torsdag

TORSDAG DEN 22 SEPTEMBER

I kväll: Direktsänd konsert med Mannssambandet!
I kväll, torsdag den 22 september klockan 19.00, sänder FA-TV Norge direkt från  Mannssambandets konsert i Hamar.

Se sändningen HÄR.
Sändningen börjar 18.45
Läs mer om Mannssamdet HÄR. 

___________________
 
Äktenskap och Samboskap
 
Jag läser just nu en bok av John Stott med titeln "Issues facing Christians today" (Frågor som kristna ställs inför idag). Det är den fjärde omarbetade upplagan jag läser. Den första upplagan kom ut redan 1984. Boken är en "tegelsten" på över 500 sidor. John Stott är en gigant inom den evangelika kristendomen. Du kan läsa mer om John Stott HÄR.

Här följer ett sammandrag av avsnittet om Äktenskap och Samboskap.

ÄKTENSKAP
    "Äktenskap är en i alla delar av världen en erkänd och reglerad institution. Den kristna undervisningen i detta ämne börjar med den glädjefyllda proklamationen att äktenskap är Guds idé och inte vår.......
.... Klassisk teologi har tagit fasta på den bibliska uppenbarelsen om de tre viktigaste orsakerna till att Gud instiftade äktenskapet. Oftast presenterar man dem i den ordning de framträder i 1 Mosebok kapitel 1 och 2, samtidigt som man lägger till att ordningsfoljden mellan dem inte nödvändigtvis graderar viktigheten mellan dem.
   Först och främst får mannen och kvinnan uppgiften att "vara fruktsamma och föröka sig" (1 Mos 1:28). Medskapelsen av barn inleder normal listan, tillsammans med familjens uppfostran i kärlek och disciplin.
   För det andra säger Gud att "det är inte bra för mannen att vara ensam" (1 Mosebok 2:28). Gud avsåg att äktenskapet skulle vara som det uttrycks i "Book of Common Prayer" 1662, "för ömsesidig gemenskap, hjälp och stöd som den ena ska visa den andre både i välgång och i motgång"
   För det tredje är äktenskapet avsett att vara en ömsesidig överlåtelse till självutgivande kärlek som finner sitt naturliga uttryck i den sexuella föreningen, eller att bli "ett kött" (1 Mosebok 2:24)" (Citat från sida 359-360)

Läs mer HÄR.
_____________________
 
Ord för dagen den 22 september - 2 Tess 2
STÅ FASTA
Bibelläsning: Andra Tessalonikerbrevet 2
"Stå alltså fasta och håll er till de lärdomar ni har fått, muntligt eller genom brev."
(2 Tess 2:15 FB)

Vi lever i en postmodern värld. Jesus som Sanningen ifrågasätts. Allt vad man tidigare trott ifrågasätts. Mängder av mer eller mindre möjliga religionsalternativ erbjuds och i det stora utbudet ska var och en hitta sin egen väg, sin egen blandning.

Det är kanske inte så lätt att stå fast då allt jag tror på ifrågasätts och förlöjligas. Uppmaningen i dagens bibelord är kanske mer relevant än någonsin: "Stå alltså fasta...".


I detta kapitel får vi också uppmaningen att inte låta någon bedra oss (vers 3). Vi lever på många sätt i en tid då människor i stor utsträckning har blivit bedragna, lurade, på det liv som Jesus kom för att ge oss. Bestulna på det överflöd som Jesus vill vi ska leva i (Joh 10:10).

==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Hjälp mig Jesus att stå fast och inte bli bedragen av dagens villfarelse.
Läs mer HÄR.
____________________
 
Bibelläsning från GT den 22 september
År 1: Bygga varumärke - 2 Samuelsboken 18 - Läs HÄR.
 
År 2: Stenhjärtat - Hesekiel 11 - Läs HÄR.
 
Bibelläsningsplanerna
finner du HÄR
_________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar