fredag

FREDAG DEN 4 DECEMBER

Han som inte ändras - Uppenbarelseboken 4

 Bibelläsning:
Uppenbarelseboken 4

"Helig, helig, helig är Herren Gud, den Allsmäktige, han som var och som är och som kommer." (Upp 4:8 FB)

Det finns en som inte ändras. Han var, är och kommer att vara densamme. Allting annat i universum förändras. Vill vi bygga vårt liv på något stabilt och pålitligt ska vi bygga på Jesus.

Han ändrar inte åsikt.
Hans ord står fast.
Han ändrar inte vem han är.

Han älskar dig med en villkorslös kärlek. Då du vaknar upp i morgon är det en sak du kan vara helt säker på: Han älskar dig fortfarande...


Läs mer HÄR.

_______________________

Nyhetsflödet fredag den 4 december
Nationalstaten viktig för flyktingmottagningen
- Stefan Gustavsson på SEA:s hemsida - "Som kristna frestas vi här att blanda samman församlingens roll och statens roll. Vi som kristen församling är ovillkorligt kallade av Jesus att visa omsorg om människor i nöd. Oavsett hur och varför en människa är i nöd, så är det vår kallelse att vara deras nästa och visa kärlek, som den barmhärtige samariten, se Luk 10:25-37. Vi kan inte vandra vidare mot Jeriko och ignorera de slagna vi ser längst vägen. Men staten har en annan roll, som inte enbart kan definieras utifrån medkänsla och omsorg. Statens roll innefattar också lag, ordning, rättvisa och en hierarki av ansvar. Som att ansvaret för den egna nationens medborgare kommer före ansvaret för andra nationers medborgare. Det är så vår nation och vårt välfärdsbygge är utformat och det gäller på motsvarande sätt andra nationers välfärdsbygge. Flyktingar kommer till oss, inte för att de vill upphäva tanken på en nationalstat, utan därför att de söker en bättre nation att bygga sin framtid i.
   Staten har därmed uppdraget att reglera relationen till andra nationer och deras medborgare. All erfarenhet här visar att det är till ett lands fördel att vara öppet mot omvärlden och välkomnande mot nya människor. Slutna länder stagnerar. Men den öppenheten behöver regler och det behövs system för välkomnande och processer för en fungerande integration. Det är ett samtal där det idag återstår mycket att diskutera."


Normkritik och transsexualism – ett komplicerat ”frihetsprojekt”
- Olof Edsinger i Opinionsbloggen - "Vissa perioder brukar beskrivas som nyhetstorka. Den här hösten har situationen varit den motsatta: nyhetsexplosion. Det har ständigt kommit nya och angelägna nyheter att rapportera om.
   Om detta är inte mycket att säga. Men ett problem är samtidigt att många andra viktiga frågor riskerar att hamna i medieskugga. En sådan är det gigantiska sociala experiment som just nu pågår i skolans och förskolans värld, som brukar beskrivas som ”normkritisk pedagogik” och som jag vid flera tillfällen har kommenterat här på bloggen.
   Låt mig ta två aktuella exempel. På Sveriges Elevråds kongress i Trollhättan för ett par veckor sedan fattade man beslut om vilken skolpolitisk fokusfråga man ska ägna mest resurser på under de närmaste två åren. Beslutet föll på ”en normkritisk sex- och samlevnadsundervisning”. Därmed sällar man sig också till sina ”syskon” bland de fackligt organiserade lärarstudenterna, som tidigare i år har gått ut med riktlinjer för hur man ska kunna främja det normkritiska arbetet i skolan. Bland annat med förslag om att sluta använda begrepp som ”killar” och ”tjejer” i klassrummet och med uttalanden som att ”Oavsett kurs eller ämne bör därför ett normkritiskt förhållningssätt genomsyra lärarutbildningen och normkritisk pedagogik läras ut.” 


Myrorna: Släng inte kläderna!
- Dagen - Sju av tio svenskar använder endast hälften av sina kläder i garderoben. Resten ligger och skräpar. Det visar en ny undersökning som beställts av Myrorna.
   Varje år kastas 70 000 ton kläder direkt i soptunnan. Det vill second hand-kedjan Myrorna sätta stopp för. I klimatmötestider passar de på att rikta en bred uppmaning till befolkningen:
   – Använd det du har och aktivera din garderob! Skänk, sälj eller dela med dig till kompisar. Det är en enorm vinst för miljön, säger Emma Enebog, Myrornas hållbarhetschef.
   I undersökningen har drygt tusen svenskar svarat på frågor om vad som händer med kläderna i deras garderob.
   Resultaten visar att 7 av 10 använder hälften av kläderna i sin garderob – eller mindre. 20 procent uppger att de känner sig förvirrade i samband med klädval och tre procent känner skuld."
_____________________
 
Från dagens bibelläsning den 4 december


- Han som inte ändras - Uppenbarelseboken 4- Läs HÄR.
Studiefrågor till Uppenbarelseboken 4 finner du HÄR.


- Ordning i Guds hus - Första Krönikeboken 24 - Läs HÄR.


- Upprättelse - Amos 9 - Läs HÄR.


_______________________

 


Dagens Andakt på svenska.
 
Dagens Andakt på norsk.
Daily devotion in English.
 
 
____________________ 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar