onsdag

ONSDAG DEN 30 DECEMBER

Inför det nya året
 
Nu är det inte så många timmar kvar av 2015 och snart börjar vi skriva 2016, om Jesus inte har kommit tillbaka innan dess.

Vad kommer att hända på hemsidan rupeba.se under 2016? Jag vet egentligen inte hur framtiden kommer att utvecklas men jag har i varje fall några tankar inför det nya året.


Bibelläsningen fortsätter
Det går bra att fortsätta med bibelläsningsplanerna för 2016. Det finns några alternativ: 1/Nya Testamentet och Psaltaren på ett år. 2/ Gamla Testametet på ett eller två år 3/ Hela Bibeln under ett år. Du finner bibelläsningsplanerna för hela 2016 HÄR.
   På hemsidan kommer vi att fokusera på NT och Psaltaren under det kommande året. Varje dag under 2016 planerar jag att ha ett nytt inlägg från NT och Psaltaren. Det kommer att finnas en andakt, ett Ord för dagen, och under strecket kan man finna kommentarer och/eller frågor att tänka vidare på. Var med från början av året i läsningen av NT och Psaltaren under ett år.


Följ med i vår nya app
Lagom till det nya året lanserar vi vår nya app. Där kan du varje dag läsa Dagens Andakt av Rut. Du kan också läsa alla övriga inlägg varje dag. Bland annat kan du följa med i bibelläsningsplanen och läsa Ord för dagen. Du kan läsa mer om appen HÄR.

Bramwell Booth talar inför det nya året
Bramwell Booth, Frälsningsaméns andre general, skrev inför sekelskiftet 1800-1900 några tankar inför det nya århundradet. Det är förvånansvärt hur väl de tankarna passar in här och nu då vi går in i ett nytt år. Inläggen kommer från boken Our Master - thoughts for Salvationist about their Lord och har översatts till svenska av Rut.

Gott Nytt år önskar redaktionen

______________________________
Det överlåtna livet
 
David Wilkerson - Januari 2002


    "Överlåtelse." Vad säger det ordet dig? I litterära termer betyder överlåtelse att ge upp något till någon annan. Det betyder också att avstå från något man har beviljats. Det här kan inkludera dina ägodelar, makt, mål och till och med ditt liv.


    Dagens kristna hör mycket talas om det överlåtna livet. Men vad betyder det egentligen? Det överlåtna livet handlar om att ge tillbaka till Jesus det liv Han har beviljat dig. Det är att överlämna kontroll, rättigheter, makt, ledning samt allting du gör och säger. Det är att totalt överlåta ditt liv i Hans händer för att Han ska kunna göra med dig vad Han vill.


    Jesus själv levde ett överlåtet liv. "Ty jag har inte kommit ner från himlen för att göra min vilja utan hans vilja som har sänt mig." (Joh 6:38) "Jag söker inte min egen ära ..." (Joh 8:50) Kristus gjorde aldrig något på egen hand. Han tog inget steg eller uttalade något ord utan att ha blivit instruerad av Fadern. "... jag ... gör (inte) ... något av mig själv utan talar vad Fadern har lärt mig ... eftersom jag alltid gör det som behagar honom." (Joh 8:28-29)


    Jesu fulla överlåtelse till Fadern är ett exempel på hur vi alla borde leva. Du kanske säger: "Jesus var Gud i köttslig gestalt. Hans liv var överlåtet innan Han ens kom till jorden." Men det överlåtna livet tvingas inte på någon, inte ens på Jesus.


Läs mer HÄR.
 
__________________________
 
Nyhetsflödet onsdag den 30 december
Dick Erixon: Med hopp om mindre lidande 2016
- Världen idag - "Det år som nu närmar sig sitt slut har varit dramatiskt för oss i Europa eftersom Mellanösterns konflikter nu tycks sprida sig till våra breddgrader. Det obeskrivligt barbariska våld som riktas mot civila i den muslimska världen är inte nytt, men en ny sorts uppgivenhet tycks spridas i denna del av världen. I takt med att en allt mer extrem islamism breder ut sig har många slutat tro att livet kan komma att bli bättre och då hägrar Europas välstånd på andra sidan Medelhavet.
   Detta faktum gör Europa till en än värre fiende i islamisternas ögon. Europa står för den frihet islamisterna hatar och vill förgöra. Därför ökar terrorhoten. Antalet återvändande syrienkrigare är nu så stort att ingen säkerhetstjänst kan hålla koll på dem alla. Nya terrordåd som det i Paris är att vänta. Det är vår nya verklighet."


Budskapet om de tio jungfrurna
- Stefan Svärds blogg - "Snart hörs midnattsropet, Jesus kommer. Han ska komma tillbaka.
   Vid jul påminns vi om Jesu första ankomst. Han kom i svaghet, obemärkt, för att fullborda ett uppdrag, med sin död och uppståndelse.
   Det var ytterst få personer som var tillräckligt andligt vakna som begrep att det var Messias, det lilla barnet i stallet i Betlehem.
   Liknelsen om de tio jungfrurna visar att kristna kyrkan kommer att sova vid hans ankomst. Hälften av dem som kallar sig kristna sover så djupt så att de är inte alls redo att möta honom, de saknar olja i sina lampor.
   Denna liknelse är ett allvarligt budskap till oss kristna att inte somna, att vaka, att vara vakna, och intensivt och vaksamt vänta på Jesus. Liknelsen visar också att i en stund då ingen väntar det, kommer han."


Biskop tar avstånd från reinkarnation
- Dagen - "Martin Modéus är bestämd i sin uppfattning: "Det hör inte hemma i kristen tro", skriver han i en debattartikel.
   Debattartikeln är ett svar på den pensionerade biskopen Bengt Wadensjös tankar om reinkarnation.
   I en tidigare artikel på SvD Brännpunkt hävdar nämligen han att i reinkarnationstron ges den kristna tron en ny tolkning jämfört med "det traditionella synd- och förlåtelseparadigmet".
   Men här gör den pensionerade biskopen ett tankefel, menar Modéus. Han påpekar att det är viktigt att man vet vad man själv står för i dialogen med människor som har andra trosuppfattningar."


Tumören under ögat försvann
- Inblick - "När Birgitta satt i väntrummet inför operationen ångrade hon att hon berättat för läkarna om förbönen. När hon kom in möttes hon av fyra professorer och ytterligare fyra läkare. De undersökte henne och konstaterade att tumören nu var helt borta.
– Jag berättade att vi bett för det och en läkare sa: ”Någonting har hänt, men det är väl sådant som kan hända.” Jag svarade: ”Vad bra att det händer precis när man ber för det.”
I Birgittas journaler står det: ”På vänster nedre ögonlock är huden helt slät. Alla fransarna finns på plats. Det syns inget av tumören och den kan ha försvunnit spontant.”
– Hade de inte tagit något vävnadsprov så hade jag inte kunnat säga att det var cancer. Det är härligt att få prata om att Gud faktiskt är på riktigt. Nu önskar jag att jag ska få bära gåvan vidare, kunna be för människor och tala in i deras liv."


Det overgitte liv
- David Wilkerson - Januar 2002 - Les HER.

The surrendered life
- David Wilkerson, January 2002 - Read HERE

___________________________

Från dagens bibelläsning den 30 december


- Allt blir nytt
Uppenbarelseboken 21 - Läs HÄR.
Studiefrågor till Uppenbarelseboken 21 finner du HÄR


- Gud vakar över sitt ordAndra Krönikeboken 22 - Läs HÄR

- Vika av från vägen - Malaki 2 - Läs HÄR.
 
- Att inse sin synd - Malaki 3 - Läs HÄR.
 
___________________________
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar