onsdag

ONSDAG 17 AUGUSTI

Om rupeba handelsbolag
År 2007 startade vi rupeba handelsbolag. Det var en tid då vi tänkte gå i tidig pension och använda tiden för att skriva böcker och sprida kristen undervisning på nätet (Nu blev det inget av med pensioneringen då. I stället blev det Lettland och senare Norge).

Vi startade inte rupeba för att få extrainkomster, det handlar snarare om att få extrautgifter. Om man vill skaffa sig extrainkomster är det ingen bra idé att ge ut böcker i mindre upplagor, och kanske minst av allt kristna böcker. 

Men vi drivs av en passion av att producera och sprida kristen undervisning. Det gör vi på flera sätt:
1/ Genom att trycka och sälja böcker 

2/ Genom hemsidan. Vi har hittills haft mer än en miljon besök på sidan.
3/ Genom förkunnelse i mötesserier, seminarier och bibelhelger

Den första boken vi tryckte betalade vi själva och sedan dess har vi kunnat fortsätta med bokutgivandet med de inkomster vi fått för bokförsäljning och annonsinkomster på hemsidan.

Vi har aldrig tagit ut några pengar från handelsbolaget. Alla inkomster vi får återinvesteras i verksamheten att producera och sprida kristen undervisning.

Det betyder att då du köper en av våra böcker eller annonserar på vår hemsida är du också med och bidrar till att producera och sprida kristen undervisning.

/PB

________________
 
Nyhetsflödet onsdag den 17 augusti
Initiativtagare till Mitt kors lämnar kyrkan
- Jacob Zetterman i Dagen - "Prästen och kyrkopolitikern Johanna Andersson har begärt utträde ur Svenska kyrkan. Hon gör det med en rejäl bredsida mot kyrkans ledning, främst utifrån hur de valt att agera i samband med kampanjen Mitt kors.
   Å ena sidan, en Facebook-kampanj där över 6 000 personer anslutit sig för att visa upp sig själva med ett kors. Detta för att visa sympati med förföljda kristna.
   Å andra sidan, ett inomkyrkligt gräl – där syftet med kampanjen ifrågasätts för att den riskerar att ställa olika grupper mot varandra, främst kristna mot muslimer."

Läs mer HÄR.


Benäget bistånd till Hamas
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Sedan parlamentsvalet i januari 2006 har Hamas suttit vid makten på Gaza-remsan. Några nya parlamentsval har därefter inte utlysts av regimen, som successivt har inskränkt en rad mänskliga rättigheter och även tillämpat summariska avrättningar av oliktänkande...
...I detta landområde, som styrs av en av världens mest repressiva regimer, har även ett mycket stort antal biståndsorganisationer sin verksamhet. På alla andra platser i världen handlar bistånd om hjälp till självhjälp och om att integrera flyktingar i samhället. Men på Gaza-remsan hålls den civila palestinska befolkningen som gisslan i ett cyniskt konflikttänkande. Och omvärlden spelar oreflekterat med."

Läs mer HÄR.


Turkiet vill tillåta sex med barn
- Världen idag - "I Turkiet kan det bli lagligt att ha sex med barn så unga som tolv år, enligt ett beslut i författningsdomstolen. Utrikesminister Margot Wallström kräver att beslutet upphävs.
"Barn behöver starkare skydd, inte mindre, mot våld, sexuella övergrepp", skriver hon på Twitter.
Turkiets strafflag säger att sex med barn under 15 år är olagligt. Men författningsdomstolen har bestämt sig för att ändra definitionen av sexuella övergrepp, enligt den regeringskontrollerade nyhetsbyrån Anatolia. Givet att barnet gett sitt samtycke föreslås gränsen för lagligt sex sänkas till tolv år."

Läs mer HÄR.

__________________
 
Ord för dagen den 17 augusti
- Psalm 98 och 99

EN NY SÅNG - Psalm 98
Dagens bibelläsning: Psalm 98
"Sjung för Herrens ära en ny sång, ty han har gjort under" (Ps 98:1 FB)

En ny sång? Vad är det för fel på de gamla sångerna, är det säkert många som undrar. Inte minst med tanke på alla nya sånger och körer som började spridas under den senare delen av 1900-talet och in i vår tid. Många kanske kände sig överkörda då de gamla sångerna de älskade inte längre verkade vara värda något.


Betyder "att sjunga nya sånger" att man inte ska sjunga en sång mer än en gång? Därefter blir den ju gammal. Nej, jag tror att bibelordet uppmanar oss att alltid sjunga med inlevelse då vi sjunger till Herrens ära. Det är lätt att vi sjunger sånger och körer av invand slentrian. Men då vi tar till oss innehållet i det vi sjunger och innehållet tar tag i oss, då blir det en ny sång, även om vi sjungit sången 100 gånger.


Jag tror att Gud vill att vår sång till hans ära ska vara äkta, levande och nyskapande.


Psalm 98 är en lovsång till Gud där människor stämmer in med sång och olika instrument (vers 5-6). Även naturen (vers 7-8) faller in i lovsången då vattnen och bergen prisar Herren, som en dag ska komma tillbaka för att döma jorden (vers 9).


==> Mannakorn att tugga på under dagen:
Hur låter min lovsång idag?

Läs mer HÄR.
_______________
 
Bibelläsning från GT den 17 augusti
År 1:  Förvandlade människor - 1 Samuelsboken 10 - Läs HÄR.
 
År  2: Slut på fångenskapen - Jeremia 30 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR
_________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar