onsdag

ONSDAG DEN 14 SEPTEMBER

Månadens bok september
- FÖRLÅTELSEBOKEN 25% rabatt
Under hösten kan du varje månad köpa en av våra böcker med 25% rabatt.

Under september är månadens bok FÖRLÅTELSEBOKEN - Du kan bli fri av Rut Baronowsky (100 sidor).

På bokens baksidetext kan vi läsa:
"Den här boken handlar om den kristna grunden till förlåtelse. Den behandlar vårt uppdrag och vår ställning som kristna i denna världen samt vårt behov och vår plikt att både ta emot förlåtelse och att ge ifrån oss förlåtelse till andra.
- I ett avsnitt behandlas skillnaden mellan förlåtelse och förståelse.
- I ett annat avsnitt behandlas det smärtsamma i att se sanningen om sig själv.
- Ett kapitel beskriver skillnaden mellan att flytta gränser och att bekänna synd
- Ett kapitel handlar om skillnaden mellan att bekänna synd och att bekänna sår.
- Slutkapitlet handlar om den frihet som bara Jesus kan ge, han som säger att sanningen ska göra oss fria."


Boken kostar vanligtvis 120 kronor, men i augusti får du den för bara 90 kronor + brevporto (26:-). Sänd ett mejl till info@rupeba.se och beställ boken, så skickar vi bok och faktura till dig.

Om du föredrar det kan du swischa 116:- till +46 723 96 94 80, så får du bok och kvitto direkt hem i brevlådan (Glöm inte skriva in din adress).

Du kan läsa mer om boken HÄR.
_______________
 
Nyhetsflödet onsdag den 14 september
Livets Ord ber om förlåtelse
- Dagen - "Det var en märkbart berörd Joakim Lundqvist som bad om förlåtelse under söndagens gudstjänst på Livets ord. Många i den tusenhövdade skaran valde att gå ner på knä under den avslutande delen.
   Det var ett noga förberett anförande som hölls av Joakim Lundqvist, pastor och föreståndare i Livets ord, i slutet av söndagens gudstjänst. Efter en predikan på temat "Se, jag gör något nytt" gled han över till att tala om de sår som personer har fått i samröre med församlingen Livets ord. I mening efter mening räknade han upp saker som trasiga relationer, otillgänglighet, arrogans och annat och avslutade hela tiden med orden "förlåt oss".
– Jag tror aldrig jag har legat så länge på knä som jag gjorde inför den här predikan, säger han till Dagen efteråt."
Läs mer HÄR. Läs också i Världen idag HÄR.


Liberal idékollaps om religiösa friskolor
- Världen idag - "Fyra vanligtvis intelligenta Liberaler, eller fortfarande för de flesta, meriterat välkända gamla folkpartister, Jan Björklund, Gulan Avci, Fredrik Malm och Christer Nylander, överraskade i helgen med ett utspel om att stoppa nya religiösa friskolor. De fyra är tillräckligt erfarna för att inse att förslaget inte går att förena med Europakonventionens skrivningar om mänskliga rättigheter. Konventionen – som Sverige antagit – är också är en del av svensk lag, med samma status som grundlag. I lagavsnittet om undervisning gäller bland annat att staten ska …”respektera föräldrarnas rätt att tillförsäkra sina barn en undervisning som står i överensstämmelse med föräldrarnas religiösa och filosofiska övertygelse”.
   Lagen kan svårligen tolkas på annat sätt än att den garanterar de religiösa friskolornas existens just för att de är religiösa. Föräldrarnas rätt att fostra sina egna barn ställs mot frågan om samhället ska ha ensamrätt att diktera, formulera eller utelämna innehåll i denna fostran."
Läs mer HÄR.


Tyska publiken älskade Samuel Ljungblahd
- Dagen - "Braunschweig. Under de tyska gospelkörerdagarna var många nyfikna på den svenska gospelsångaren som sjöng under prinsbröllopet. Och Samuel Ljungblahds gospelglädje gjorde ingen besviken.
   Samuel Ljungblahd gjorde entré på den tyska gospelscenen på gospelfestivalen i Braunschweig i helgen. Under söndagen sjön han ”Joyful, joyful” som solist för jättekören med 4 500 medlemmar"
Läs mer HÄR

_____________________
 
Ord för dagen den 14 september - 110 och 111
 
HÄREN SAMLAS - Psalm 110

Dagens bibelläsning: Psalm 110
"Villigt kommer ditt folk när du samlar din här, i helig skrud kommer din unga skara inför dig, som daggen kommer ur morgonrodnadens sköte" (Ps 110:3 FB)

Detta är en bibelvers som sjungits otaliga gånger i kyrkor och konferenser sedan 1970-talet. Den handlar om att folket samlas då Herren samlar sin här.

Om man slår på ordet "här" på wikipesia.se, får man reda på att "här" är ett gammalt gemanskt ord som mer och ersatts av synonymen "armé".

En armé består av soldater som står under auktoritet och som har ett enda mål: att besegra fienden. Vårt mål är inte att strida mot människor, utan mot "ondskans andemakter" (Ef 6:12).

Det finns mycket av ondska även i vårt moderna samhälle. Människor går under i avsaknad av kunskap om Herren. Herren samlar sin armé för att slåss emot ondskan och befria människor. Herren samlar en armé för att rädda människor i vår tid - en frälsningsarmé.

Är du med då Herren mobiliserar och samlar sin armé, eller sitter du bara på läktaren och iakttar striden?

==>Mannakorn att tugga på under dagen: Stridsklar!


Läs mer HÄR.
_______________
 
Bibelläsning från GT den 14 september
År 1: Han lyfte mig upp - 2 Samuelsboken 9 - Läs HÄR.
 
År 2: Mitt ansvar - Hesekiel 3 - Läs HÄR.
 
Bibelläsningsplanerna finner du HÄR
______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar