fredag

FREDAG DEN 23 DECEMBER

Nyhetsflödet fredag den 23 december
Lokal kritik: "Vad håller ni på med?"
- Världen idag - "Välvilja som slagit över eller övernit. Så kommenterar Owe Ryd, ansvarig utgivare för Åmåls lokaltidning,  händelsen där en av ortens skolor klippt och klistrat i kristna julsånger.
Händelsen blev känd genom en insändare i lokaltidningen. Den var skriven av en person som varit med sitt barnbarn på en luciasamling i kyrkan och som häpnat inför vissa inslag. Ord som Jesus Kristus tycktes ha censurerats ur en känd julsång. Barnbarnet ska ha förklarat att man "inte fick" sjunga dessa verser.
Läs mer HÄR.


Konstgjort liv – ett tecken på design?
- Claphaminstitutet - "Vetenskapens upptäckt att livet har hög komplexitet är en fingervisning till dess SkapareAtt skapa konstgjort liv har länge varit en dröm bland biologer. Detta skulle ge stora kunskaper om livets grundläggande funktioner och samtidigt erbjuda helt nya arbetssätt inom bland annat medicinsk forskning. Nyligen rapporterade den amerikanske genetikern Craig Venter att hans forskningsgrupp har gjort stora framsteg i att skapa syntetiskt liv. Vi vill i denna artikel ge några vetenskapliga och filosofiska perspektiv på detta i förhållande till den kristna tron."
Läs mer
HÄR.


Trendbrott: fler gifter sig - och stannar kvar
- Dagen - "Forskningsrapporten "Families in the 21st century" kommer från tankesmedjan SNS. På forskning.se kan man läsa en sammanfattning av vad forskarna har kommit fram till.
   Ökningen av äktenskapen och trenden att inte skilja sig är tydlig i högutbildade grupper. Det är ett oväntat trendbrott, som åtminstone till en del förklaras av mer jämställda relationer. Men det är bara bland högutbildade som trenden syns. Bland lågutbildade ökar istället skilsmässorna.
   Forskarna tror dock att det bara är en tidsfråga innan delat ansvar för hem och familj har blivit norm, och då kommer vi också att se stabilare relationer över hela linjen."
Läs mer HÄR.


 På norsk: Klar for verdifulle oppgaver?
- Fra Jostein Nielsens blogg - "Når Paulus velger å skrive til Timoteus om menighetens ledere og medlemmer, gir han følgende begrunnelse: «jeg vil du skal vite hvordan en skal ferdes i Guds hus, som er den levende Guds menighet, sannhetens søyle og grunnvoll.» (1 Tim 3:15)     
   Det er altså synet på menigheten som er motivet for de høye kravene Paulus stiller til dem som settes til å lede den. Jeg kommer ikke til å dukke ned i detaljene, de er tydelige nok og du finner dem i det tredje kapittelet."
Les mer HER
________________
 
Fredag 23 december - 1 Pet 1:23
ADVENTSKALENDERN - LUCKA 23
 
Guds ord föder oss på nytt (1 Pet 1:23)

"Ni är ju födda på nytt, inte ur en förgänglig sådd utan ur en oförgänglig, Guds levande och bestående ord" (1 Pet 1:23)

Vi blir födda på nytt genom Guds ord. Men, kanske någon anmärker, är det inte Jesus som föder oss på nytt? Jo, men Jesus och Guds ord är av samma natur. Jesus är Ordet som blev kött (Joh 1:14).

Ordet är den enda plats där vi kan få information om Jesus. Antingen läser vi det själva eller någon berättar för oss om Jesus. Utan Ordet kan vi inte lära känna Jesus.

Ordet är den enda plats där vi får löftena om att bli födda på nytt. För att bli frälst, född på nytt, måste vi tro på Jesus och de löften vi finner i Ordet.

Ordet liknas i denna vers vid en sådd. Vi hör eller läser Ordet. Om vi fortsätter att lyssna på, eller läsa Guds ord, växer vår tro och en dag kan vi vara beredda att ta emot Jesus och bekänna oss som kristna.

Samma princip gäller för alla Guds löften i Bibeln. Vi får tro genom Guds ord (Rom 10:17) och då tron vuxit sig stark kan vi ta steget och ta emot det Gud lovar. Men det är vi som måste ta steget.

Dagens manna:
Guds ord föder oss på nytt 
______________
 
Ord för dagen den 23 december Upp 17
 
KAMPEN HÅRDNAR

Bibelläsning: Uppenbarelseboken 17
"De skall strida mot Lammet, och Lammet skall besegra dem, tillsammans med de kallade, utvalda och troende, eftersom han är herrarnas Herre och konungarnas Konung." (Upp 17:14 FB)

Vilddjurets makt ökar. Jordens regeringschefer "överlämnar sin makt och myndighet åt vilddjuret" (vers 13). De har ställt "sin kungamakt i vilddjurets tjänst, till dess Guds ord går i uppfyllelse" (vers 17).

Men mitt i den eskalerande konflikten finns en förutsägelse om hur striden kommer att sluta. Lammet, tillsammans med de troende kommer att segra, eftersom han (Jesus) är herrarnas Herre och konungarnas konung (vers 14).

Här kommer de goda nyheterna. Du som är troende - du är med på det segrande laget! Även om det inte alltid ser ut så...

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Jesus är herrarnas Herre och konungarnas Konung (vers 14)

Läs mer HÄR.
__________________
 
Bibelläsning den 23 december

År 1: ERT ARBETE SKALL FÅ SIN LÖN - 2 Krönikeboken 15 - Läs HÄR

År 2: GENOM GUDS ANDE Sakarja 4 - Läs HÄR.


        RENING FÖR GUDS FOLK Sakarja 5 - Läs HÄR.
_______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar