onsdag

ONSDAG DEN 2 MARS

Det Sista och Stora Avfallet

David Wilkerson October 2006

Aposteln Paulus talar om ett omfattande avfall som skall komma över jorden i den sista tiden. Vad menas med avfall? Det är ett avvisande av en sanning som man en gång trott på och bekänt. Med andra ord så är det en separation från Guds sanningar. Om detta skriver Paulus:
När det gäller vår herre Jesu Kristi ankomst, då vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte strax tappa fattningen och bli uppskrämda…Låt inte lura er på något vis. Ty först måste avfallet ske…(2 Tess 2:1-3).

Nyligen uppmanade mig Den Helige Ande att studera Hesekiel kapitel 16 som talar om den avfälliga kyrkan. När jag läste detta kapitel överväldigades jag av den sorg som Gud känner. Här uppenbaras hur förkrossat hans hjärta är över en kyrka som glömt sina grundvalar och som vänt sig bort från sitt underbara ursprung. Enligt Hesekiel hade Israel blivit så korrumperat, till och med värre än Sodom. Detta folk som Gud befriat, renat och välsignat hade nu vänt ryggen mot honom och tagit avstånd från det som de en gång trodde på och predikade. Deras avfall genomborrade hans hjärta. Så Gud sände profeten Hesekiel till dem med ett skarpt budskap. Detta budskap är en profetia som var riktat till Israel på den tiden men också till kyrkan i vår tid. Hesekiel började med dessa hårda ord:
”Hör därför Herrens ord, din sköka” (Hes 16:35).

Läs mer HÄR

___________________

Nyhetsflödet onsdag den 2 mars
Träffsäker analys av Svenska kyrkan av Leif Lewin
- Stefan Swärds blogg - "Den pensionerade statsvetarprofessorn i Uppsala Leif Lewin, briljant, men så vitt jag vet har han aldrig haft någon koppling till kyrka eller tro. Han skriver intressant idag i Svenska Dagbladet om socialdemokratins historia. Han refererar bland annat till en bok av Stefan Arvidsson. Arvidsson skriver något i stil med att alla kristna influenser försvann i svensk socialism i samband med första världskriget, endast spillror finns kvar som socialdemokratiska broderskapsrörelsen."
Frälsningsarmén får nya ledare
- Världen idag - "Frälsningsarmén i Sverige och Lettland får nya ledare. Det blir Johnny och Eva Kleman som tar över efter Marie Willermark.
   I samband med att de tillträder sitt nya uppdrag går de från att vara kommendörer till att bli överstar i Frälsningsarméns vokabulär. Marie Willermark kommer nu istället att bli territoriell ledare för Frälsningsarmén i Tyskland, Litauen och Polen, skriver Frälsningsarmén på sin webbplats."
rupebas kommentar: Världen idag fick inte riktigt till det då det gäller titlar, men gjorde ändå ett gott försök.
Läs också i Dagen HÄR.


 Vad har den kristna tron gjort för människors lika värde?
- Jacob Rudolfsson på SEA:s hemsida - "Vad har religion i allmänhet, och den kristna tron i synnerhet, egentligen gjort för människors lika värde? Det frågar sig krönikören Frida Boisen i Expressen. Knappt något, menar hon. Men stämmer det?
   Tack vare den kristne missionären William Careys 25-åriga kamp förbjöds änkebränningar Indien. Han startade även skolor för flickor i ett land där kvinnor förtrycktes och giftes bort i unga år. I Sverige har litteraturhistorikern Gunnar Hallingberg dessutom visat att det finns en tydlig linje från 1800-talets väckelserörelse, som lade grunden till folkrörelsesverige, till bl.a. sentida kvinnligt likaberättigande och internationell medvetenhet.  När Wiby sockens baptistförsamling, den andra i Närke, bildades 1857 skrevs det in i mötesprotokollets första beslut att församlingens kvinnor fick yttra sig och rösta på samma villkor som männen. Det vill säga över 60 år före Sveriges riksdag införde kvinnlig rösträtt."


Blev kristen – hoppar av kritiserat band
- Världen idag - "Sebastian ”Sebbe Staxx” Stakset har som rappare i bandet Kartellen kritiserats för hat och direkta hot i sina texter. Men för en tid sedan blev Sebastian kristen, något som nu får konsekvensen att han slutar i Kartellen.
   Stakset har i ett flertal intervjuer i media berättat om den totala förvandling han genomgått sedan han mötte Jesus. Han bjöds av en vän till en kyrka där något genomgripande skedde." 

___________________

Ord för dagen den 2 mars - Psalm 26 och 27
ATT LYFTA BLICKEN - Psalm 26
Dagens bibelläsning:
"jag vill..... höja min röst till tacksägelse och förkunna alla dina under." (Ps 26:6-7 FB)

Psalmisten har hamnat i svårigheter. Han hävdar att han är oskyldig både i början och i slutet av psalmen (vers 1 och 11).

Men även om psalmen kretsar om att bedyra sin oskuld, så sätter psalmisten inte sin förtröstan på sig själv utan på Herren (vers 1) och Herrens nåd (vers3).

Mitt i psalmen "lyfter" bönen. I stället för att se på situationen, sig själv och omständigheterna, går bönen över i tacksägelse för vem Gud är och för vad Gud gör.

Det är så lätt att vår bön fastnar i omständigheterna, oss själva eller problemen som omger oss. Det är befriande att lyfta blicken och se på Herren, tacka Honom för vem Han är och tacka Honom för alla Hans under i mitt liv.

==>  Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig att lyfta blicken och se det som händer från ditt perspektiv.


Läs mer HÄR.
___________________
Bibelläsning från GT den 2 mars
År 1:   Tala Guds ord - 2 Mos 13 - Läs HÄR.

År  2:  Det enda som bär - Job 17 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR
___________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar