onsdag

ONSDAG DEN 2 DECEMBER

Det dolda mannat - Uppenbarelseboken 2
Bibelläsning: Uppenbarelseboken 2
"Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna. Åt den som segrar skall jag ge av det dolda mannat." (Upp 2:17 FB)

Under Israels barns ökenvandring försåg Herren dem med en portion manna varje dag för att kunna överleva. Men de måste själva gå ut och plocka mannat för dagen.

Så är det också med Guds ord. Gud vill ge oss vårt dagliga ord att leva på. Men vi måste själva gå ut och plocka det.

Då du läser din dagliga bibelläsning, fråga Gud vad som är ditt manna för dagen. Det finns där någonstans i det kapitel du läser. Du kanske måste läsa kapitlet flera gånger innan du upptäcker det som är ditt personliga manna för just den dagen.

Den Helige Ande vill att du ska höra vad han säger. Ett ord till uppmuntran, ett ord till vägledning, ett ord till tillrättavisning eller ett ord till tröst. Ett löfte att ta till dig eller en bön att be. Han vill ge dig av det dolda mannat.
 

Läs mer HÄR.

_____________________
 
Bön som skakar helvetet
- David Wilkerson, dec 2000 -


När Daniels bok skrevs, var Israel i fångenskap i Babylon. Och i kapitel 6 efter ett långt liv i tjänst, var Daniel åttio år gammal. Den gudfruktige profeten och predikanten hade överlevt två babyloniska kungar. Nebukadnessar och hans son Belshassar. Nu tjänade Daniel under kung Dareios.


Under sina många år i tjänst, hade Daniel alltid varit en bönemänniska. Och nu, på gamla dar, hade han ingen tanke att minska på bedjandet. Skriften säger ingenting om att Daniel blev utbränd eller modfälld. Det står ingenting om att han hade skaffat sig en liten stuga någonstans där han kunde tillbringa sin pension utan några förpliktelser. Tvärtom, Daniel hade bara börjat. Skriften visar oss att ännu när den här mannen fyllde åttio, så skakade hans böner helvetet, och gjorde djävulen rasande.


Vid den här tiden, hade kung Dareios upphöjt Daniel till det högsta ämbete i landet. Daniel tjänade nu som en av tre jämbördiga presidenter, som regerade över prinsar och guvernörer i 120 provinser. Bibeln säger också att Dareios favoriserade Daniel över de andra två presidenterna. Han blev ansvarig för att utforma regeringens policy och för att undervisa de som utsågs till domare och de intellektuella: Daniel med sin rika begåvning överglänste både ministrar och satraper, och kungen planerade att sätta honom i spetsen för hela riket (Daniel 6:3).


Läs mer HÄR
 
_____________________
 
Nyhetsflödet onsdag den 2 december
Nya beskedet: Korsen får sitta uppe
- Världen idag - "Beslutet från Utlendingsdirektoratet (UDI) i Norge att asylboenden inte får ha kors och andra religiösa symboler uppsatta har väckt en kritikstorm i grannlandet. Och nu gör UDI en kovändning, och tillåter kors.
   - UDI vill att de som bor i asylboenden ska ha möjlighet att utöva sin religion eller övertygelse på en neutral grund. Vi kommer inte att kräva att de som tillhandahåller logi tar bort religiösa symboler, skriver UDI i ett uttalande på måndagen.
   - Vi ser att punkten om religionsneutralitet i vissa fall har dragits för långt, skriver man enligt Dagen.no.
   Man betonar också att det inte är känt att asylsökande själva har krävt att religiösa symboler tas bort."


Rekordstor miljongåva i Frälsningsarméns bössa
- Dagen - "Tack vare två generösa givare i Minneapolis, Minnesota, blev Frälsningsarmén häromdagen motsvarande drygt 4,6 miljoner kronor rikare.
   Givarna, ett par som vill vara anonyma, lämnade på lördagen checken i en röd sparbössa utanför en lokal restaurang. Frälsningsarmén uppger att paret tidigare i livet tvingats förlita sig på kastad mat från en lokal livsmedelsbutik....
   "Du kommer till en punkt i livet när det är dags att bry sig om andra på samma sätt som du själv har blivit omhändertagen", säger paret i ett pressmeddelande."



En världsbild som underminerar kristen tro – del I: Sanningsrelativism

- Efter Kristus - "Det var ett tag sedan sist, men nu är det dags för en liten gästblogg-serie här på EfterKristus. Denna gång i tre delar och i ett ständigt aktuellt ämne. Författare är den kristne filosofen Andreas Sundström från Roknäs, och ursprungsversionen finner du här.
   Ett budskap hörs aldrig i ett vakuum. Ett budskap kan tolkas, förstås och praktiseras på väldigt olika sätt beroende på mottagarens världsbild. Det låter antagligen inte så konstigt, och många kristna nickar nog instämmande om jag säger att ”folk har dålig koll på kristen tro idag” och att det innebär en utmaning för kyrkan (med ‘kyrkan’ avser jag Jesustroende människor oberoende av samfundstillhörighet), men jag vill påstå att utmaningarna är större än vad jag tror att de flesta tänker sig.
   Utmaningen består inte i att att gemene man inte längre kan recitera bibelberättelser.
   Man skulle kanske snarare kunna säga att utmaningen – om vi ska prata om berättelser – består i att berättelsen om Jesus är likställd Sagan om ringen, och att Jesus, i likhet med Frodo och Gandalf, betraktas som en påhittad litterär figur (om än till viss del baserad på en verklig, historisk person).
   Att nöja sig med den problembeskrivningen vore dock att inte gräva djupt nog.
   Min plan är att i ett par inlägg belysa exempel på världsbildsingredienser som underminerar kristen tro och det kristna budskapet. Först ut är sanningsrelativism.
   Det som är sant för dig behöver inte vara sant för mig."


Bønn som ryster helvete
- David Wilkerson, desember 2000 - Les HER.

Hell-Shaking Prayer
- David Wilkerson, December 2000 - Read HERE

_____________________

Från dagens bibelläsning den 2 december


- Det dolda mannat - Uppenbarelseboken 2- Läs HÄR.
Studiefrågor till Uppenbarelseboken 2 finner du HÄR.


- Vart vänder du ditt hjärta? - Första Krönikeboken 22 - Läs HÄR.

- Gå! - Amos 7 - Läs HÄR.

_____________________



Dagens Andakt på svenska.
 
Dagens Andakt på norsk.
Daily devotion in English.
 
 
___________________

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar