söndag

SÖNDAG DEN 20 MARS

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 20 mars
 
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Idag vaknar vi upp i våra egna sängar hemma på Jelöy i Moss, Norge. Det var längesedan vi gjorde det, men det känns faktiskt riktigt bra.

Dessutom börjar det komma tydliga tecken på att våren är på gång. Idag ser det till och med ut som att solen är på väg upp på andra sidan Oslofjorden.

Det har varit en ovanligt lugn vecka. Vi har varit en kort tur till Sverige för att hämta en ny sändning från tryckeriet av Ruts andaktsbok DAGBOKEN. En extra bonus med Sverigeturen var att vi fick träffa äldste sonen med familj. Det blir ibland dessvärre ganska långt mellan gångerna.

Läs mer HÄR.
__________________________
 
Nyhetsflödet söndag den 20 mars
Följ påskdramat i DagenTV
- Webb TV 10 minuter - "Påsken börjar i dag. Nu kan du följa påskdramat på Dagen.se­ dag för dag med Israelkännaren Anders Sjöberg och den tidigare SVT-profilen Siewert Öholm.
   I nio dagar tar teologen Anders Sjöberg oss med på en resa i tiden på DagenTV. Vi ska dag för dag få vara med om vad Jesus och hans lärjungar gjorde i Betania och Jerusalem under påsken för cirka 2 000 år sedan. Det är dramatiska dagar som har påverkat miljoner människor sedan dess."


U21-landslaget använder new age-metoder
Ruben Agnarsson i Inblick - "Det svenska U21-landslaget i fotboll använder new-age-inspirerade och pseudovetenskapliga träningsmetoder, enligt experter. Steven Novella, forskare i neurologi på Yaleuniversitetet i USA, menar att det handlar om påhittade begrepp utan grund i medicin eller vetenskap....
   Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson ifrågasätter förbundets agerande.
– Det är konstigt att man från Fotbollförbundets sida i all sin verksamhet vinnlägger sig om att arbeta utifrån vetenskap och evidensbaserad kunskap, men i det här fallet har man helt släppt på den principen, säger han i en kommentar till Sveriges Radio."


Islamister hotar att avrätta kristna i Turkiet
- Världen idag - "Hon är dotter till en pastor i Turkiet. Mordhot mot pappan har länge varit en del av familjens vardag. Nu gör krig och islamistisk terror att det blivit ännu svårare för Turkiets kristna.
   Det är tidig vårkväll i Istanbul. Himlen är svagt rosa. Kupolen på Blå moskén glöder i solnedgången. Människor tar snabbt av sig skorna och försvinner in för att be. Under en timme är moskén stängd för turister. Men i vackra Haga Sofia strax intill är det möjligt att ta sig in om kön av turister inte är för lång. I nära tusen år var kyrkan både katedral och huvudsäte för den ortodoxa patriarken i Konstantinopel." 


Vagrant
 - SA video - Short video clip based on a poem by former Salvation Army General John Gowans (1934-2012), Vagrant tells the story of a man compelled to action by the mere sight of another in need. 
__________________________
 
Ord för dagen den 20 mars - Lukas 13
 
"...MEN NI VILLE INTE..."
Bibelläsning: Lukasevangeliet 13
"Hur ofta hade jag inte velat samla dina barn så som hönan samlar sina kycklingar under vingarna, men ni ville inte." (Luk 13:34 FB)

Jesus vill att du ska leva ditt liv nära Honom. Han använder bilden av hönan som samlar sina kycklingar under sina vingar. Men i bibelversen ovan blev det inte som Jesus ville. Människorna var upptagna av andra saker. De tyckte kanske att de hade viktigare saker att göra.

Gud har kallat dig till gemenskap med sin son Jesus (1 Kor 1:9). Han vill att du lägger andra saker åt sidan och sätter av tid för bön, bibelläsning och efterTanke i Hans gemenskap.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hur blir det idag? Kommer Jesus att få säga ännu en gång:"Men de ville inte".


Läs mer HÄR.
_______________________
 
Bibelläsning från GT den 20 mars
År 1:   Då Gud inte uppför sig som jag vill - 2 Mos 32 - Läs HÄR.

År  2Tomma böner - Job 35 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
__________________________ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar