söndag

SÖNDAG DEN 21 AUGUSTI

Månadens bok i augusti: TOLKNINGSBOKEN
Under hösten kan du varje månad köpa en av våra böcker med 25% rabatt. I augusti är månadens bok TOLKNINGSBOKEN av Peter Baronowsky, en liten vägledning för den vanlige bibelläsaren om hur man kan förstå Bibeln. Läs mer HÄR.

_______________
 
Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 21 augusti
 
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet


Put och Reter
Söndag igen efter en intensiv vecka. Veckan började med att Rut och jag hade en kurs för frälsningsofficerare med temat "Äktenskap och Tjänst". Vi hade för ett antal år sedan en lång rad friskvårdskurser för äkta makar på många platser i Norge och Sverige. Där använde vi loggan "Put och Reter" som vi då fick som två statyetter som nu sitter på kanten av vår öppna spis.

"Put och Reter" tjänar under dessa kurser som exempel på äkta makar som hamnar i olika siruationer i äktenskapet. De heter "Put och Reter" för att inte förväxlas med Rut och mig (även om de flesta exemplen kommer från vårt eget äktenskap. Men tala inte om det för någon).

Även om denna kurs har med en del av inehållet i de äktenskapskurser vi tidigare har undervisat på, så finns det i kursen "Äktenskap och Tjänst" en helt ny dimension. Det är inte nog med att man kanske är ny officer, nygift, nybliven förälder, utsänt till en ny plats, med ansvar för en ny kår. Dessutom är man två personer som ska dela på samma jobb, med samma auktoritet. Man kan nästan säga att det är ett mirakel att så många klarar av det. Det är tur att det fortfarande finns några av oss som fortfarande tror på mirakler.
Läs mer HÄR.
____________________
 
Ord för dagen den 21 augusti - Galaterbrevet 5
FRIHET UNDER ANSVAR
Bibelläsning: Galaterbrevet 5
"Till denna frihet har Kristus gjort oss fria. Stå därför fasta och låt er inte på nytt tvingas in under slavoket" (Gal 5:1)
"Ni är kallade till frihet, bröder, använd bara inte friheten så att den onda naturen får något tillfälle, utan tjäna varandra med glädje" (Gal 5:13)

Kristus har köpt oss fria! Men friheten måste förvaltas med omsorg. Det rätta sättet att förvalta friheten är att inte göra sådant som:
-förstör för andra människor
-förstör mitt eget liv
-förstör min relation med Gud

Men vi är fria att:
-välsigna och göra väl mot andra människor
-leva ett rent och helgat liv
-vårda min relation med Jesus

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hur kan jag på bästa sätt använda min frihet i dag?

Läs mer HÄR.
_____________________
 
Bibelläsning från GT den 21 augusti
År 1:  Herren ger seger - 1 Samuelsboken 14 - Läs HÄR.
 
År  2: "Men efteråt ändrade de sig..." - Jeremia 34 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR
_________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar