måndag

MÅNDAG DEN 21 DECEMBER

Budskap inför julen - av Bramwell Booth -del 1 av 4
Frälsningsarméns andre general skrev för mer än hundra år sedan ett budskap om julen till sina frälsningssoldater. Budskapet finns återgett i boken "Thoughts for Salvationists about their Lord" (Tankar till frälsningssoldater om deras Herre). Budskapet om julen publicerades i början av 1900-talet och återges här med översättning till svenska av Rut Baronowsky.

Jesu födelse

Luk 2:11
Rom. 8.29

Jesu födelse är ett av de stora bevisen på hans ödmjukhet. Oavsett ur vilket perspektiv vi ser på detta, är hans födelse bara av obetydligt mindre härlighet än hans död. Om den ena manifesterar hans strålande gudomlighet, förhärligar den andra hans underbara mänsklighet. Om Golgata och uppståndelsen uppenbarar hans kraft, är det då inte så att hans födelse stadfäster hans kärlek? Och var inte både korsfästelsen och uppståndelsen ett resultat (en följd) av hans födelse? Den oändliga härlighet som hör ihop med korset och graven, hade sitt ursprung i stallets dysterhet. Om den lilla babyn inte hade blivit lagd i en krubba hade den vuxne människan inte spikats fast på korset, och lammet som blev slaktat hade aldrig intagit sin plats på den eviga tronen.

Läs mer HÄR.
_____________________ 


Allt blir nytt - Uppenbarelseboken 21
Bibelläsning: Uppenbarelseboken 21"Och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta." Han som satt på tronen sade: "Se, jag gör allting nytt." (Upp 21:4-5 FB)

I kapitel 21 börjar den nya verkligheten. Det kommer en ny himmel och en ny jord (vers 1), och Gud själv ska vara hos sitt folk (vers 3).

I Guds nya verklighet är allt nytt. Där finns inga tårar, ingen sorg, ingen smärta och ingen död.

Rösten som talar med Johannes i synen säger: "Åt den som törstar skall jag ge att dricka fritt och för intet ur källan med livets vatten" (vers 6).

Det är en röst som talar om vad som ska komma. Men den talar också rätt in i vår tid. Vår törst, vårt behov är Guds möjlighet i våra liv. Den avgörande frågan är om jag längtar och törstar efter ett djupare liv i gemenskap med Jesus.

Läs mer HÄR.  


_____________________

Nyhetsflödet måndag den 21 december
 
Veckans viktigaste nyheter från Omni.se 
Läs mer HÄR.
 

Författaren Göran Greider berättar om hur han mötte Jesus och fann sin vänsterbibel.
- Dagen - "Författaren Göran Greider berättar om hur han mötte Jesus och fann sin vänsterbibel.
   Göran Greider är känd som en flitig debattör på vänsterkanten. Som chefredaktör på fristående socialdemokratiska Dala-demokraten, gör han ofta sin röst hörd.
   Nu skriver han om sin kristna tro och om en upplevelse som tydligen satt spår i hans övertygelse. Det handlar om ett möte som han beskriver som "en religiös upplevelse".
   "Där stod jag, en vänsterintellektuell, uppväxt i ett hem där aldrig ens varit någon fråga, och undrade om jag blivit kristen."


Overhysteriske skoler
- Bernt Falkum i Bergens Tidende - "At skoler spør foreldre om det er greit at barna får gå rundt juletreet og synge julesanger, må være et arbeidsuhell.
   Etter å ha vært lærer i den norske skolen i 38 år, er det noe jeg aldri har tenkt kunne skje: At skoler begynner med å sende ut skriv til foreldre med spørsmål om det er greit at barna får gå rundt juletreet og synge julesanger. Men nå har det altså skjedd! Og jeg som trodde at dette hørte med til det selvsagte fellesstoffet som alle som bor i dette landet ville møte i barnehage og skole? Glade jul, hellige jul … Jeg er så gled hver julekveld … O jul med din glede … Deilig er jorden. Nå har vi vaska golvet, nå har vi børi ved …
   Jeg vil nå helst tro at dette må være et arbeidsuhell i en travel og intens førjulstid, men det får man kanskje aldri vite. Nå er det heldigvis flere som har reagert på dette." 


_____________________

Från dagens bibelläsning den 21 december


- Du får vara med - Psalm 148 - Läs HÄR.

- Herren vår Gud Andra Krönikeboken 13 - Läs HÄR

- Vänd om - Sakarja 1 - Läs HÄR.
 
____________________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar