söndag

SÖNDAG DEN 27 MARS

Tidig söndagsmorgon påskdagen den 27 mars
Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet
Söndag igen, men inte vilken söndag som helst. Söndagen då hela världshistorien förändrades!
Jag tog den här bilden från vår balkong en tidig morgon under den gångna veckan. Det ser nästan ut som det är två solar. Men det är det inte. Det är bara en sol på bilden. Den andra ´solen´ är bara en reflekt av den riktiga solen.

Efter den mörka långfredagen går solen upp på nytt, och Jesu uppståndelseliv får reflekteras i hundratals miljoner kristna ut över hela världen.
Förutsättningen är att det inte är några moln som skymmer utsikten och att vattenytan är jämn och slät som en spegel.

Jesus är det ensamma vetekornet som dog för att uppstå i många (Joh 12:24). Jesus var den förstfödde av många som sedan fötts på nytt.

För vår del har det varit en ovanligt lugn vecka. Det har funnits tid att ´ta ett steg tillbaka´ och ha tid att läsa och reflektera. Det har verkligen varit en stilla vecka för oss. Men ser vi oss omkring i världen har det verkligen inte varit en stilla vecka. Europa kokar av oro. Terrordöd och flyktingströmmar av människor som försöker komma ifrån kriget i Syrien och som möts av stängda gränser.

Det var inte heller någon ´stilla vecka´ som Jesus fick genomleva. Det var enorma känslosväningar bland folket från hosiannaropen till ropen "Korsfäst! Korsfäst!". Det var verkligen ingen stilla vecka för Jesus. Det var en oerhörd kamp han fick genomlida, ända fram till han kunde utropa "Det är fullbordat!"

Varje år påminns vi om undret. Jesus har uppstått från de döda! Tack vare det får vi leva uppståndelselivet. Samma kraft som väckte upp Jesus från de döda bor i oss! (Ef 1:18-20).

Påskdagen är inte slutet. Det är nu det börjar. Det är nu vi ska få reflektera det liv som Jesus har gett oss. Nu börjar snart en ny vecka, med nya möjligheter att reflektera. Det är fortfarande många som aldrig sett ´ljuset´.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky 

_________________
 
Nyhetsflödet söndag den 27 mars
Jesus lever!
Detta är dagens största nyhet. Den proklameras ut över hela världen idag av hundratals miljoner kristna. Men, kan man verkligen säga att Jesu uppståndelse som hände för så många år sedan är en nyhet? Ja, idag kommer det at finnas människor som upptäcker det för första gången. Idag kommer det att finnas människor som tar emot Jesus i sina liv och som kommer att förstå att det som de kanske har hört talas om hela livet är en livsförvanldande nyhet i deras eget liv!

Diggiloo-Magnus fick möta påskens kung
- Världen idag - "Han har smakat på framgång och stjärnglans. Men det var mötet med Jesus, hösten 2014, som satte riktig färg på livet för Magnus Johansson, känd solotrumpetist från Diggiloo. "I dag ser jag mycket ljusare på allt", berättar han i en intervju om tron och påskens budskap.
   Diana Ross, Tom Jones och Michael Bolton. Det är bara några av de världsartister Magnus Johansson spelat med sedan 1980-talet.
– Jag har nog gjort 500 skivor, säger killen som trots det länge förblev en doldis."


Bibeln - Stryktålig och trovärdig
Bengths blogg i Inblick -  "Jag inleder denna bloggtext med en intressant och aktuell jämförelse. Årets IKEA-katalog med sina 191 000 000 exemplar är en av de mest spridda publikationerna i världen idag. Den distribueras i 35 länder och på 27 språk. Detta kan jämföras med de omkring 600 000 000 biblar och bibeldelar som sprids varje år genom United Bible Societies (UBS). Bibeln är den mest översatta och spridda boken i världen idag. Hela Bibeln eller delar av den är översatt till nästan 3000 språk.(1) Att IKEA-katalogens spridning överträffas av Bibelns spridning påpekades något överraskande i samband med en intervju med IKEA:s grundare Ingvar Kamprad, inför hans 90-årsdag den 30 mars i år. Intervjun gjordes av Jesper Börjesson för TV4 den 7 mars i år. Överraskningarnas tid är inte förbi." 
________________
 
Ord för dagen den 27 mars - Lukas 18
 
ROPA DAG OCH NATT

Bibelläsning: Lukasevangeliet 18

"I en stad fanns en domare som varken fruktade Gud eller hade respekt för människor. I samma stad fanns en änka, som gång på gång kom till honom och sade: Ge mig rätt inför min motpart. Till en tid ville han inte, men sedan sade han till sig själv: Även om jag inte fruktar Gud eller har respekt för någon människa, skall jag ändå ge den här änkan rätt, därför att hon är så besvärlig. Annars kommer hon till sist att pina livet ur mig med sina ständiga besök."
Och Herren sade: "Hör vad den orättfärdige domaren säger. Skulle då inte Gud skaffa rätt åt sina utvalda, som ropar till honom dag och natt, då han ju lyssnar tåligt till dem? Jag säger er: Han kommer snart att skaffa dem rätt. Men skall väl Människosonen, när han kommer, finna en sådan tro på jorden?"
(Luk 18:2-8 FB)


Här talar Jesus om uthållig bön. Jag tror inte att det handlar om att vi ska prestera en viss längd eller uthållighet i vår bön för att Gud ska höra oss. Han lyssnar ju tåligt till sina utvalda. Det handlar nog mer om hur angelägna vi är. Hur viktigt det är för oss och hur ivriga vi är att gå till Gud med alla våra behov och önskningar.

Hur angelägna vi är avgör säkert i hög grad om vi verkligen ropar till Honom dag och natt. Hur ivriga vi är att be Gud om ett ingripande då kanske våra egna resurser är uttömda.

-Hörs min bön inför Guds tron dag och natt? Han lyssnar och väntar tåligt.

 

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Jag vill göra min röst hörd inför Guds tron idag.

Läs mer HÄR.
_________________
 
Bibelläsning från GT den 27 mars
År 1:   Herrens härlighet - 2 Mos 40 - Läs HÄR.

År  2:  Har du bara hört ryktena? - Job 42 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du 
HÄR.
_________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar