lördag

LÖRDAG DEN 12 DECEMBER

Anklagad? - Uppenbarelseboken 12
Bibelläsning: Uppenbarelseboken 12
"Och jag hörde en stark röst i himlen säga:
"Nu har frälsningen och makten och riket blivit vår Guds och väldet hans Smordes. Ty våra bröders åklagare har blivit nerkastad, han som dag och natt anklagade dem inför vår Gud. De övervann honom genom Lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv så högt att de drog sig undan döden."
(Upp 12:10-11 FB)


I Uppenbarelseboken får vi ofta se in i det som sker "bakom kulisserna". Vi ser att djävulen kallas åklagaren och att han anklagar oss dag och natt. Ibland kanske vi till och med "hör" inom oss alla anklagalser som dag och natt riktas mot oss och kan må väldigt dåligt av det.

I bibelavsnittet ovanför talas det om dem som övervunnit åklagaren. De övervann honom med två vapen:

1/Lammets blod. Det handlar om förlåtelsen från Jesus och om beskydd. De litade inte på sin egen förträfflighet eller rättfärdighet utan var ständigt beroende av Guds beskydd och förlåtelse.


2/Sitt vittnesbörd. De vågade vittna om frälsningen och förlåtelsen genom Jesu blod.

Läs mer HÄR.

_______________________

Nyhetsflödet lördag den 12 december
Olof Edsinger: Inte kallade till överseende med falska profeter
- Världen idag - "Sverige är en konsensuskultur. Så långt som det är möjligt vill vi undvika konflikter. Hellre än att ställa till med bråk söker vi efter minsta gemensamma nämnare. "Vi håller nog med varandra om det viktigaste trots allt."
I många situationer kan detta vara positivt. Men på vissa områden ställer det också till med skada. Ett sådant är det som har med de falska profeterna att göra.
Både Jesus och apostlarna varnar oss för dessa. "De kommer till er i fårakläder, men i sitt inre är de rovlystna vargar. På deras frukt ska ni känna igen dem", säger Jesus (Matt 7:15–16). Och Johannes skriver: "De har gått ut från oss, men de hörde aldrig till oss" (1 Joh 2:19).
I dessa verser får vi tre generella kriterier för en falsk profet. Han eller hon: 1, ser på ytan inte så farlig ut, 2, kommer inifrån den kristna gemenskapen och 3, har ett budskap som bär dålig frukt."


Frälsningsarmén växer så att det knakar
- Allehanda.se - "Julen står inför dörren – en glädjens tid för många – men långt ifrån för alla.
   – Många är ensamma och pengarna räcker inte till allt, säger Henry Lindell, Frälsningsarmén.
Frälsningsarmén i Örnsköldsvik växer. Nästan så det knakar.
– Vi har dubblat vårt medlemsantal på fem år. Numer är vi ungefär 70 stycken här i Örnsköldsvik, säger kårledaren Henry Lindell, som dessutom kan glädja sig över ett ökat antal barnfamiljer i kåren.
– För fyra år sedan var medelåldern plus 80. Jag, som då var 60, kallades för ungdom, säger Henry Lindell och ler.
Ett tecken på föryngringen är att kåren har startat sin första söndagsskoleverksamhet på mer än 20 år, liksom att man även bedriver babyrytmik en gång i veckan."



Tanker om fullmakter
- Fra Jostein Nielsens blogg - "I dag skal jeg en tur til Bukarest for å gi fullmakt til regionssjefen slik hun kan kjøpe en leilighet. Denne fullmakten gis ved at min underskrift påføres et seks siders dokument i nærvær av en notarius publicus som sjekker at alt er slik det skal være. Dette gjør vi for at alle som er involverte i denne transaksjonen skal få det slik de ønsker det, og for at vi til slutt skal nå målet som er å anskaffe eiendom nummer to til Frelsesarmeen i Romania."
 
_______________________
 
Från dagens bibelläsning den 12 december



- Ont i magen - Uppenbarelseboken 10 - Läs HÄR.
Studiefrågor till Uppenbarelseboken 10 finner du HÄR.


- Salomo började bygga - Andra Krönikeboken 3 - Läs HÄR.

- "Hör hur Herren ropar" - Mika 6 - Läs HÄR.

  ______________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar