?"

Sikteprosessen
- David Wilkerson | Juli, 2001 - Les HER.

The Sifting Process
- by David Wilkerson | July 16, 2001 - Read HERE

________________________

Från dagens bibelläsning den 9 december

- Tvättade kläder - Uppenbarelseboken 7 - Läs HÄR.
Studiefrågor till Uppenbarelseboken 7 finner du HÄR.


- Offergudstjänst - Första Krönikeboken 29 - Läs HÄR.


- "Hör alla folk, lyssna!" - Mika 1 - Läs HÄR.


- "Sluta predika" - Mika 2 - Läs HÄR.

________________________



Dagens Andakt på svenska.
 
Dagens Andakt på norsk.
Daily devotion in English.
 
 
_______________________

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar