söndag

JULDAGEN DEN 25 DECEMBER

Tidig söndagsmorgon på Jelöy juldagen 2016
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Ja, det är utsikten från vår balkong som vi ser på bilden, men bilden är inte tagen idag. Jag valde en bild som jag tog för något år sedan. I år ser det ungefär likadant ut om man tar bort snön. Men julkort utan snö, vem vill se det?

Förra helgen var vi barnvakter i Stockholm för barnbarn nummer fyra och sju, medan son nummer tre tog ut sin fru på en weekendresa. Son nummer tre med familj är mycket aktiva i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, och hjälper till med många olika saker. Här ser vi en filmsnutt som församlingen använt inför jul. För manus, regi och filmning svarar son nummer tre. Huvudrollen i filmen innehas av barnbarn nummer fyra. Vad månde bliva av denna skådespelartalang.....
Läs mer HÄR.
__________________

Söndag 25 december - 1 Pet 1:25

Det finns något bestående i en föränderlig värld

"Men Herrens ord består i evighet. Det är detta ord som har förkunnats för er." (1 Pet 1:25)

Bibelversen börjar med ordet MEN. Ordet MEN innebär att denna vers inte talar om detsamma som förra versen, men om något helt annat.


Versen innan talar om att gräs, blommor och människor har en begränsad tid att tillgå. MEN det finns något som inte är begränsat i tid. Det är Guds ord som kommer att bestå i evighet.


Jesus säger själv: "Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall inte förgå." (Mark 13:31)


==>Dagens manna: Det finns något bestående i en föränderlig värld
____________
 
Ord för dagen den 25 december - Upp 18
 
VÄRLDSEKONOMIN KOLLAPSAR

Bibelläsning: Uppenbarelseboken 18
"På en enda timme har denna stora rikedom ödelagts." (Upp 18:14 FB)
"Jordens köpmän gråter och sörjer över henne, eftersom ingen längre köper deras fartygslaster." (Upp 18:11 FB)

Hela världsekonomin som bygger på vilddjurets handelssystem (se kap.13) kollapsar plötsligt. Återigen ser vi att Johannes inte beskriver sin egen tid. Då fanns ingen världsekonomi. Om det på den tiden skulle uppstå handelsproblem i en by, tog det kanske en vecka innan nästa by fick reda på det.

Men här kollapsar världsekonomin på en enda timme. Det är bara sånt som sker i våra dagar, då hela världsekonomin hänger samman. Vi har redan upplevt några tillfällen då allt plötsligt rasar på världsmarknaden.

Men håll ut i alla dystra beskrivningar från Uppenbarelseboken. I nästa kapitel (kap.19) vänder det! Jesus kommer tillbaka! Håll ut - slutet närmar sig!

==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning" (Luk 21:28 FB)
________________

Bibelläsning den 25 december

År 1: STOLT ÖVER ATT GÅ HERRENS VÄGAR
- 2 Krönikeboken 17 - Läs HÄR. 


År 2: FALSK LAGLYDNAD - Sakarja 7 - Läs HÄR.


        HERRENS ORD KOM TILL MIG - Sakarja 8 - Läs HÄR.
______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar